הלקוחות זועמים: מדוע נוטלה שינתה את המתכון של הממרח?
החברה הגדילה את כמות אבקת החלב הרזה מ-7.5% ל-8.7%, דבר שגרם לצבע הממרח להפוך לבהיר יותר. אוהבי נוטלה רבים פנו למדיה החברתית כדי להביע את אכזבתם
- פררו חתמה על הסכם שקיפות עם רשות המסים האיטלקית
- בוננזת השוקולד של השחר: רווחיות החברה גבוהה מהמקובל בעולם
- שוד השוקולד הגדול: גנבים בגרמניה רוקנו משאית עם 20 טונות של נוטלה וביצי הפתעה
יצרנית הממרח, פררו, הודתה ששינתה את המתכון בעקבות דו"ח של קבוצת צרכנים גרמנית.
בדף הפייסבוק של המרכז להגנת הצרכן בהמבורג פורסם שצנצנת של יצרנית השוקולד האיטלקית מכיל כעת יותר אבקת חלב רזה, זאת בהתבסס על ניתוח של המוצר. כמו כן עולה שכמות הסוכר במתכון החדש עלתה מ-55.9% ל-56.3%.
"האיכות וכל שאר המאפיינים של ממרח נוטלה נשארו אותו הדבר", הודיעה החברה.
השלוחה הגרמנית של פררו הודיעה שהיא ביצעה "התאמות" למוצר כפי שעושים מותגים רבים למוצריהם.
אך איגוד הצרכנים ציין שצבע הממרח נעשה בהיר יותר עקב שינוי המתכון, דבר שחברת נוטלה גם פרסמה בעצמה. "כיוון שצבעה של הנוטלה החדשה בהיר יותר, אנחנו עובדים לפי ההנחה שאבקת חלב רזה הוספה על חשבון קקאו", הודיע האיגוד, והוסיף שפררו אינה מחויבת לחשוף את כמות הקקאו במוצר.
אוהבי נוטלה רבים פנו למדיה החברתית כדי להביע את אכזבתם משינוי ממרח השוקולד האהוב. אחד מאוהביו הנאמנים כתב בטוויטר: "למה שיניתם את המתכון של נוטלה. איך יכולתם לעשות את זה. חשבתי שיש ליחסים בינינו משמעות. את זה לא תוכלו לשנות לעולם". אחרים לעומת זאת קראו להחרים את הממרח הפופולרי.