קידום שוויון מגדרי במומבאי: הרמזורים והתמרורים בעיר יתחדשו בדמות נשית
לפי הדיווחים, דמות הגבר ברמזורים תוחלף בדמות נשית ביותר מ-100 מעברי חצייה ברחבי העיר, שתהיה הראשונה בהודו לעשות את השינוי. הרשויות: "הסמלים ברמזורים מייצגים את האופי של העיר, שהיא מאמינה בשוויון מגדרי ומעצימה נשים. זוהי רק ההתחלה"
- "מה שעושים לאישה שמתקדמת בעולם העסקי מגיע לכדי רשעות"
- נציב התלונות על שופטים סירב לדון בתלונה בעניין קידום שוויון מגדרי
- מחאת הנשים בשווייץ: דורשות יחס שוויוני ויוצאות נגד האלימות כלפיהן
"הסמלים ברמזורים מייצגים את האופי של העיר...שהיא מאמינה בשוויון מגדרי ומעצימה נשים. זוהי רק ההתחלה", מסר קיראן דיגהאבקר, בכיר ברשות המוניציפאלית של מומבאי. התומכים מדגישים כי אף שמדובר בשינוי קטן הוא דווקא משמעותי. בערים רבות בהודו, נשים כמעט ואינן מסתובבות ברחובות.
"אם דור של ילדות קטנות יגדל לראות דמויות נשיות ברמזורים, זה מעביר מסר קטן אך עוצמתי שנשים שייכות במרחב הציבורי", הדגישה שילפה פהדקה, מרצה למדעי החברה. "הנוכחות של סמל מסוג זה במרחב הציבורי עשויה לבטל את התפיסה שהאדם שמדמיינים ברחוב הוא תמיד גבר", הוסיפה.
כחלק מהמאמצים להפוך לעיר בטוחה יותר לנשים, במומבאי פועלים כבר קרונות רכבת המיועדים לנשים בלבד וכן יש מושבים שמורים לנשים באוטובוסים. בדומה, בדלהי הכריזו בשנה שעברה כי נשים יוכלו לנסוע בחינם בתחבורה הציבורית, וזאת על מנת לעודד את הניידות של הנשים. כמו כן, מספר ערים ברחבי הודו מחלקות אופניים בחינם לנערות כדי להבטיח שיישארו בלימודים ולא ינשרו בשל מחסור בתחבורה ציבורית בטוחה עבורן.
מומביי לא לבד. בערים רבות בגרמניה, בהולנד ואף בז'נבה בשוויץ כבר התקינו דמויות נשיות ברמזורים, ובמלבורן באוסטרליה הרשויות משתמשות בדמות נשית כדי לקדם שוויון מגדרי מאז 2017.