רק 2.8 מיליון אמריקאים חוסנו לקורונה - 14% בלבד מהיעד
בארה"ב קיוו לחסן 20 מיליון אמריקאים עד סוף 2020, אבל יסתפקו בהרבה פחות; בממשל הפדרלי טוענים כי שלחו 14 מיליון חיסונים למדינות, שם טוענים להיעדר מימון
- בריטניה דוחה מועד המנה השנייה בחיסון של פייזר; החברה מזהירה: "היעילות לא נבחנה"
- סין: חיסון נגד קורונה שפיתחה חברת התרופות הממשלתית אושר לשימוש במדינה
- למרות החיסון: יהיה שיפור, אבל תשכחו מנורמליות
גם קצב החיסונים בבתי האבות נמוך במיוחד - רק 170 אלף דיירים קיבלו חיסון, אף שלמוסדות אלה נשלחו 2.2 מיליון מנות, לפי נתוני ה-CDC.
פקידים פדרלים אמרו ל"רויטרס" כי עד כה נשלחו למדינות כ-14 מיליון מנות חיסון של פייזר ומודרנה.
הנשיא הנבחר ג'ו ביידן אמר כי בקצב הנוכחי ייקח שנים - ולא חודשים - לחסן את כל האוכלוסייה בארה"ב.
הממשל הפדרלי בארה"ב הוא שאחראי על אספקת החיסונים למדינות השונות, אבל בשטח מִבצע החיסונים עצמו מנוהל על-ידי המדינות עצמן. "הממשל הפדרלי הפיץ את החיסונים למדינות, ועכשיו הן אלה שצריכות לנהל את העניינים. תתחילו לעבוד!", צייץ הנשיא דונלד טראמפ בטוויטר.
עם זאת, גורמי בריאות ברשויות מקומיות שונות התלוננו כי היעדר מימון פדרלי למבצע חלוקת החיסונים מונע מהם לשכור את העובדים הדרושים לכך. "העובדה שהחיסונים מגיעים אלינו אין פירושה שאנחנו יכולים לפתוח בשטח מרפאה ולהתחיל לעבוד", אמרה ג'ני ברטה מרשויות בריאות הציבור במינסוטה.
ד"ר מונסף סלאווי, יועץ בכיר בצוות המנהל את המבצע של הממשל הפדרלי למלחמה בקורונה, הודה שיש בעיות: "אנחנו יודעים שזה צריך להיות טוב יותר ואנחנו עובדים קשה כדי להפוך את זה לטוב יותר".
ארה"ב החלה בחיסון העובדים בתחום הבריאות - 21 מיליון במספר - ב-14 בדצמבר, ומיד אחר כך הצטרפו אליהם דיירי בתי האבות. 51 מיליון עובדים חיוניים - כבאים, שוטרים ומורים - לצד קשישים בני מעל 75 - הם הבאים בתור.