$
עולם

סין לארה"ב: "הסנקציות החדשות - טעות שיש לתקן"

ושינגטון הטילה סנקציות חדשות נגד חברות סיניות ורוסיות בטענה שהן סייעו לתוכנית הטילים של צפון קוריאה. לאחר כמה שעות הסינים הגיבו בחריפות: "לתקן את הטעות הזו באופן מיידי, היא עשויה לפגוע בשיתוף הפעולה בין המדינות"

שירות כלכליסט ו-ynet 21:5022.08.17

תגובה סינית חריפה לסנקציות האמריקניות: שגרירות סין בוושינגטון פרסמה הערב (ג') הודעה שבה היא דורשת מהממשל האמריקני לחזור בו מהסנקציות שהטיל אחר הצהריים נגד חברות סיניות ורוסיות בשל תוכנית הטילים של צפון קוריאה.

 

"לתקן את הטעות הזו באופן מיידי", נמסר בהודעת השגרירות הסינית בוושינגטון. "אנו מפצירים בארה"ב לתקן את הטעות שעשויה לפגוע בשיתוף הפעולה בין המדינות בנושאים שונים".

 

עוד נמסר בהודעת השגרירות הסינית כי "אנו מתנגדים לסנקציות לפי תוכנית העבודה של מועצת הביטחון, במיוחד נגד אישים וחברות סיניות".

 

 

 

מוקדם יותר חשף משרד האוצר האמריקאי סנקציות חדשות על חברות ואנשים מרוסיה וסין, זאת כחלק מהמאמצים להפעיל לחץ על צפון קוריאה לסגת משאיפות הגרעין שלה.

 

בעוד שהמדינה המבודדת ממשיכה לערוך ניסויי טילים, בארה"ב הביעו תקווה כי הפעלת לחץ כלכלי על סין - בת הברית החשובה ביותר של צפון קוריאה - תגרום לה לכפות עליה לשנות את ההתנהגות.

 

הסנקציות עליהן הכריז ממשל טראמפ היום הן בעיקר נגד חברות סיניות שמשתפות פעולה עם צפון קוריאה על ידי מכירה ורכישה של פחם, נפט ומינרלים או שמספקות שירותי בנקאות שמאפשרים את ביצוע העסקאות.

 

הסנקציות הן נגד עשר חברות ושישה אנשים, ומטרתן לשבש את הקשרים הכלכליים שאיפשרו למדינה להמשיך לממן את תוכניות הגרעין והטילים שלה על אף איסורים מצד האו"ם.

 

 

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: Youtube

 

בתחילת החודש התקבלה פה אחד במועצת האו"ם החלטה להטלת סנקציות כלכליות על צפון קוריאה, בהחלטה תמכו גם רוסיה וסין. הסנקציות אסרו בין השאר על יצוא של פחם, ברזל, עופרות ברזל, עופרת ומאכלי ים מצפון קוריאה, כשהיעד הוא לצמצם את הכנסות המדינה מייצוא בשליש.

 

סין אמנם תמכה בסנקציות של האו"ם, אך חברות רבות במדינה ממשיכות לעשות עסקים עם המשטר הדיקטטורי על ידי אספקת טכנולוגיה וחומרה לטילים.

 

הסנקציות מוטלות גם נגד חברות שעוזרות לייבא עובדים מצפון קוריאה למדינות אחרות. ייבוא העובדים נחשב כמקור הכנסה למשטר, ולפי טענת משרד האוצר האמריקאי, חלק מהכנסות העובדים עוזרות לממן את ניסויי הטילים הבליסטיים.

 

"משרד האוצר ימשיך להגביר את הלחץ על צפון קוריאה על ידי התמקדות במי שמסייע לתכניות הטילים, ובידודם מהמערכת הפיננסית האמריקאית", הודיע שר האוצר סטיבן מנוצ'ין. "לא מקובל עלינו שאנשים וחברות בסין וברוסיה ובמקומות אחרים יאפשרו לצפון קוריאה לייצר הכנסות שישמשו לפיתוח נשקים להשמדה המונית ולערער על היציבות באזור", הוסיף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x