$
כלכלה ומדיניות

בריטניה: אחד התומכים הבולטים בעזיבת האיחוד סירב להתמנות לשר הברקזיט

נמשכת הטלטלה הפוליטית בבריטניה סביב עסקת הברקזיט עם האיחוד; לפי דיווחים, ראשת הממשלה מיי תתמודד מול הצבעת אי-אמון בשבוע הבא; היום אמרה כי אין בכוונתה להתפטר

שירות כלכליסט 14:4216.11.18

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי המשיכה גם היום (ו') במאבק ההישרדות שלה, לאחר ששני שרים בבמשלתה התפטרו אתמול בעקבות טיוטת ההסכם אליה הגיעה עם האיחוד האירופי על תנאי הפרישה של בריטניה.

 

יותר משנתיים מאז משאל העם בעד הברקזיט ועדיין לא ברור כיצד ובאילו תנאים תעזוב בריטניה את האיחוד, כשתאריך היעד למהלך עומד על 29 במרץ, 2019.

 

ואולם על אף שמיי השיגה טיוטת הסכם שאמורה להבטיח עזיבה חלקה ככל האפשר, אתמול התפטר דומיניק ראב, השר הממונה על הברקזיט, בשל התנגדותו להסכם שהתגבש. במקביל, חברי פרלמנט ממפלגתה של מיי מתכננים מרד והודיעו כי ההסכם לא יאושר בפרלמנט.

 

העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" דיווח כי מיי תתמודד מול הצבעת אי-אמון בשבוע הבא. על פי הדיווח, צפויים המחוקקים השמרנים להגיש את 48 המכתבים הנדרשים להליך הדחתה.

 

תרזה מיי תרזה מיי צילום: אי פי איי

 

ההתפתחויות האחרונות הובילו לירידה חדה בשווי הפאונד בימים האחרונים, עם זאת, היום המטבע נסחר ללא שינוי ברמה של 1.2783 דולר.

 

מיי ענתה היום על שיחות מאזינים ברדיו, והודיעה כי בשלב זה אין בכוונתה להתפטר. "עוד לא מיניתי שר ברקזיט חדש, אך כמובן שבכוונתי לעשות זאת ביום יומיים הבאים", הוסיפה. לפי דיווח ב-BBC מיי הציעה את התפקיד למייקל גוב, שנחשב לאחד התומכים הבולטים בברקזיט, אך הוא סירב ובכוונתו להישאר בתפקיד שר הסביבה.

 

בשלב זה קשה לדעת מה יעלה בגורל ההסכם. התרחישים האפשריים השונים נעים מאישור ההסכם בפרלמנט ועד להתפטרותה של מיי, עזיבת האיחוד בלי הסכם ואפילו קיום משאל עם נוסף. על מנת לזכות לאישור ההסכם, מיי תזדקק לתמיכה של 320 מבין 650 חברי הפרלמנט. במקביל, ההסכם יעלה לדיון בפסגת מנהיגי האיחוד האירופי ב-25 בנובמבר. מיי מתמודדת גם עם קריאות מתוך מפלגתה להדחתה וגם בתוך הקואליציה שלה, המפלגה הדמוקרטית של צפון אירלנד (DUP) הביעה כבר התנגדות להסכם.

 

האיחוד האירופי ובריטניה זקוקים להסכם כדי לשמור על קשרי מסחר ביניהן. מיי טענה כי היא מרגישה באופן אישי את החשש מעזיבה ללא הסדר, זאת מכיוון שהיא חולה בסכרת. "אני תלויה באינסולין בכל יום. האינסולין מיוצר במדינה אחרת באיחוד האירופי", הסבירה.

מנגד, תומכי הברקזיט טוענים כי אף שבטוח הקרוב המהלך יוביל לאי יציבות, בטווח הארוך הוא יאפשר לבריטניה לשגשג ויחזק את הקשרים בתוך האיחוד האירופי. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x