ארה"ב מצביעה גם על הפלות, סמי הזיה עבדות וצווי חיפוש
האמריקאים מתבקשים להכריע בנושאים נוספים מלבד זהות הנשיא. קליפורניה העמידה להצבעה את הדרישה לתת זכויות לעובדי כלכלת החלטורה
בכל פעם שארה"ב מקיימת בחירות לנשיאות, האמריקאים מכריעים לא רק לגבי מועמדים ונציגים לבית הנבחרים, אלא גם על נושאים הרלוונטיים לתחומי השיפוט של כל מדינה, שלעתים משפיעים על חייהם אף יותר מזהות הנשיא.
- טראמפ וביידן מסכימים: החוב הלאומי רק יתנפח
- הבחירות בארה"ב: סיבה מצוינת ללחץ בחזה ומועקה בבטן
- "ביידן עשוי למנות את וורן הפרוגרסיבית לשרת אוצר"
כך למשל, בטריטוריה האמריקאית פורטו ריקו, מצביעים התושבים בעד או נגד התנעת תהליך לקבלת מעמד של מדינה בארה"ב. במונטנה, אורגון, ניו ג'רזי ואריזונה מצביעים האם להפוך את השימוש במריחואנה לצורכי פנאי לחוקי. לצד הכרעה זו, באורגון בוחנים גם את האפשרות לקדם אי־הפללה בשימוש פרטי של סמים הנחשבים קשים, כמו קוקאין והרואין. במחוז קולומביה מצביעים בנושא אי־הפללת שימוש בסמי הזיה, כמו פטריות פסילוסיבין.
קליפורניה, שנחשבת לרוב פורצת דרך עם החקיקה הפרוגרסיבית שלה, העלתה שורת הצבעות מעוררות מחלוקת. הצעה 22, שאותה מקדמות חברות כלכלת השיתוף, נועדה לעצור את המדינה מלחייב אותן להעסיק כעובדים מן המניין את "נותני השירות שלהם", שהם כמובן הנהגים והשליחים. הצעה 25 נהגתה כדי לקדם את ביטול התשלום במזומן עבור ערבויות, ולצד זאת להחליף את מערכת המשפט באלגוריתם, בכל הנוגע לחיזוי הסיכון העתידי של העצור והצורך לכלוא נאשם לפני משפט.
לפי הצעה 2 שהועלתה במישיגן, החוקה המקומית תגן לא רק על בני אדם, נכסים, בתים ומסמכים מפני חיפושים לא חוקיים, אלא גם על "נתונים אלקטרוניים ותקשורת אלקטרונית". כוחות אכיפה שירצו לקבל גישה לאלו, ייאלצו להצטייד בצו משפטי. ביוטה, התיקון החוקתי שהוצע, מבקש להסיר את ההחרגה הקיימת בחוקת המדינה שמתירה עבדות כאמצעי ענישה. מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא.
בקולורדו, הצעה 115 קוראת לאסור הפלה אחרי שבוע 22 להריון, להוציא מקרים שבהם ההיריון מסכן את חיי האישה. נוסח ההצעה לא מאפשר כל החרגה אחרת כמו היריון כתוצאה מאונס, גילוי עריות, או אם התגלה פגם חמור בעובר, שפעמים רבות לא ניתן לזיהוי עד שלב מאוחר בהיריון. עד כה שימשה קולורדו מקלט לנשים ממדינות שכנות עם חוקים המגבילים הפלות.
בלואיזיאנה הצעדים חריפים עוד יותר ומציעים להגדיר בחוקת המדינה כי לאישה אין את הזכות החוקתית להפיל. מאז שנות השבעים העבירה המדינה כ־100 הגבלות שונות נגד הפלות.