מנכ"לית חברת האופציות הבינאריות יוקום תקשורת, מואשמת בארה"ב בהונאה
לי אלבז, בעלת אזרחות ישראלית, נעצרה לפני כחצי שנה בנמל התעופה קנדי בארה"ב במהלך חקירה שמנהל ה-FBI נגד יוקום. היא מואשמת בקשירת קשר לביצוע הונאה מרחוק
משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) הגיש בסוף השבוע לבית המשפט הפדראלי במדינת מרילנד כתב אישום על הונאת משקיעים נגד לי אלבז, מנכ"לית חברת האופציות הבינאריות הישראלית יוקום תקשורת. אלבז מואשמת בקשירת קשר לביצוע הונאה מרחוק (Wire Fraud) וביצוע הונאה מרחוק.
- הכנסת אישרה: סוף למסחר באופציות בינאריות
- בעקבות מעצר מנכ"לית יוקום הישראלית: ה-FBI מגביר את המאבק באופציות בינאריות
- ועדת הרפורמות אישרה את החוק האוסר על חברות בישראל לשווק אופציות בינאריות ללקוחות בחו"ל
אלבז, בעלת אזרחות ישראלית, נעצרה בחודש ספטמבר האחרון בנמל התעופה קנדי בארה"ב במהלך חקירה שמנהל ה-FBI נגד יוקום. היא שוחררה למעצר בית אצל דודתה שמתגוררת בארה"ב בתמורה לערבות של 1.8 מיליון דולר. במסגרתה הפרשה נחקר בישראל על ידי ה-FBI גם בעל השליטה בחברה, יוסי הרצוג.
לפי כתב האישום שהוגש לחבר מושבעים, חברות-בנות של יוקום בשם ביינארי-בוק וביג-אופשן הבטיחו לאלפי אנשים החזרים גבוהים בסיכון נמוך על כספם, באמצעות השקעה באופציות בינאריות. אנשי המכירות הטלפוניים הציגו את עצמם כברוקרים, מבלי לגלות שהם עובדים מישראל. עובדה נוספת שהסתירו אנשי המכירות מהלקוחות, לפי כתב האישום, היא שהם מרוויחים מכך שהלקוחות מפסידים את השקעתם.
בכתב האישום מוזכרים לפחות שלושה מקרים שבהם הפסידו לקוחות של החברות את כספם בשל הפרקטיקות המפוקפקות של סוכני החברות. יוקום עצמה סיפקה שירותי שימור לקוחות לשתי החברות-הבנות שלה, כלומר, סוכנים של יוקום יצרו קשר עם המשקיעים ושכנעו אותם לבצע השקעות נוספות, או לחילופין, למנוע מהם למשוך את כספם מהשקעות קיימות.
אופציות בינאריות הן מכשיר פיננסי שלמעשה מאפשר להמר על מגמה של נייר ערך, סחורה, מטבע חוץ וכדומה, בתוך זמן נתון. כך למשל, יכול המשקיע להמר על עלייה בשער הדולר בין שעה 08.00 בבוקר ל-14.00 בצהריים. אם הוא טעה, הוא מפסיד את ההימור. אם צדק, הוא מרוויח.