$
בשולי החדשות

מנצלים את הזמן שכולם עם מסכות: בדרום קוריאה נוהרים לניתוחים הפלסטיים

חובת עטיית מסכה בציבור, כמו גם העבודה והלימודים מהבית, מעודדים רבים במדינה - שגם כך נחשבת למעצמת הניתוחים הקוסמטיים, גם בימים רגילים ונטולי מגפות - למהר ולבצע ניתוחים לפני שהחיסונים ימגרו סופית את מגפת הקורונה. "הפנים שלי יהיו חבולות ונפוחות מהניתוח, אבל בגלל שכולנו גם ככה עוטים מסכות, אני חושבת שזה יעזור"

חדשות חוץ 11:4904.01.21

חובת עטיית מסכה בציבור, כמו גם העבודה והלימודים מהבית, מעודדים רבים בדרום קוריאה למהר ולבצע ניתוחים פלסטיים לפני שהחיסונים ימגרו סופית את המגפה. כך למשל ריו האן-נא, סטודנטית בת 20 מסיאול, עברה ניתוח פלסטי באף בחודש שעבר מתוך הנחה שזו ההזדמנות האחרונה שלה לעשות זאת בחשאיות לפני שאנשים יתחילו להסיר את המסכות.

 

ניתוח פלסטי בדרום קוריאה ניתוח פלסטי בדרום קוריאה צילום: רויטרס

 

לדבריה, העובדה שהיא יכולה להתאושש בבית ולהמשיך וללמוד בצורה מקוונת, ושעליה לעטות מסכה כשהיא יוצאת החוצה מבלי למשוך תשומת לב מיותרת, היו הגורמים שהכריעו בעד הניתוח. "תמיד רציתי לעשות ניתוח באף... אז החלטתי שהכי טוב לעשות את זה עכשיו לפני שאנשים יתחילו להסתובב בלי מסכות לאחר שהחיסונים יהיו זמינים השנה", הסבירה לסוכנות הידיעות רויטרס. עלות הניתוח עומדת על מעל ל-4,000 דולר. "הפנים שלי יהיו חבולות ונפוחות מהניתוח, אבל בגלל שכולנו גם ככה עוטים מסכות, אני חושבת שזה יעזור", הוסיפה.

 

בהתאם, בשנה שעברה נרשמה עלייה בביקוש בדרום קוריאה לניתוחים מסוג זה ולניתוחים קוסמטים אחרים; זאת, בעוד שהמדינה נחשבת גם ככה לבירת הניתוחים הקוסמטיים, גם בימים רגילים ונטולי מגפות. לפי ההערכות, התעשייה גלגלה 10.7 מיליארד דולר ב-2020, עלייה של 9.2% לעומת השנה הקודמת, והיא צפויה להכניס בסביבות 11.8 מיליארד דולר השנה, כך לפי גנגנאם אוני, פלטפורמת הניתוחים הפלסטיים המקוונת הגדולה במדינה.

 

מנתחים פלסטיים מספרים שהמטופלים מעוניינים בניתוחים בכל חלקי הפרצוף, גם באלה שניתן להסתיר בקלות מתחת למסכה כמו שפתיים - וגם בחלקים הגלויים, שהפכו להיות המדד למודל היופי בעידן הקורונה. "בהחלט נרשמה עלייה בהתעניינות בניתוחים והליכים אחרים הקשורים לעיניים, לגבות, לגשר האף ולמצח", אומר פארק צ'יאול-וו, מנתח בקליניקת הניתוחים הפלסטיים WooAhIn.

 

 צילום: רויטרס

 

לדברי המנתח שין סאנג-הו, שהקליניקה שלו שוכנת ברובע גנגהאם, אנשים רבים השתמשו במענקים שקיבלו מהממשלה כדי לממן את הניתוחים. "זה הרגיש לי קצת כמו הוצאות נקמה. הרגשתי שהלקוחות מביעים את הרגשות המבעבעים בהם בגלל הקורונה על ידי ביצוע הליכים קוסמטים", אמר.

 

לפי נתונים שאספו בממשלה, 10.6% מתוך המענקים הממשלתיים שעמדו על סך של 14.2 טריליון וון (12.95 מיליארד דולר) הוצאו בבתי החולים ובקליניקות - קטגוריית ההוצאות השלישית בגודלה אחרי סופרמרקטים ומסעדות. עם זאת, ההוצאות עצמן בבתי החולים לא פורטו. כעת, הגל השלישי שמכה במדינה מוביל לביטולים של פגישות ייעוץ וניתוחים, זאת מכיוון שאנשים מעדיפים להישאר בבתים.

x