$
פרסום ושיווק

ליצמן פועל לסימון ערך קלורי גם בתחום המזון המהיר

משרד הבריאות מתכנן להכניס גם את בתי הקפה והמסעדות לתקנות סימון המוצרים, בדגש על עסקים המגישים מזון מהיר; המסעדנים יידרשו לסמן בתפריט את הסוכרים, השומנים והנתרן הנכללים בכל מנה

אורנה יפת 16:1625.07.19
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מגביר את המאמצים להכניס גם את בתי הקפה והמסעדות לתקנות סימון המוצרים. כפי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט", כבר בשנת 2017 החל ליצמן בהליך ומשרד הבריאות אף הגיש תקנות לאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות בכנסת שתחייב בתי עסק המפעילים לפחות חמישה סניפים, לפרסם את הערך הקלורי של המנות.

 

 

 

כעת משרד הבריאות מאיץ את הנושא ומתכוון בשלב ראשון לכלול את תחום המזון המהיר תחת החובה לסמן תפריטים בערך קלורי של המנות. המסעדנים יידרשו לסמן בתפריט את הסוכרים, השומנים והנתרן הנכללים בכל מנה. בשלב הבא, לאחר רשתות המזון המהיר בהם מסעדות המבורגר ופיצריות, מתכוונים במשרד הבריאות לחייב גם מסעדות ובתי קפה לסמן ערכים קלורים של המנות.

יעקב ליצמן יעקב ליצמן צילום: אוהד צויגנברג

 

מלשכתו של ליצמן נמסר בתגובה כי "סגן השר ליצמן פועל לכלול את תחום המזון המהיר לתהליך הסימון. מדובר במהלך שנבחן בידי אנשי המקצוע וייקבע בהמשך. התקנות ייקבעו על בסיס קריטריונים בינלאומיים".

 

המסעדנים מודעים מזה שנתיים וחצי לעובדה שליצמן מתכוון לחייב אותם בסימון ערכים תזונתיים. לדבריהם, מדובר בנטל רגולטורי שעלול להוסיף על רשתות גדולות סכומים של מאות אלפי שקלים. לטענתם גם מדובר בתקנה שאינה בת יישום ותוביל מסעדנים לכתוב ערכים לא נכונים, מה שעלול להוביל לתביעות ייצוגיות רבות.

 

 

בחלק מרשתות המזון כבר מיישמים את המהלך, ללא החובה הרגולטורית. כך לדוגמה רשת מקדונלד'ס, שליצמן עצמו מתח עליה ביקורת כאשר השתמש בביטוי "מקדונלד'ס-אאוט", החלה כבר בשנת 2004 ב"מהפכת התזונה". היא היתה בין הרשתות הראשונות שסימנו את הערך הקלורי והתזונתי על המוצרים, כולל כמות השומנים, השומן הרווי, הסוכרים, הנתרן ויתר הרכיבים, ממש כמו במוצרי המזון.

 

בעוד חצי שנה ייכנסו לתוקף תקנות סימון מזון מזיק בחנויות, ובראשית החודש פורסם כי משרד הבריאות מנסה לגבש רשימת מוצרים שתקבל סמל ירוק לפיו המוצר מומלץ לצריכה. המשרד פרסם מסמך להתייחסות גופים מקצועיים ומסחריים, כדי לבחון שתי חלופות לסימון בסמל זה. החלופה הראשונה מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק כפי שהמליצה הוועדה המדעית שהגישה המלצות בעניין; החלופה השנייה מתבססת על המלצות הוועדה, אך מאפשרת מגוון רחב יותר של מוצרים המתאימים לסימון בסמל ירוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x