סימון מזון: משרד הבריאות מגבש רשימת מוצרים מומלצים לצריכה
במשרד בוחנים שתי חלופות לסימון הירוק, ומבקשים את התייחסות החברות; החלופה הראשונה כוללת רק מזונות שעליהם המליצה ועדה מדעית, והשנייה מתבססת על ההמלצות האלה, אך כוללת מזונות נוספים
חצי שנה לפני מועד כניסתן לתוקף של תקנות סימון מזון מזיק, מנסה משרד הבריאות לגבש רשימת מוצרים שתקבל סמל ירוק לפיו המוצר מומלץ לצריכה.
- אחרי תנובה, שטראוס החלה לסמן מזון עתיר שומן
- הוועדה להגבלת פרסום מזון מזיק: ייאסר שימוש בסלבס ובדמויות מצוירות
- בזמן שישראל מתמהמהת: פרו תסמן מזון מזיק
כדי לקבוע את המזונות שיתאימו לסמל ירוק, מונתה ועדה מדעית ייעודית בלתי תלויה שנתנה את המלצותיה.
המשרד פרסם היום מסמך להתייחסות גופים מקצועיים ומסחריים, כדי לבחון שתי חלופות לסימון בסמל ירוק. החלופה הראשונה מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק כפי שהמליצה הוועדה המדעית; החלופה השנייה מתבססת על המלצות הוועדה, אך מאפשרת מגוון רחב יותר של מוצרים המתאימים לסימון בסמל ירוק.
המלצת הוועדה כוללת בעיקר מוצרי חלב שאינם עתירי שומן, ביצים, ירקות, פירות, דגנים וקטניות. המשרד מבקש את התייחסות בעלי העניין עד 5 באוגוסט 2019. ההתייחסויות שיתקבלו בסבב הערות הציבור ידונו במשרד בשיתוף הוועדה המדעית.
פרופ׳ רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור מסרה: "תפקיד הסימון הירוק לסייע לצרכנים בנקודת הרכישה לבצע קנייה של מזונות בריאים שהם חלק מההמלצות התזונתיות הלאומיות של ישראל. בין המזונות - ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים ומוצרים מהחי כמוצרי חלב ותחליפיהם, דגים, עוף ומעט בשר בקר. הזכות של כולנו היא למזון בריא לאורך כל מעגל החיים".