בריטניה דוחה מועד המנה השנייה בחיסון של פייזר; החברה מזהירה: "היעילות לא נבחנה"
שירות הבריאות הלאומי של בריטניה הנחה את בתי החולים לדחות את מתן המנה השנייה של החיסון לקורונה - מ-3 שבועות לאחר הראשון, ל-12 שבועות - במטרה להגן על המספר המקסימלי של אנשים בסיכון בטווח הקצר, ולהוריד באופן מקסימלי את שיעורי התמותה מהמחלה; בפייזר הזהירו: "בטיחות ויעילות החיסון לא נבחנו במרווחי זמן שונים מ-21 יום"
שירות הבריאות הלאומי של בריטניה (NHS) הוציא הוראה לבתי החולים במדינה שמחלקים את החיסון של פייזר וביונטק, לדחות את מועד החיסון השני - משלושה שבועות לאחר מתן הראשון, ל-12 שבועות – פער זמנים שבפייזר בדקו רק על מספר קטן מהמשתתפים בניסוי שלהם.
- החיסון לקורונה של אסטרזניקה ואוקספורד אושר לשימוש חירום בבריטניה
- הסכם הברקזיט יסרבל את היצוא הבריטי ויחזיר את גדרות ההגירה
- בריטניה והאיחוד האירופי הגיעו להסכם סחר היסטורי
ה-NHS כתב לבתי החולים שעליהם לדחות את מתן החיסון השני לכל מי שאמור לקבל את המנה השנייה לאחרי ה-4 בינואר, וטען שהמהלך נועד להגן על המספר המקסימלי של אנשים בסיכון בטווח הקצר, ולהוריד באופן מקסימלי את שיעורי התמותה מהמחלה, בהתאם לכמות החיסונים הזמינה כעת. מספר מקרי הקורונה המאושרים נוסק לאחרונה בבריטניה, עם 50,023 ב-30 בדצמבר, לעומת 12,330 ליום בסוף נובמבר.
עם זאת, בפייזר אומרים שבטיחות ויעילות החיסון שלה לא נבדקו בטווח זמנים שכזה. "הניסוי משלב שלישי של פייזר וביונטק לחיסון לקוביד 19 נועד להעריך את בטיחות ויעילות החיסון במשטר נתינה של שתי מנות, שניתנות בהפרש של 21 יום זו מזו. בטיחות ויעילות החיסון לא נבחנו במרווחי זמן אחרים, ורוב המשתתפים בניסוי קיבלו את המנה השנייה 21 יום אחרי הראשונה", אמרה החברה. פייזר ציינה גם שלא קיים מידע שמראה שההגנה שמקנה החיסון נשמרת לאחר 21 יום מזמן קבלת המנה הראשונה.
"למרות שהחלטות לגבי משטר מתן החיסון נתונות לרשויות הבריאות השונות, פייזר מאמינה שחשוב שהן יערכו מעקב אחרי כל חריגה מאופן נתינת החיסון שנוסה כדי לוודא שכל מחוסן מקבל את ההגנה המקסימלית, כלומר מקבל שתי מנות אפקטיביות של החיסון", כך לפי פייזר. במסמכים שהגישו פייזר וביונטק למנהל המזון והתרופות האמריקני צויין ש-80% מהמשתתפים בניסוי שלהן קיבלו את המנה השנייה תוך עשרה שבועות לאחר קבלת הראשונה.