דיווח שוטף
חברת נובהווקס: החיסון שפיתחנו נגד קורונה יעיל ב-89.3%
נזק הקורונה לתיירות העולמית בשנה שעברה - 1.3 טריליון דולר; לפי האו"ם, עד 120 מיליון מקומות עבודה בתחום נמצאים בסכנה; קרן המטבע: החוב העולמי הגיע ל-98% מהתוצר בסוף 2020; מקרים ראשונים של המוטציה הדרום אפריקנית התגלו בארה"ב
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
23:30 - חברת נובהווקס: החיסון שפיתחנו נגד קורונה יעיל ב-89.3%
חברת נובהווקס האמריקאית, שפיתחה חיסון נגד נגיף הקורונה, הודיעה כי הוא נמצא יעיל ב-89.3% במסגרת מחקר שנערך בבריטניה. בכל הנוגע לווריאנט הבריטי, נמצא החיסון יעיל כמעט בשיעור דומה - 85.6%. בחברה אמרו כי השלב השלישי של הניסוי כלל 15 אלף בני אדם בגילי 84-18.
22:05 - קרן המטבע: החוב העולמי הגיע ל-98% מהתוצר בסוף 2020
החוב העולמי הגיע על פי הערכות ל-98% מהתוצר בסוף 2020, כך מסרה קרן המטבע העולמית היום, וקראה להותרתו על כנו של הסיוע הכלכלי עד אשר ההתאוששות תיראה יציבה. אתר The Fiscal Monitor חזה שהחוב הגולמי של ממשלות העולם יגיע ל-99.5% מהתמ"ג העולמי ב-2021, זאת לעומת 83.5% ב-2019. במדינות ה-G20 החוב צפוי להגיע ל-109% מהתמ"ג ב-2021, והחוב של מדינות מפותחות אחרות צפוי להגיע ל-124.9% מהתמ"ג שלהן.
19:20 - המוטציה הדרום אפריקנית - גם בארה"ב
מקרים ראשונים בארה"ב של הזן החדש והמדבק במיוחד של נגיף הקוביד 19, שהתגלה לראשונה בדרום אפריקה, נמצאו במדינת קרוליינה הדרומית. משרד הבריאות והסביבה במדינה מסר שהזן, שמזוהה כ-B.1.351, התגלה אצל שני אנשים.
17:55 - נזק הקורונה לתיירות העולמית בשנה שעברה - 1.3 טריליון דולר
הקורונה עלתה לתיירות הגלובלית 1.3 טריליון דולר ב-2020 על פי אומדן של האו"ם, כך דיווחה AFP. מספר האנשים המטיילים בעולם צלל, ב"שנה הגרועה ביותר בהיסטוריה של התיירות", לדברי האו"ם. לפי ארגון התיירות העולמי, ההכנסות האבודות של הענף הגיעו בשנה שעברה ל"יותר מפי 11" מההפסד שנרשם במשבר הכלכלי של 2009. הארגון הזהיר גם ש-100 עד 120 מיליון מקומות עבודה בענף נמצאים בסכנה. מספר הנוסעים הבינלאומיים ירד במיליארד, או 74%, ב-2020, כאשר באסיה נרשמה הירידה הגדולה ביותר.
15:15 - סין: נציגי ארגון הבריאות העולמי השתחררו מהבידוד ויחלו בעבודתם
הצוות של ארגון הבריאות העולמי שהגיע לסין להתחקות אחרי מקור נגיף הקורונה, השתחרר מהבידוד של 14 יום בעיר ווהאן, ומתחיל בעבודתו. המשימה של הצוות נעשתה טעונה פוליטית, מכיוון שסין סבורה כי אין להאשים אותה בעיכוב לכאורה בתגובה המוקדמת שלה להתפרצות הנגיף. לפיכן לא ברור איזה חופש פעולה יהיה לצוות הארגון בסין.
11:00 - הודו: לא זוהו מקרים חדשים של הדבקה בחמישית מהמחוזות בשבוע האחרון
הודו הודיעה כי הצליחה להשתלט על התפשטות במגיפה במדינה, כאשר בחמישית מהמחוזות לא זוהו מקרים חדשים זה יותר משבוע. עד כה חוסנו במדינה העצומה כ-2.4 מיליון איש 'בלבד'. הודו, בה חיים 1.35 מיליארד בני אדם, מדורגת שנייה בטבלת מספר הנדבקים בקורונה עד כה, אחרי ארה"ב, אך קצב ההדבקה במדינה יורד בצורה משמעותית מאז אמצע ספטמבר. לפי מחקרים שונים, חלקים מסוימים במדינה כבר הצליחו להשיג חסינות עדר באמצעות הדבקה.
10:15 - תושבי הונג קונג לא סומכים על החיסון הסיני
תושבי הונג קונג לא מאמינים בחיסון שפותח בסין, וסומכים הרבה יותר על אלו שפותחו באירופה ובארה"ב; כך לפי סקר שביצעה אוניברסיטת הונג קונג בקרב 1,000 תושבים. כך, פחות מ-30% מהנשאלים חושבים שהחיסון הסיני הוא ברמה "מתקבלת על הדעת". עם זאת, לפי ממצאי הסקר רק 46% מתושבי האיזור טוענים שיהיו מוכנים להתחסן בכל חיסון שהוא.
8:00 - ד"ר פאוצ'י: "החיסון לא מעניק אישור לטייל. זה לא רעיון טוב"
המומחה למחלות זיהומיות של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, הבהיר בריאיון לרשת CNN כי "החיסון נגד קורונה לא מעניק אישור לטייל". לדבריו, "לטייל בתוך המדינה או מחוצה לה זה לא רעיון טוב. נקודה. אם אתה חייב לנסוע וזה הכרחי, אז תעשה את זה". הוא ציין: "אנשים לא מבינים מדוע עליהם לעטות מסכה גם אחרי המנה השנייה של החיסון, הסיבה - ייתכן שמחוסנים ידביקו אחרים".
7:00 - פייזר: החיסון מאבד מעט מיעילותו נגד המוטציה הדרום אפריקנית, אך עדיין יעיל מספיק
החיסון של חברת התרופות האמריקנית פייזר מאבד מעט מיעילותו נגד המוטציה הדרום אפריקנית, אך הוא עדיין יעיל מספיק. כך לפי מחקר שערכה החברה. ממצאי המחקר הראו שרמות הנוגדנים שמייצר החיסון נגד המוטציה נמוכות מהרגיל, אך הוא עדיין יעיל כדי לנטרל את המוטציה.
6:30 - וייטנאם: לראשונה זה כחודשיים - אותרו 2 מקרי הדבקה בקורונה
משרד הבריאות של וייטנאם אישר כי לראשונה זה 55 ימים אותרו שני מקרי הדבקה בקורונה שהועברו באופן מקומי. אחד מהם הוא עובד בנמל התעופה המקומי, שהיה אחראי על הובלת נוסעים חולי קורונה למתקני בידוד.