FoodTech 2018
מנכ"לית InnovoPro על מהפכת החלבונים: "חומוס אפשר לא רק לנגב"
טלי נחושתן, מנכ"לית חברת המזון המתמחה בהפקת חלבון מגרגר החומוס, הסבירה באירוע פודטק של "כלכליסט" על יתרונותיו הרבים: "יש לו פונקציונאליות גבוהה, ערך תזונתי גבוה, הוא לא מהונדס גנטית והוא טעים"
"חומוס אפשר לא רק לנגב", כך אומרת היום (ד') טלי נחושתן, מנכ"לית InnovoPro באירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה.
לדברי נחושתן, "אנו החברה הראשונה שמפיקה חלבון חומוס בעולם. הכל החל בדוקטור אשר שמואלוביץ, רופא ילדים ומהנדס שטיפל בחולים והבין שחלק גדול מהמחלות ניתנות למניעה באמצעות תזונה מבוססת חלבון מהצומח. החלבון של החומוס חדשני בכמה היבטים – חלבון החומוס ידוע לעולם כבר אלפי שנים ויש לו ערך תזונתי גבוה".
עוד ציינה נחושתן: "מדוע דווקא חלבון חומוס? הצרכן מעוניין בתזונה טובה ותעשית המזון בכל העולם דורשת היום הרבה בהיבט הסביבתי. לצרכן אכפת מהיכן הגיעו רכיבי המזון ולחומוס יש שילוב מנצח של חלבונים - יש לו פונקציונאליות גבוהה, ערך תזונתי גבוה, הוא לא מהונדס גנטית ויש לו טעם טוב".
לדברי נחושתן, "לחומוס יש חלבונים מתחרים בעולם כגון סויה אך אנו מאמינים שהחלבון של החומוס מתנהג אחרת. התהליך להפקת החלבון הוא תהליך ירוק. הוא נקי וידידותי לסביבה, אין תוספת כימיקלים ואין חומרים ממיסים. התהליך שלנו כולל הפקה של חלבון ועמילן.המודל שלנו החל בשנת 2015 עם פיתוח במעבדה. השנה הרחבנו את הצוות ולקחנו תכנית פיילוט והתחלנו פיילוטים עם חברות מזון מובילות בעולם. אנו מחפשים שיתופי פעולה עסקיים ואנו סבורים שהשוק שלנו אינו שוק של צמחונים או טבעונים, אלא שוק של אנשים שאומרים שהם רוצים להפחית כמויות בשר, וגם את כמות מוצרי החלב. לא מדובר בטבעונים או צמחונים, אלא כאלה שמחפשים מוצרים ללא סויה או חלב, או גלוטן. וכמובן גם שיהיה להם טעים. מדובר באוכלוסיה אדירה בהיקפה, 69% למשל מאוכלוסיית גרמניה. ולהערכתנו 40% מתושבי ארה"ב".