יש הסכם: קרן המטבע תעביר 1.25 מיליארד דולר נוספים למצרים
מדובר בתשלום שני מתוך חבילת סיוע כוללת של 12 מיליארד דולר, שצפוי להתקבל ביוני. הסיבה: מאמצי מצרים לביצוע רפורמות בכלכלה
הרשויות במצרים הגיעו להסכם ברמת מטה עם קרן המטבע הבינלאומית (IMF), לגבי שחרור כספים מחבילת הסיוע השנייה בסך 12 מיליארד דולר למדינה הערבית. כך על פי הקרן. ההסכם, הנתון עדיין לאישור המועצה המנהלת של קרן המטבע, יאפשר את העברתם של 1.25 מיליארד דולר למצרים. גורמים רשמיים במצרים אמרו כי הם מצפים לקבל את הכספים ביוני, מה שיביא את סך כל התשלומים שקיבלה כבר מצרים במסגרת ההלוואה לכ-4 מיליארד דולר.
- מצב החירום יפגע במשק המצרי אבל יוריד לחץ מהצבא
- יוון תמנף את העודף התקציבי כדי להבטיח את המשך החילוץ
- קרן המטבע חוזה האטה: הצמיחה בישראל תרד ל-3%
קרן המטבע הבינלאומית, המבוססת בוושינגטון, שיבחה בהצהרה ביום ו' את מאמציה של מצרים להשיב את אמון המשקיעים בכלכלה המוכה באי שקט מאז הפיכת האביב הערבי ב-2011. גורמים רשמיים בקרן אמרו טרם הבדיקה כי בלימת האינפלציה - שגאתה לרמה של יותר מ-30% לאחר שהבנק המרכזי של מצרים הציף את המטבע בנובמבר - צריכה להיות העדיפות העליונה בשלב הבא של הרפורמות.
"הרשויות רואות בהורדת האינפלציה עדיפות עליונה למען שמירה על רווחת העם המצרי", אמר כריס ג'רביס, ראש המשלחת של קרן המטבע הבינלאומית למצרים, בהודעה רשמית. "אנו תומכים במאמצי הבנק המרכזי של מצרים להוריד את שיעור האינפלציה לרמה חד-ספרתית בטווח הבינוני, בהתאם למנדט של הבנק לייצוב המחירים. אנו בטוחים כי לבנק המרכזי הכלים המתאימים לעשות כן".
מצרים זנחה את ההתערבות בשוק המט"ח והעלתה את מחירי הדלק - צעדים מהותיים לקבלת הסיוע מהקרן בנובמבר. ההסכם סייע להכניס השקעות זרות בניירות ערך מצריות, והייצור רשם התאוששות חזקה, וכמוהם גם היצוא ש"גדל באופן ניכר", לדברי הקרן. "ההסכם הוא הצבעת אמון מצד צוות ה-IMF בהמשך יישום תוכנית הרשויות במצרים", אמר ג'רביס. "כמו כן הוא עדות למאמצים האדירים מצד הממשלה והבנק המרכזי של מצרים לערוך רפורמה בכלכלה".