טראמפ ואינטל מציגים: השקעת ענק של 7 מיליארד דולר במפעל באריזונה
נשיא ארה"ב ומנכ"ל אינטל הודיעו כי יצרנית השבבים תקים מפעל מוליכים-למחצה חדש שצפוי להעסיק כ-3,000 עובדים
קראנזיץ' אמר במהלך הפגישה שנערכה אתמול (ד'), כי יצרנית השבבים תקים מפעל מוליכים-למחצה חדש באריזונה. בשיחה עם עיתונאים בחדר הסגלגל, אמר קראנזיץ' שבשיא הפעילות צפוי המפעל להעסיק 3,000 עובדים.
קראנזיץ' אמר שההשקעה היא "למעשה תמיכה במדיניות המיסוי והרגולציה שאנו רואים כי היא מקודמת בידי הממשל", ושהוא סבור שתהיה מועילה לייצור המקומי בארה"ב.
אולם הסיפור המלא מעט מורכב יותר. עוד בזמן כהונתו של אובמה ב-2011, הצהירה אינטל כי תשקיע 5 מיליארד דולר במפעל חדש באריזונה. הכסף שימש לבניית ה"מבנה החיצוני" של המפעל אולם הפרויקט לא הושלם בשל היעדר "ביקוש כללי למוצר".
"אנו כעת משקיעים כסף זה כדי לעמוד בביקוש שאנו צופים", אמר דובר מטעם אינטל, וויליאם מוס, בראיון ל-CNN. "עם זאת, אנו בהחלט מצטרפים לחברות נוספות בתמיכה במדיניות התומכת בעסקים וביעדי קידום ההשקעות של הממשלה".
בעומדו לצד טראמפ במשרד הסגלגל, אמר קראנזיץ' כי מפעל שבבי המחשב החדש יעסיק ישירות כ-3,000 עובדים במשרות טכנולוגיות בשכר גבוה, בשיאו, וכן עוד 10 אלף עובדי תמיכה מאזור אריזונה".
טראמפ הציג את קראנזיץ' כמנכ"ל של "חברה מאד-מאד מצוינת", והדגיש את ההשפעה החיובית שתהיה להשקעה זו על התעסוקה באריזונה.
הודעה זו מגיעה ימים ספורים לאחר שאינטל הצטרפה ליותר מ-100 חברות שהגישו לבית משפט הצהרות לפיהן הצו הנשיאותי של טראמפ נוגד את החוקה.
"בתור חברה עם מייסד-שותף שהינו מהגר, אנו תומכים בהגירה חוקית. אנו נעניק לעובדים שייפגעו את מלוא תמיכתה של אינטל", צייץ קראנזיץ' לאחר שטראמפ חתם על איסור כניסה לאזרחי שבע מדינות מוסלמיות.
באימייל לעובדי החברה אתמול (ד') ציין קראנזיץ' את ערכו של המפעל החדש עבור אינטל וכן את חשיבות המגעים עם ממשלות שונות ברחבי העולם.
"כאשר מתגלעת אי הסכמה, לא קמים ועוזבים. אנו מאמינים שעלינו להיות חלק מהשיח כדי להשמיע את דעותינו לגבי סוגיות מפתח כגון הגירה, ויזות H1B וסוגיות מדיניות אחרות המהותיות לחדשנות שלנו", רשם קראזניץ' בתזכיר שנשלח גם ל-CNN.
קראזניץ' היה אחד מכתריסר מנכ"לים מתחום ההייטק שנפגשו עם טראמפ עוד כשהיה הנשיא הנבחר, בדצמבר כדי לדון בענייני תעסוקה – מרכיב מפתח בקמפיין של טראמפ.