$
כלכלה ומדיניות

לראשונה זה 3 שנים: סין בגירעון מסחרי

סין דיווחה על גירעון מסחרי של 9.15 מיליארד דולר בפברואר. זאת לאחר שהיבוא זינק ב-38.1% לעומת שנה קודם לכן, על רקע פעילות ערה בענף הבנייה שהובילה לביקוש לסחורות כמו עופרות ברזל ונפט

שירות כלכליסט 12:1808.03.17
סין דיווחה, לראשונה זה שלוש שנים, על גירעון מסחרי עבור חודש פברואר, זאת לאחר שהיבוא עלה יותר מהצפוי, על רקע פעילות ערה בענף הבנייה שהובילה לביקוש לסחורות כמו עופרות ברזל, נחושת, פחם ונפט.

 

על פי הנתונים הרשמיים שפרסם היום (ד') משרד המכס, היבוא הסיני זינק ב-38.1% לעומת שנה קודם לכן, העלייה החדה ביותר מפברואר 2012, זאת בעוד שהייצוא נפל בניגוד לציפיות ב-1.3%. בעקבות זאת, נותרה סין עם גירעון מסחרי של 9.15 מיליארד דולר עבור חודש פברואר. זהו הגירעון המסחרי הראשון של סין מאז פברואר 2014, אז הוא עמד על 31.5 מיליארד דולר.

עם זאת, עבור שני החודשים הראשונים של השנה, נרשמה עלייה של 13.5% במסחר הסיני.

 

האנליסטים מייחסים את הגירעון הנדיר להפרעות שנבעו בשל חגיגות השנה החדשה הסינית, שהחלה השנה בשלהי ינואר, אך בשנה שעברה נפלה על פברואר. חברות רבות יוצאות לחופשה בשל החגיגות של שבוע ויותר, ולרוב זה משפיע על הייצור במפעלים ועל הפעילות בנמלים.

נשיא סין שי ג'ינגפינג נשיא סין שי ג'ינגפינג צילום: אי.אף.פי

 

ההערכה בקרב הכלכלנים היא שהנתונים הללו מחזקים את התפיסה לפיה הפעילות הכלכלית בסין ובעולם התאוששה בחודשיים הראשונים של השנה. הנתונים יכולים אף לספק לקובעי המדיניות בסין את הביטחון הנדרש כדי לקדם רפורמות מבניות, כמו רפורמות להפחתת החובות הציבוריים.

 

"לדעתנו, זה משקף ברובו את העלייה בשווי סחורות מיובאות שנובעת מהזינוק במחירי הסחורות, אך הנתונים גם מצביעים על כך שהביקושים המקומיים נותרו חסינים", הגיב ג'וליאן אוונס – פריצ'רד מקפיטל אקונומיקס. "אנחנו מצפים שהביקוש החיצוני יישארי יציב ברבעונים הבאים, ויעזור לתמוך בייצוא".

 

הנתונים מתפרסמים בעוד המתיחות בין סין ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ נמשכת. בחודש שעבר כינה טראמפ את סין "אלופת העל" במניפולציות על המטבע במטרה להוזיל את הייצוא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x