ועידת כלכליסט
"אנחנו מקווים שתוך 5 שנים נוכל לשנות את הדרך בה צורכים בשר"
דידיה טוביה, מייסד ומנכ"ל Aleph Farms, העוסקת בגידול בשר מתאים בודדים של חיות, דיבר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "המטרה שלנו היא לשחזר את החוויה של אכילת סטייק - כולל הטקסטורה, הטעם והריח, ושהסטייק יהיה בר קיימא ובטיחותי"
- מנכ"ל Seakura: שוק האצות ב-2021 יצמח ל-17 מליארד דולר
- "עליית המחירים אשתקד השפיעה לרעה על קצב הצמיחה של צריכה פרטית של מזון"
לדבריו של טוביה, "הדרך שלנו לגדל סטייקים מבוססת על העובדה שבגוף הפרה, כמו בגוף האדם, יש מנגנון טבעי שבונה רקמות ומחליף רקמות 24/7. כשאנחנו מזדקנים המנגנון הזה פחות יעיל. מצד שני, כשעושים ספורט הגוף בונה מסת שריר. למדנו את המנגנון הזה של בניית מסת שריר ואנחנו משחזרים את התנאים שמאפשרים גידול רקמת שריר. התהליך מאפשר לגדל כמה סוגי תאים ודואג לשלב אותם במבנה תל מימדי שמקנה את הטקסטורה של הבשר".
טוביה הסביר כי "אנחנו מגדלים בשר - סטייקים ישירות מתאים שמבודדים מפרה בריאה. זה בשר ללא שחיטה שיגדל בסוג של מפעלים שמכונים 'חוות ביולוגיות'. הן דומות לתשתיות ייצור של יוגורטים.
"אנחנו מקווים שתוך 5 שנים נוכל לשנות את הדרך בה צורכים בשר. המטרה שלנו היא לשחזר את החוויה של אכילת סטייק - כולל הטקסטורה, הטעם והריח. הסטייק יהיה בר קיימא ובטיחותי. הרעיון לגדל חלקים אכילים של חיות הוא לא חדש, אבל עד לפני כמה שנים זה היה מדע בדיוני. פריצות דרך בתחום של הנדסת רקמות מביאות אותנו היום למצב בו אפשר לבנות תהליך מעשי לקראת חדירה לשוק של מוצרים אלה".
לפי טוביה, "התחום של גידול תוצרת חקלאית מתוך תרבית תאים ורקמה תפס תאוצה בשלוש השנים האחרונות, והפתרון הזה נחוץ אם מסתכלים על הדרכים בהן האנושות מנצלת משאבים טבעיים. המטרה היא לאזן את ניצול המשאבים ולהחזיר לטבע את היכולת לקיים את עצמו לזמן ארוך יותר, ובמקביל להאכיל את האוכלוסייה. גידול בשר מתאים יאפשר גם לצמצם את השימוש באנטיביוטיקה בבשר", מסכם טוביה. "70% מהאנטיביוטיקה בארה"ב נצרכת לצורך גידול חיות. המספר הזה יורד בגלל המודעות, אך עדיין 54% מהחוות בארה"ב משתמשות בהן לגידול בעלי חיים".