תושב חברון מואשם בהונאת ענק בכרטיסי אשראי וביטקוין בלמעלה מ-31 מיליון שקל
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה את כתב האישום ממנו עולה כי חלמי גית ביצע למעלה מ-20 אלף עסקאות הונאה בכרטיסי אשראי ישראלים והלבין את הכספים שהתקבלו באמצעות מטבעות ביטקוין. גית מצוטט באומרו: "אנחנו גנבים. מכל מקום שבו נוכל לקחת כסף – ניקח, לא משנה מאיפה - מישראל, מארה"ב או אפילו מהירח"
כתב אישום הוגש הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חלמי גית, תושב חברון, המייחס לו הונאת ענק בכרטיסי אשראי בפורומים באינטרנט בלפחות מיליון שקל והלבנת הון בהיקף של למעלה מ-31 מיליון שקל. במסגרת החקירה נתפס לראשונה ארנק ביטקוין שאותו תבקש המדינה לחלט במידה ויורשע. "אנחנו גנבים. מכל מקום שבו נוכל לקחת כסף – ניקח, לא משנה מאיפה - מישראל, מארה"ב או אפילו מהירח – אנחנו נגיע אליו ונשתמש בו", כך מצוטט הנאשם בכתב האישום נגדו.
- מנכ"לית חברת האופציות הבינאריות יוקום תקשורת, מואשמת בארה"ב בהונאה
- חשד להונאה במשרד החינוך: בכירים ניפחו כמויות נבחנים, והרוויחו 20 מיליון שקל
- נגב קרמיקה תובעת את המנכ"ל לשעבר: "הוציא כספים במרמה"
את כתב האישום הגישה עו"ד יעלה הראל, ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה וממנו עולה פרשה רחבת היקף שבמסגרתה ניהל גית פורומים לשיתוף ומכירה של פרטי כרטיסי אשראי גנובים וביצע עבירות נוספות במשך תקופה של עשור. מכתב האישום עולה כי הפורומים כללו כ-1.3 מיליון משתמשים מכל רחבי העולם והובילו להונאות ענק בכרטיסי אשראי גנובים. בין היתר, כך מתואר, היו בפורום פרטים של מאות כרטיסי אשראי ישראליים, והמשתמשים באתר חייבו את הכרטיסים הישראליים בסכום של לפחות מיליון שקל וניסו לחייב בעוד לפחות 5 מיליון שקל. לפי כתב האישום בוצעו הונאות ביותר מ-800 כרטיסי אשראי שפורסמו באתר, שהיו שייכים לישראליים. בכרטיסים אלה נערכו למעלה מ-20 אלף עסקות הונאה, שלא כולן אושרו.
כתב האישום, שהוגש נגד חלמי גית, תושב חברון, מייחס לו עבירות של הונאה בכרטיסי חיוב, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מתן אמצעים לביצוע פשע, עבירות על חוק המחשבים והלבנת הון בהיקף של למעלה מאלף ביטקוין (כ-31 מיליון שקל).
על פי כתב-האישום, גית הקים וניהל את הפורומים בשנת 2008 ועד למועד מעצרו בתחילת החודש. אתר האינטרנט הראשון שבבעלותו נקרא בשם "אלבורק" והוא פעל עד שלהי שנת 2014 כשבהמשך הוא הקים אתר נוסף בשם "אלתנן" שנסגר בחודש שעבר על ידי המשטרה. הכניסה אל הפורומים הייתה ללא תשלום, אולם המשתמשים יכלו לרכוש מעמד VIP, תמורת תשלום ובמקרה כזה היו זוכים לקבל פרטים גנובים של כרטיסי אשראי "טריים", אשר הסיכוי לחייב אותם בפועל – גבוה יותר. עוד נטען כי גית פרסם מדריכים שסיפקו מידע וכלים כיצד לבצע עבירות מחשב שונות, לפרוץ מרחוק למחשבים ולהשתלט על מחשבים או על שרתים מרוחקים.
עוד נטען בכתב האישום כי גית נהג להציע במרמה למכירה מכשירי טלפון ניידים במחירים מוזלים. לפי הפרקליטות, מרגע שמשתמש היה מעביר לידיו את כספו, הוא היה חוסם את המשתמש מהאתר, ונוטל את כספו מבלי לספק תמורה. לאחר מכן היה מפרסם הודעה, כביכול בשמו של המשתמש המרומה, שבה הוא מודה לנאשם על אספקת הטלפון הנייד המוזל.
גית, כך עולה מכתב האישום, דרש כי כל התשלומים אליו יתבצעו באמצעות ביטקוין, שמלכתחילה מקשה מאוד על איתור המחזיק בו. בנוסף, הוא פעל באופן עקבי להסוואת זהותו באמצעים טכנולוגיים, ביצע העברות כספיות רבות בין ארנקי ביטקוין לצורך טשטוש עקבותיו, השתמש בשירותי מיסוך מקוונים להרחקתו מחשבונותיו השונים, וכן רשם חלקים מהרכוש שבבעלותו על שמם של קרובי משפחתו.
הפרקליטות מייחסת לנאשם הלבנת הון בהיקף של לפחות 1,071 ביטקוין ששוויים, נכון להיום, מוערך בכ-31 מיליון שקל. לפי הפרקליטות, במהלך החקירה, בצעד תקדימי, נתפס ארנק ביטקוין של הנאשם והועבר הסכום שנמצא בו לארנק ביטקוין משטרתי. בכוונת הפרקליטות לחלט את כל תכולת ארנקי הביטקוין של הנאשם, אם וכאשר יורשע בדין. התיק נחקר על-ידי חוקרי יחידת הסייבר הארצית בלהב 433.
במקביל לכתב האישום שהוגש נגדו, מבקשת הפרקליטות גם להאריך את מעצרו של גית עד לתום ההליכים נגדו בשל החשש שינסה לברוח מאימת הדין. לשיטת הפרקליטות, די בכך שתהיה לגית גישה לרשת האינטרנט "כדי לאפשר לו להמשיך בביצוע המיזם העברייני אותו הקים ועליו שלט במשך העשור האחרון. הוא הוכיח במעשיו, כי אינו בוחל בביצוע עבירות מרמה נגד מתלוננים תמימים וזאת באופן עקבי ועל פני תקופה ממושכת". לבקשה למעצרו מופיע ציטוט של גית באנגלית האומר ש"אנחנו גנבים. מכל מקום שבו נוכל לקחת כסף – ניקח, לא משנה מאיפה- מישראל, מארה"ב או אפילו מהירח – אנחנו נגיע אליו ונשתמש בו".