סין: נפסיק לייבא סחורות מצפון קוריאה בתוך 3 שבועות
בין השאר יופסק יבוא של יבוא הפחם ועופרות הברזל. סין היא שותפת המסחר העיקרית של צפון קוריאה המבודדת, ועד כה נמנעה מהפעלת לחץ כבד מדי על משטרו של קים ג'ונג און
- טראמפ רואה תועלת באיום גרעיני: "הזדמנות לכלכלת גואם"
- טראמפ על האפשרות שארה"ב בדרך למלחמה: "אתם יודעים את התשובה"
- טראמפ: "הפתרונות הצבאיים מוכנים וחמושים למקרה שצפון קוריאה תפעל בחוסר זהירות"
סין היא שותפת המסחר העיקרית של צפון קוריאה המבודדת, ועד כה נמנעה מהפעלת לחץ כבד מדי על משטרו של קים ג'ונג און.
משרד המכס הסיני הודיע כי יפסיק לקבל את היבוא מצפון קוריאה החל ב-5 בספטמבר. "לאחר התאריך הזה, הכניסה של הסחורות הללו תיאסר", נכתב בהצהרה שפרסם המשרד.
הסנקציות שהטיל האו"ם נועדו לחסום יצוא צפון קוריאני בשווי 1 מיליארד דולר, המייצג חלק ניכר מכלל היצוא של המדינה שהוערך בשנה שעבר ב-3 מיליארד דולר.
ההכרזה מגיעה לאחר סוף שבוע של מלחמת מילים בין דונלד טראמפ והממשל הצפון קוריאני. נשיא ארה"ב צייץ בטוויטר ש"הפתרונות הצבאיים ממוקמים וטעונים במקרה שצפון קוריאה תפעל לא בתבונה", ואילו בקוריאה איימו לשגר 4 טילים לעבר הטריטוריה האמריקאית גואם.
טראמפ גם לא חסך מילים מסין. ביולי האשים את הממשל הסיני כי אינו משתמש בכוח הפיננסי שלו כדי למנוע מקוריאה לפתח נשק גרעיני. בייג'ינג אמנם נחשבת למגינה הדיפלומטית היחידה של קוריאה, אך בשנה שעברה הסכימה לקחת חלק בסנקציות נגד המדינה, לאחר ניסוי בטילים ארוכי טווח. עם זאת, המנהיגים הסינים מתנגדים לעצירת כל המסחר עם המדינה, שלטענתם יוביל לרעב המוני.
לפי הנתונים הסינים הרשמיים, במחצית הראשונה של השנה, היצוא הסיני לצפון קוריאה עלה בכ-37% לעומת שנה קודם לכן ל-1.1 מיליארד יואן (165 מיליון דולר). לעומת זאת, היבוא לסין מצפון קוריאה ירד ב-7.6% באותה תקופה ל-611 מיליון יואן (91 מיליון דולר), שפגע בהכנסות המדינה.