פררו חתמה על הסכם שקיפות עם רשות המסים האיטלקית
יצרנית שוקולד קינדר וממרח נוטלה היא הראשונה שמשתתפת בתוכנית שנועדה להגביר את האמון בין הרשות לבין חברות. מדינות נוספות באיחוד האירופי עתידות ללכת בעקבות רומא
ענקית הממתקים פררו, יצרנית מותג השוקולד קינדר וממרח נוטלה, היא החברה האיטלקית הראשונה שחתמה על הסכם שקיפות ושיתוף מידע עם רשות המסים במדינה.
התוכנית של רשות המסים האיטלקית נועדה לשפר את התקשורת בין חברות איטלקיות ובינלאומיות לבין רשות המסים. היא כוללת כלים שמסייעים לרשות למדוד ולקבוע את גובה המס שעל החברות לשלם, וכלים שמסייעים לחברות לחשב את ההשפעה של המס על היבטים פיננסיים של פעולתן, כמו תשלום דיבידנד וביצועי מניה. יו"ר רשות המסים האיטלקית רוזלה אורלנדי העניקה לפררו ביום שישי את תעודת החבר הראשונה בתוכנית. רשות המסים האיטלקית מסרה שתעודות החבר השנייה והשלישית יוענקו לחברות איטלקיות גדולות אחרות שנמצאות במשא ומתן עמה על הצטרפות לתוכנית.
רשומים בלוקסמבורג
הבחירה בפררו להיות החברה הראשונה שעמה נחתם הסכם שקיפות אינה מקרית. ליצרנית הממתקים מהעיר אלבה שבחבל פיימונטה בצפון איטליה מוניטין מפוקפק בכל הנוגע לתשלום מסים. היומון "לה רפובליקה" ציטט את הפרסום הרשמי האחרון על מצבה הפיננסי של החברה, מ־2014, לפיו הכנסותיה עמדו על 9 מיליארד יורו. אלא שההכנסות הללו כמעט ולא השפיעו על קופת המדינה שכן פררו ניתבה את ההכנסות לחברת אחזקות שרשומה בלוקסמבורג. הרווח של החברה הגיע אז ל־827 מיליון יורו, כמעט פי שניים מהרווח בשנת 2013, שהגיע ל־357.5 מיליון יורו. לפי פרסומים לא רשמיים, ב־2015 נאמדו הכנסות החברה ב־9.5 מיליארד יורו, עלייה של 13.4% לעומת השנה שלפני כן.
תהליך סבוך
הממונה על התוכנית ברשות המסים אלדו פוליטו אמר ליומון הכלכלי "איל סולה 24 אורה" כי המשא ומתן בין הרשות לבין החברות הוא קשה וממושך. "אנחנו מאוד עירניים ובודקים בקפדנות כל נתון", אמר. לדברי פוליטו, ההסכם הבא ייחתם לפחות עוד חודשיים. הסיבה לכך היא שהחברות נדרשות למלא אחר הנחיות שקיפות חשבונאית שניסח ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD). על רשות המסים האיטלקית מוטלת משימת בדיקת מילוי ההנחיות שהן תנאי להצטרפות לתוכנית.
התוכנית האיטלקית משמשת כפיילוט למדינות אחרות באיחוד האירופי, שצפויות ליצור תוכניות מקבילות לשיתוף פעולה עם חברות הפועלות בתחומן. המטרה של התוכניות, כפי שניסח ה־OECD, היא העמקת האמון בין רשויות המס לבין משלמי המסים, פרטים ותאגידים כאחד, כדי להביא לשקיפות גדולה יותר והתנהלות הוגנת בכל הנוגע למחלוקות גדולות שעלולות לצוץ. הדיאלוג מתנהל כדי לגבש אמצעים וולונטריים ורגולטורים לפתרון משותף של מחלוקות. בשלב הראשון של הטמעת התוכנית רשות המסים האיטלקית קיבלה גישה, על בסיס וולונטרי, למידע פיננסי של חברות עם הכנסות שנתיות של יותר מ־10 מיליארד יורו או למידע פיננסי של חברות עם הכנסות שנתיות של יותר ממיליארד יורו שהשתתפו בשלב הפיילוט של התוכנית שהחל ב־2013. כל חברה שקיבלה פניה מרשות המסים האיטלקית כדי לקבל מידע מקבלת לצד הדרישה הצעה להשתתף בתוכנית.