שיעור היעילות של החיסון שפיתחה ג'ונסון אנד ג'ונסון - 66% בלבד
עם זאת שיעור היעילות במניעת תחלואה קשה עומד על 85%; בניגוד לחיסונים מתוצרת פייזר ומודרנה, החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון ניתן במנה אחת בלבד
חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון האמריקאית הודיעה היום (ו') כי שיעור היעילות של החיסון שפיתחה לקורונה, במסגרת המחקר שלב 3 שערכה, עומד על 66%. יעילות החיסון במניעת תחלואה קשה, ארבעה שבועות לאחר שניתן, מגיעה ל-85%.
- חברת נובהווקס: החיסון שפיתחנו נגד קורונה יעיל ב-89.3%
- כך השפיעו החיסונים ומה יעילותם: הנתונים המעודכנים
שיעור היעילות החיסון משתנה בין אזורים שונים - 72% בארה"ב, 66% באמריקה הלטינית ו-57% בדרום אפריקה.
תוצאות שלב 3 של הניסוי משקפות 468 מקרים מאומתים של קוביד 19 בקרב 43 אלף המשתתפים בניסוי. החברה הודיעה כי התוצאות כוללות חולים שנדבקו בזן B.1.351, הידוע כמוטציה הדרום אפריקאית. בניגוד לחיסונים מתוצרת פייזר ומודרנה, המושתתים על מולקולת ה-mRNA, החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון משתמש ב-DNA של נגיף הקורונה, וניתן במנה אחת בלבד ולא שתיים. עם זאת שיעור היעילות של החיסונים שפיתחו פייזר ומודרנה גבוה יותר - כ-95%.
"אנו גאים שהגענו לשלב החשוב הזה, ומחויבותינו לעזור לטפל במשבר הבריאות הגלובלי ממשיכה, עבור כולם, בכל מקום", אמר מנכ"ל החברה אלכס גורקי. מניות החברה ירדו ביותר מ-3% לפני פתיחת המסחר בעקבות ההודעה.
לפי ההודעה, יעילות החיסון נגד מחלה קשה עלתה עם הזמן, עם אפס מקרים מאומתים חדשים לאחר היום ה-49 של הניסוי. ההגנה שניתנה היתה זהה ללא הבדלים של גזע וגיל, כולל בקרב משתתפים בני יותר מ-60. לא נרשמו חששות בטיחותיים משמעותיים כתוצאה מהשימוש בחיסון, וכן לא נרשמו מקרים של תגובה אלרגית, כך לדברי החברה.
ג'ונסון אנד ג'ונסון מסרה כי בכוונתה להגיש את החיסון לאישור חירום של מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) בשבוע הבא, ועל פי הצפי תתחיל בחיסונים בתחילת פברואר.
פקידים אמריקאים ואנליסטים בוול סטריט ממתינים בקוצר רוח לאישור הרשמי לחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שעשוי להתקבל כבר בחודש הבא. מומחי בריאות אומרים שמנהיגי העולם יזדקקו למגוון של תרופות וחיסונים כדי להביס את הנגיף, שהביא למותם של מעל 400 אלף אמריקאים תוך כשנה.
ד"ר אנתוני פאוצ'י, יועץ הקורונה הבכיר של הבית הלבן, אמר כי הממצא החשוב ביותר בניסוי הוא שהחיסון ימנע הגעה לבית חולים ותחלואה קשה.