$
כלכלה ומדיניות

אזהרה אירופית לטראמפ: ביטול רגולציה פיננסית עשוי להביא לחסימת מוסדות אמריקאיים

האחראי על השירותים הפיננסיים באיחוד האירופי הביע דאגה מביטול חוקים בינלאומיים שנקבעו בעקבות המשבר הפיננסי, בדומה לרפורמת דוד-פרנק שטראמפ חתם בשבוע שעבר צו הבוחן את המשך קיומה

שירות כלכליסט 18:3710.02.17

מוסדות פיננסיים אמריקאיים מסוימים עלולים להיחסם בשווקים האירופיים אם ממשלו של דונלד טראמפ יבטל חוקים בינלאומיים שהוטלו בעקבות המשבר הפיננסי, כך אמר היום (ו') ולאדיס דומברובסקיס, סגן נשיא הנציבות האירופית והאחראי באיחוד האירופי על השירותים הפיננסיים. לדבריו, יש לתמוך בחוקים שנקבעו בשנים 2007 עד 2009 במטרה למנוע ערעור של היציבות הפיננסית. הנשיא טראמפ חתם בשבוע שעבר על צו הבוחן את המשך רפורמת דוד-פרנק שהגבירה את הרגולציה על המערכת הפיננסית עקב המשבר וכוללת שורת חוקים בינלאוממים עליהם הוסכם בין ארה"ב, האיחוד האירופי וכלכלות חשובות אחרות.

 

 

 

דומברובסקיס אמר בנאום בלונדון כי "המערכת הפיננסית הבינלאומית זקוקה לשיתוף פעולה רגולטורי בינלאומי. בלעדיו אנו מסתכנים בפערים רגולטוריים ובחוסר יציבות מחודשת. אנו רגישים לשיח בנוגע לפרימת החקיקה לרגולציה פיננסית המיישמת חוקים ותקנות בינלאומיים שנידונו בקפידה. רגולציה רופפת במדינה אחת עשויה ליצור תנאים לרגולציה בלתי מספקת ומידבקת בכל רחבי העולם".

 

 

גם בבריטניה הוזהרה גם בבריטניה הוזהרה צילום: אי פי איי

 

לדבריו, האיחוד האירופי יישם את הרפורמות שהציג להקשחת חוקי ההון הבנקאיים המבוססים על נורמות מקובלות בעולם והוא יהיה מוכן "לבצע את הצעדים הדרושים להגן ולחזק את ההישגים האלה". 

 

האיחוד התיר לחברות סליקה וביטוח ומוסדות פיננסיים נוספים מארה"ב ומדינות לא אירופאיות נוספות לפעול בשטחו לאחר שהעריך את החוקים במדינות האם כמספקים או כמחמירים כמו אלו באירופה. אולם הדבר תלוי בתנאים הספציפיים במדינות אלו, ואם הם ישתנו "יהיה עלינו להעריך מחדש את ההחלטה", כך אמר דומברובסקיס. האזהרה עשויה להיות מוחלת גם לגבי בריטניה המתעתדת לעזוב את האיחוד בשנת 2019. הנציבות האירופית יכולה לבטל את ההחלטה לפיה קיימת תאימות מול כלכלות אחרות, וזאת בהתראה של חודש.

 

 

 

צעדיו של טראמפ מעלים שאלות לגבי עתידה של החקיקה הבינלאומית בגופים כמו ועדת באזל הנוגעת ליציבות גופים בנקאיים ולמועצת היציבות הפיננסית המתאמת בין כלכלות ה-G20, וזאת בעיקר לקראת כינוס מנהיגי מדינות אלה המתוכנן להתקיים בחודש הבא בגרמניה. לדברי דומברובסקיס, יש צורך בשימור ערכים אירופאיים כמו חשיבה רציונלית וחופשית, סובלנות, סולידריות ופתיחות - ערכים המאוימים על ידי "עובדות אלטרנטיביות" במגזרים הפיננסיים והאחרים.

 

מוקדם יותר הזהיר אחד הרגולטורים הבכירים של מערכת הבנקאות בגרמניה את לונדון שהיא עתידה לאבד את מעמדה כ"שער לאיחוד האירופי" לשירותים פיננסיים חיוניים, וזאת בעקבות הפרישה המתוכננת מהאיחוד (הברקזיט). לדברי אנדריאס דומברט, חבר דירקטוריון בכיר של הבונדסבנק, גם אם חוקי הבנקאות יהיו תואמים בין בריטניה לשאר אירופה, הרי שבכל זאת זהו "מרחק רב מגישה לשוק המאוחד".

 

לדבריו, "המודל הנוכחי של שימוש בלונדון כשער לאירופה יגיע אל סופו, כפי הנראה. אולם הוא טען כי ישנה "אי ודאות עמוקה" לגבי אופן התנהלותן של שיחות הברקזיט ומכשולים נוספים שעליהם יהיה צורך להתגבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x