אין מספיק מיטות אשפוז: סגר שני בכלכלה הגדולה בארה"ב
זינוק של 20% בחולים המאומתים בתוך שבועיים וירידה מדאיגה במיטות האשפוז הפנויות הביאו את קליפורניה להכריז על סגירתה חודשיים לאחר שהשתחררה מהסגר הקודם. 5.4 מיליון אמריקאים איבדו את ביטוח הבריאות שלהם בעקבות גל הפיטורים
מושל קליפורניה גווין ניוסם הודיע אתמול על סגירה לאלתר של כל הפעילויות המתקיימות במקומות סגורים כמו מסעדות, ברים, מרכזי בידור, גני חיות ומוזיאונים. זאת, בעקבות זינוק חד במספר הנדבקים בקורונה במדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב.
- למרות העלייה במספר הנדבקים - דיסני פתחה מחדש את פארקי השעשועים בפלורידה
- ניו יורק יוצאת מהסגר, לכאורה
- "המלונות בפלורידה כבר מפוצצים, קליפורניה נפתחת בקצב אטי"
גם חדרי כושר, כנסיות ומספרות נסגרו בחלק מהמחוזות בקליפורניה, ביתם של כמעט 40 מיליון מתושבי ארה"ב, לאחר שבשבועיים האחרונים נרשם זינוק של 20% במספר החולים המאומתים. עד כה אותרו במדינה כ־335 אלף חולי קורונה ויותר מ־7,000 מתו מהנגיף.
הירידה במיטות האשפוז הפנויות היא שדחפה את קליפורניה להכריז על סגר נוסף. במחוז ריברסייד שבדרום המדינה נוצלו בסוף השבוע 100% מהמיטות במחלקות הטיפול הנמרץ. לדברי ניוסם, במחוזות פלייסר, לייק ובוטה, 80% ממיטות האישפוז מנוצלים כרגע, ובקליפורניה כולה פנויים 36% מהמיטות. הרשויות מצפות לעלייה בתחלואה ובאשפוזים בשבועות הבאים, בין היתר בעקבות חגיגות יום העצמאות שהתקיימו ב־4 ביולי.
מבדיקת העיתון The Desert Sun המקומי, עולה כי ההחמרה נגרמה משום שבעת פתיחת הכלכלה מחדש באמצע מאי, כמחצית מהמחוזות לא עמדו בקריטריון אחד לפחות מבין אלה שהוצבו כתנאי לשיבה לשגרה, אך נפתחו בכל זאת. בנוסף, בשליש מהמחוזות שקיבלו אור ירוק להיפתח היה מחסור בכוח אדם שיחקור את שרשראות ההדבקה, ויותר מ־20% מהמחוזות לא ביצעו מספיק בדיקות יומיות.
לאור חשיבותה הכלכלית של קליפורניה, שאחראית לנתח הגדול ביותר מהתמ"ג האמריקאי עם 14.6% נכון ל־2019, ארה"ב כולה עלולה לספוג מחיר כבד. תפוקת הסחורות והשירותים של המדינה, שבשטחה נמצאות ערים כמו סן פרנסיסקו ולוס אנג'לס, עולה על תפוקתן של פלורידה וטקסס יחד. לאחר המשבר הכלכלי של 2008 נחשבה קליפורניה למנוע הצמיחה של ארה"ב, כאשר יצרה אחד מכל שבעה מקומות עבודה חדשים — יותר מכל מדינה אחרת בארה"ב.
במרץ השנה הפכה קליפורניה למדינה הראשונה בארה"ב שהנחתה את תושביה להישאר בבתיהם. בעקבות זאת, נמחק בה מספר המשרות הגבוה יותר — 2.6 מיליון. לוס אנג'לס וסן דייגו, שתי הערים עם מספר התלמידים הגבוה בארה"ב, הודיעו כי יפתחו את שנת הלימודים הקרובה במועד המקורי, אך במתכונת מקוונת בלבד.
פרט לקליפורניה, קצב ההדבקה בשבועיים האחרונים זינק במהירות ב־39 מתוך 50 המדינות בארה"ב. פלורידה, אריזונה וטקסס נמנות עם המדינות האלה. לעומת זאת, ניו יורק, שהיתה מוקד המגפה בארה"ב, זוכה לפי שעה לרגיעה. שלשום הודיע ראש העיר ביל דה בלאזיו כי לראשונה זה ארבעה חודשים חלפו 24 שעות מבלי שיירשמו מקרי מוות מהנגיף.
בתוך כך, ארגון Families USA העריך כי בין פברואר למאי השנה איבדו 5.4 מיליון אמריקאים את ביטוח הבריאות שלהם, ביחד עם מקום העבודה. הארגון מוכר כתומך בחוק הגנת החולה וטיפול בר־השגה שזכה לכינוי אובמה־קר.
על פי נתוני KFF, ארגון ללא מטרות רווח שבסיסו בקליפורניה, ביטוח הבריאות של יותר מ־18.2 מיליון מתושבי קליפורניה ממומן על ידי המעסיק. נתון זה הופך אותה למדינה המובילה בקטגוריה זו. שיעור העובדים המחזיקים בביטוח בריאות שקיבלו מהמעסיק עומד על 47% מכוח העבודה בקליפורניה, נמוך יותר מניו יורק וגבוה יותר מפלורידה, בהן עומד הנתון על 49% ו־40%, בהתאמה. מנתוני KFF עולה כי יוטה היא המדינה המובילה בהסתמכות העובדים על מעסיקיהם כמממני ביטוחי בריאות, עם 61% מהאוכלוסייה.
על פי דיווח של "דזרט ניוז", הזינוק בתחלואה במדינת יוטה גורר מחסור כבד בכוח אדם שיבצע בדיקות לתושבים. החרפת המצב אילצה את הרשויות להגדיל את ממוצע הבדיקות היומי מטווח של 3,000-5,000 במאי לטווח של 10,000-5,000 כיום.