תחזית טכנולוגית
מסכמים את 2018: שנת התפכחות המשתמשים
תחזיות כלכליסט מאשתקד קלעו בול בהתחזקות הרכישות שביצעו גורמים מהמזרח הרחוק בשווקי טכנולוגיה במערב, ובכניסת הסייעניות החכמות למכוניות. ואולם, תחזיות כאימוץ נרחב של המציאות המדומה והטלת פיקוח על בינה מלאכותית לא התממשו
זו השנה התשיעית שאנו מפרסמים תחזיות טכנולוגיות, ובניגוד לשנים קודמות ב-2018 רק שתי תחזיות התבררו כמדויקות לחלוטין.
- הרובוטים יפלשו לרחובות הערים
- תנאים לניצחון: סין תעבור להובלה מול ארה"ב
- שוק הסטרימינג ינתפח, ואז יתכווץ
חזינו שהעוזרות החכמות ייצאו מהסמארטפון וייכנסו למכונית, וזה אכן קרה ובאופן נרחב מהצפוי. מספר יצרניות רכב עמדו בהבטחות המוקדמות והשיקו דגמים שכללו אינטגרציה עם אלקסה של אמזון או אסיסטנט של גוגל (סירי של אפל שולבה בהרחבה במכוניות כבר מ-2016). אך חשוב מכך, בספטמבר חשפה אמזון את אקו אוטו: גאדג'ט קטן שמאפשר לשלב את אלקסה בכל רכב. יחד עם גאדג'טים דומים מיצרנים אחרים אפשר להכניס היום עוזרת חכמה לכל רכב בעלות מזערית.
דייקנו גם בתחזית לפיה ההשקעות מאסיה באמריקה יזנקו. השנה נפתחה ברכישה של ענקית ההסעות הסינית דידי צ'ושינג את המתחרה הבריזלאית 99 (במיליארד דולר), והסתיימה בדיווחים על רצונו של מייסד סופטבנק מאסיושי סון לרכוש את השליטה ב-WeWork.
הערכתנו שתוטל רגולציה על בינה מלאכותית התבדתה, אך ראינו ניצני רגולציה על הנפקות מטבעות וירטואליים (ICO). ה-SEC הודיעה על ניהול עשרות חקירות מקבילות בתחום, שהניבו מספר קנסות ותביעות נגד חברות בטענה להונאת לקוחות.
ההשקה הנרחבת של מכשירי VR על הפלטפורמה של מיקרוסופט בסוף 2017 דרבנה אותנו לחשוב שב-2018 הטכנולוגיה סוף סוף תפרוץ. זה לא קרה, והחשיפה המאכזבת של מוצר ה-VR של מג'יק ליפ הבהירה שהפריצה האמיתית עוד רחוקה. גם התחזית לפיה כניסה רחבה של מערכות זיהוי פנים לסמארטפונים תוביל לשטף יישומים חדשים החמיצה את היעד. המפתחים לא מינפו את הטכנולוגיה, בין היתר בשל חסמים של אפל ואבטחה נמוכה במכשירי אנדרואיד.
ואת מה פספסנו בגדול? את הזעם הציבורי שקם על פייסבוק וגוגל בסוגיות פרטיות ושימוש במידע. אף שהתנהלות החברות היתה ידועה זה שנים, פרשת קיימברידג' אנליטיקה הדליקה ניצוץ שבינתיים מסרב לכבות ונראה שהסופה הזו, שמכונה Techlash, תישאר איתנו.