ארה"ב: 235 אלף משרות נוספו בפברואר; "הכלכלה רוכבת על גל של אופטימיות"
דו"ח התעסוקה הראשון המלא שמתפרסם בעידן טראמפ הפתיע לטובה, על רקע גיוסים נרחבים בענף הבנייה; התחזיות המוקדמות צפו תוספת של 221 אלף משרות; שיעור האבטלה ירד ל-4.7%
לכלכלה האמריקאית נוספו 235 אלף משרות חדשות בחודש פברואר, על רקע גיוסים נרחבים במגזר הבנייה. התוצאות היו טובות מתחזיות האנליסטים, שהיו לתוספת של 221 אלף משרות חדשות. זהו דו"ח התעסוקה המלא הראשון בעידן ממשל טראמפ, שכן הנשיא החדש הושבע לתפקיד ב-20 בינואר. הנתונים מחזקים את ההערכות שלפיהן הפדרל ריזרב יעלה את הריבית בפגישתו בשבוע הבא.
- טראמפ יכבוש את סין? המדינה אישרה 38 סמלים מסחריים הקשורים למותג
- טראמפ הפריע לחיזבאללה לפנטז על בוננזת גז בלבנון
- טראמפ שוקל לא לחלק אישורי עבודה לבני זוג של עובדים זרים בתעשיית ההייטק
על פי הדו"ח שפרסם היום משרד העבודה האמריקאי, שיעור האבטלה ירד ל-4.7% מ-4.8%. כמו כן, השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.2% לעומת ינואר ל-26.09 דולר. בהשוואה לפברואר 2016, השכר לשעה טיפס ב-2.8%, לעומת עלייה שנתית של 2.6% שנרשמה בחודש שעבר.
מספר שעות העבודה הממוצע בשבוע נותר ללא שינוי על 34.4 שעות.
הדו"ח כלל גם תיקונים של הנתונים בחודשיים הקודמים; בינואר נוספו 238 אלף משרות ולא 227 אלף כפי שדווח במקור, ובדצמבר הנתון התכווץ ל-155 אלף מ-157 אלף.
"הכלכלה רוכבת על גל של אופטימיות מאז הבחירות", אמר אנדרו צ'מברליין, הכלכלן הראשי באתר הקריירה גלאסדור. עם זאת מרבי תהכלכלנים סבורים כי מוקדם מדי לייחס את הנתונים לאג'נדה של טראמפ, שהבטיח להתמקד בשוק העבודה. "היתה אמנם עלייה בסנטימנט במשק האמריקאי בעקבות נצחונו של טראמפ, ואולם במגזר העסקי ימתינו לגידול במכירות - לפני שיגדילו משמעותית את התעסוקה", אמר האנליסט מארק האמריק מ-Bankrate.com.
"מוקדם מדי לומר האם העלייה במספר המשרות בתחילת 2017 נובעת מכניסתו של טראמפ לבית הלבן - בהתחשב בכך שבפועל, המדיניות הכלכלית כמעט שלא השתנתה. ייתכן שבמגזר העסקי מזהים רוח חיובית - זו יכולה להיות אחת הסיבות לזינוק במספר המשרות בתחום הייצור בפברואר; ואולם המגמות העיקריות בכלכלה האמריקאית כעת זהות לאלה של 2016 - יותר משרות ועלייה בשכר", אמר גאס פאוצ'ר, כלכלן ב-PNC.
מגזר הבנייה, שתלוי במידה רבה במזג האוויר, הרוויח מהטמפרטורות החמות יחסית והתרחב ב-58 אלף משרות חדשות, הנתון הגבוה ביותר מאז מרץ 2007. עליות נרשמו גם במגזר הייצור, שלו נוספו 28 אלף משרות. עם זאת, בקמעונאות נרשמה ירידה של 26 אלף משרות, זו הירידה החדה ביותר מאז דצמבר 2012.
בהתאם לנתונים בחודשיים הראשונים של השנה, הכלכלנים מעריכים כי קצב הוספת המשרות השנה יעמוד על 171 אלף משרות חדשות בממוצע בכל חודש. עם זאת, טראמפ הציב יעד של הוספת 25 מיליון משרות לאורך עשר שנים, מספר שיחייב הוספה של 208 אלף משרות בממוצע בחודש, או 2.5 מיליון בשנה.