סין ממשיכה בצמצום התעשייה הכבדה: 500 אלף עובדים יפוטרו
לאחר שבשנה שעברה קוצצו 726 אלף משרות במפעלים ממשיכים בסין לחתור לעבר היעד: קיצוץ של 1.8 מיליון עובדים ולטובת התמקדות בענפי ההייטק והשירותים
סין ממשיכה לצמצם את התעשיות הכבדות שלה השנה, תוך תמיכה בסקטורים ובשירותים אחרים בתחום האינטרנט במאמץ להגדיל את שיעור התעסוקה בשוק העבודה.
ממשלת סין מתכוונת לקצץ 500 אלף משרות נוספות בתעשיות עתירות עובדים. כך על פי השר למשאבי אנוש, ין ווימין, בתדריך לתקשורת שנערך היום (ד') בבייג'ין.
- בגלל הזדקנות האוכלוסייה: סין שוקלת תמריצים לזוגות שיביאו לעולם שני ילדים
- טראמפ רוצה להחזיר משרות הביתה? סין: "לא נשנה המדיניות"
- זיהום אוויר חריג בבייג'ינג: 1,200 מפעלים יושבתו או יצמצמו תפוקתם
המהלך נעשה במסגרת מאמץ לצמצם את מספר העובדים בתעשיות הפלדה והפחם ב-1.8 מיליון עובדים במהלך השנים הבאות. בשנה שעברה קוצצו 726 אלף משרות בענפים אלו, אמר ין.
סין התחייבה לטפל באי-היעילות ובזיהום בתעשיות עתירות כוח האדם, זאת מבלי לגרום לחוסר שקט חברתי בשל פיטורים מאסיביים. הממשלה המרכזית של סין הקצתה 100 מיליארד יואן (14.5 מיליארד דולר) לסבסוד השינוי, לאחר שבשנה שעברה כבר הושקעו במהלך למעלה מ-30 מיליארד יואן, אמר ין.
"השמת העובדים המפוטרים היא העדיפות הראשונה במסגרת קיצוץ כוח האדם העודף", אמר ין לכתבים, והוסיף כי האמצעים השגורים להשמת עובדים אלו כוללים אפשרויות כגון פנסיה מוקדמת, הסבה מקצועית ותמריצים לפתיחת עסקים עצמאיים. "אנו נדאג לכך שהתהליך יבוצע באופן עקבי ומסודר במהלך השנה הנוכחית", אמר.
עם זאת, היכן שסין מקצצת בתעשיות הכבדות שלה, הרי שהיא גם מבקשת לחזק את ענפי השירותים כדי להבטיח די משרות לכוח העבודה המסיבי של המדינה. ין אמר שיש לצפות שהממשלה תכריז על צעדי מדיניות התומכים בסקטורים מבוססי-אינטרנט המייצרים היקף רחב של משרות.
וכאילו כדי להדגיש את החשיבות של הבטחת שוק עבודה פעיל, השנה צפוי מספר שיא של סטודנטים לסיים את לימודיהם האוניברסיטאיים והשוק צפוי לקלוט 7.95 מיליון עובדים חדשים. קובעי המדיניות מתכוונים לדרבן את הבוגרים לחפש עבודה בערים הקטנות יותר או בשטחים המערביים של סין, הפחות מפותחים.