$
כלכלה ומדיניות

מיי על הברקזיט: "הולכים עד הסוף, לא יהיה עוד משאל עם"

ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי קיימה הערב מסיבת עיתונאים, על רקע ההתפטרות של שניים משרי ממשלתה וההתנגדות במפלגתה לעסקת הברקזיט; לדבריה, "אני מבינה שיש מי שלא מרוצה עם הפשרות, אבל על ההסכם הזה העם הצביע"

שירות כלכליסט 21:2715.11.18

ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי קיימה הערב מסיבת עיתונאים, בעקבות עסקת הברקזיט עליה סיכמה עם האיחוד האירופי, ועל רקע ההתנגדות לתוכנית של חברים רבים במפלגתה, והתפטרותם של השר לענייני ברקזיט דומינק ראב ושרת העבודה אסתר מקווי.

 

לדבריה, "רוב חברי הפרלמנט מבינים שהעם הבריטי הצביע בעד הברקזיט, ואנחנו צריכים ליישם זאת. לא יהיה משאל עם חדש, שאלנו אנשים והם אמרו שהם רוצים לעזוב. היו קולות בבית הנבחרים בעד משאל עם נוסף, אבל שכשאנשים יראו את ההסכם הסופי, הם יבינו שהוא מגן על האינטרסים שלהם".

 

מיי הוסיפה: "צריך לעשות החלטות קשות ולא נוחות. אני מבינה שיש מי שלא מרוצה עם הפשרות, אבל על ההסכם הזה העם הצביע. נוכל להבטיח אותו רק אם נעמוד מאחורי ההסכם. אם לא נתקדם איתו אף אחד לא יכול לדעת מה יהיו ההשלכות".

  

לדבריה, "אני אשיג את העסקה הכי טובה לבריטניה. היא תובא בפני חברי הפרלמנט והם יבחנו אותה".

 

מיי התייחסה לאפשרות של הצבעת אי-אמון להדחתה: "כראש ממשלה עבודתי היא להביא את ההסכם הטוב ביותר לבריטניה וזה מה שאני ממוקדת בו. אני חושבת שהציבור רוצה שהממשלה תתקדם עם הברקזיט. האם אני הולכת לעשות את זה עד הסוף? כן".

 

 

תרזה מיי תרזה מיי צילום: אי פי איי

 

מיי צריכה להשיג רוב בפרלמנט להסכם שגיבשה עם האיחוד האירופי, ואם לא תצליח בריטניה עשויה לפרוש מהאיחוד האירופי בתאריך היעד (29 במרץ) ללא הסכם – דבר שעלול לגרום לכאוס כלכלי ותחבורתי. בפרלמנט הבריטי התקיים היום דיון סוער של שלוש שעות על טיוטת ההסכם, שהושגה אחרי מו"מ מפרך שנמשך יותר משנה וחצי. מלבד הפרלמנט הבריטי גם הפרלמנט האירופי, וכל המדינות החברות באיחוד, צריכות לאשר את ההסכם. המתיחות בפרלמנט השפיעה גם על המצב בשווקים. ערך הפאונד וערך המניות של חברות בריטיות ירדו.

 

האירו-סקפטיים במפלגה השמרנית של מיי הגישו היום מכתבים שקוראים להצבעת אי אמון נגד ראש הממשלה. הצבעת אי אמון תתקיים אם 48 שמרנים יגישו מכתבים שדורשים הצבעה. מיי עלולה להיות מודחת אם 158 מ-315 חברי הפרלמנט השמרנים יצביעו נגדה. חבר פרלמנט אירו-סקפטי אחר אמר שעוד מכתבים להצבעת אי אמון יוגשו בקרוב.

 

מיי, בכל אופן, לא מתכוונת להתפטר. "הבחירה ברורה. אנחנו יכולים לבחור לעזוב ללא הסכם, להסתכן ולא לעשות ברקזיט בכלל או לבחור להתאחד ולתמוך בהסכם הטוב ביותר שניתן להגיע אליו במו"מ", אמרה היום בפרלמנט. הדובר של מיי אמר שראש הממשלה תילחם בכל הצבעת אי אמון ומתכוונת להיות ראש הממשלה כשבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי בשנה הבאה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x