איגוד הרופאים בבריטניה: "ההחלטה לדחות מנת החיסון השנייה - מנוגדת למדע"
בריטניה הודיעה השבוע כי חלק מהמתחסנים יקבלו את המנה השנייה של החיסון מתוצרת פייזר לאחר 12 שבועות, ולא 3 שבועות כפי שממליצה החברה; לדברי הרופאים, "זה מערער את התהליך וסותר לגמרי את המדע"
- בריטניה דוחה מועד המנה השנייה בחיסון של פייזר; החברה מזהירה: "היעילות לא נבחנה"
- רק 2.8 מיליון אמריקאים חוסנו לקורונה - 14% בלבד מהיעד
- החיסון לקורונה של אסטרזניקה ואוקספורד אושר לשימוש חירום בבריטניה
במערכת הבריאות בבריטניה הודיעו השבוע כי יתנו עדיפות למתן המנה הראשונה של החיסון לכמה שיותר אנשים, אסטרטגיה שעלולה לדחות את מתן המנה השנייה לאנשים שכבר קיבלו את המנה הראשונה בעד 12 שבועות. לפי ההמלצות של חברות פייזר וביונטק הגרמנית שפיתחו את החיסון, יש לקבל את המנה השנייה שלושה שבועות לאחר קבלת המנה הראשונה.
ההחלטה תחול גם על החיסון שפיתחו אסטרה זנקה יחד עם אוניברסיטת אוקספורד, המורכב גם הוא משתי מנות. השבוע אושר החיסון הזה לשימוש בבריטניה, וכבר בשבוע הבא אמורים להתחיל לחלק אותו.
"יש לנו חששות אמיתיים ורציניים לגבי השינויים הפתאומיים הללו למשטר החיסונים של פייזר", נכתב בציוץ שפרסם איגוד הרופאים בבריטניה. "זה מערער את התהליך וסותר לגמרי את המדע".
עוד נמסר בהצהרה שפרסם הארגון כי אף שהם מבינים כי ההחלטה התקבלה בשל העומס הרב בבתי החולים, הניסויים הראו שרמת ההגנה המתקבלת לאחר קבלת המנה הראשונה "נמוכה משמעותית" מאשר לאחר קבלת שתי המנות.
לפי נתונים שהוגשו בחודש שעבר למנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), רמת האפקטיביות של החיסון לאחר קבלת מנה אחת עומדת על 52%. לעומת זאת, רמת האפקטיביות עולה ליותר מ-94% אם ניתנות שתי המנות בהפרש של כחודש ביניהן. מפייזר נמסר בתגובה כי לא נבדקה רמת האפקטיביות לאחר קבלת שתי המנות בהפרש הגבוה מ-21 יום.
לפי הודעת הממשלה הבריטית בנושא, האסטרטגיה החדשה "תבטיח שהאנשים בקבוצות הסיכון הגבוהות יותר יקבלו הגנה משמעותית מהחיסון בשבועות ובחודשים הקרובים". מהלך זה יעזור להפחית את מקרי המוות ולהרגיע את הלחץ בבתי החולים, במיוחד לנוכח התפשטות המוטציה החדשה והמדבקת יותר.
בבריטניה החלו במתן החיסונים לפני יותר משלושה שבועות, ועד כה 600 אלף איש קיבלו את המנה הראשונה.