מזארה ועד דיור: ענקיות אופנה עולמיות עברו לייצר ציוד מגן
תעשיית האופנה המושבתת תרמה את מפעליה לטובת הגדלת המלאים של מסכות וסרבלים. מעצב האופנה של מישל אובמה וליידי גאגא יתפור חלוקים בעקבות פניית מושל ניו יורק. גם תעשיית הרכב מסבה מפעלים לטובת ייצור מכונות הנשמה
עם חנויות סגורות ברחבי העולם, תצוגות אופנה שבוטלו ושיבושים קשים בשרשראות האספקה, תעשיית האופנה כמעט ונעמדה מלכת כתוצאה מהתפשטות הקורונה.
- סיוט אמריקאי: קריאת מפת ההתפשטות היא עסק סובייקטיבי
- ביל גייטס נגד טראמפ: "אי אפשר להגיד לציבור להמשיך לצאת לקניות כי הצמיחה חשובה"
- ארה"ב יוצאת עם חבילת סיוע עצומה של 2 טריליון דולר
כעת, מותגי יוקרה ותאגידי אופנה מתגייסים ותורמים פסי ייצור וכוח אדם על מנת לייצר מסכות וביגוד הגנה רפואי למדינות שהפגיעה בהן היא הקשה ביותר. על כך מדווחת רשת CNN.
בעקבות מחסור חמור בציוד מגן שדווח בארה"ב, שם נאלצים עובדי בריאות לעשות שימוש חוזר במסכות וגם לייצר אותן בעצמם, פנה בסוף השבוע מושל מדינת ניו יורק אנדרו קואומו בבקשה פתוחה לחברות, לסייע בייצור ציוד רפואי.
ההיענות מצד תעשיית האופנה האמריקאית היתה עצומה. "אם קואומו מבקש, נייצר מסכות. יש לי צוות שלם שעובד מהבית ויכול לעזור", כך בהודעת מעצב האופנה ובוגר תוכנית הריאליטי פרויקט מסלול, כריסטיאן סיריאנו. גם ברנדון מקסוול, שעיצב בגדים עבור הגברת הראשונה לשעבר מישל אובמה וכוכבת הפופ ליידי גאגא, הודיע כי ייצר חלוקים לעובדי מערכת הבריאות. מותג בגדי ים היוקרתי קרלה קולטו נידב את המפעל שלו בווירג'יניה והמותג לוס אנג'לס אפרל שבבעלות דב צ'רני תרם את שירותי 450 עובדיו.
באירופה, ענקית האופנה H&M והחברה־האם של זארה, אינדיטקס, התחייבו לנתב את פעילותן לטובת אספקת ציוד רפואי. תאגיד היוקרה הצרפתי קרינג הכריז כי שניים ממותגיו, בלנסיאגה ואיב סאן לורן, ייצרו מסכות, ואף התחייב לרכוש כ־3 מיליון מסכות עבור עובדי מערכת הבריאות בצרפת. המותג המוביל של התאגיד, גוצ'י, הודיע כי ייצר ויתרום 1.1 מיליון מסכות ו־55 אלף סרבלים רפואיים לממשלת איטליה.
תאגיד היוקרה LVMH, שבבעלותו המותגים לואי ויטון וכריסטיאן דיור, ינצל את שרשראות האספקה העולמיות שלו כדי לייבא מסין 40 מיליון מסכות בארבעת השבועות הקרובים ואף התחייב לממן את השבוע הראשון, בעלות של 5 מיליון יורו. דיור גם החלה לייצר במפעליה אלכוג'ל ותורמת אותו לבתי חולים בצרפת. קבוצת פראדה האיטלקית מסרה כי החלה לייצר עבור מערכת הבריאות של טוסקנה 80 אלף סרבלים רפואיים ו־110 אלף מסכות.
ברקע המהלכים של עולם האופנה, גם תעשיית הרכב הצטרפה למאבק וחברות החלו להסיט מפעלים לטובת ייצור ציוד רפואי מציל חיים שנמצא במחסור, ובכלל זה גם מכונות הנשמה. כך, מנכ"ל פולקסווגן הרברט דיס מסר בסוף השבוע כי היצרנית הגרמנית מקימה תשתית ייצור למסכות בסין וכבר בשלב זה מסייעת לממשלת גרמניה בייצור מדי חום, חומרי חיטוי וציוד אבחון רפואי.
גם דיימלר, החברה־האם של מרצדס קיבלה בקשת עזרה מברלין ונציג החברה אמר בשיחה עם בלומברג השבוע, כי בשיתוף עם פולקסווגן יתרמו החברות 300 אלף מסכות מהמלאים הקיימים שלהם. בארה"ב, ענקיות רכב כמו ג'נרל מוטורס (GM) ופורד מסרו כי הן נמצאות במגעים עם הממשל הפדרלי לטובת ייצור ציוד רפואי כמו מכונות הנשמה במפעליהן.