$
מחפשי עבודה

איך לענות בראיון עבודה על השאלה: "מה אתם יודעים על החברה שלנו?"

לא משנה כמה ניסיון מקצועי יש לכם או אם רכשתם השכלה במוסדות היוקרתיים ביותר - אם לא תשקיעו במחקר על הארגון בו אתם מתראיינים הסיכוי שלכם להתקבל הוא קטן

שירות כלכליסט 14:1704.12.16

אתם יושבים בראיון עבודה, אחרי כל השאלות הקבועות, קרוב לוודאי שישאלו אתכם "אז מה אתם חושבים על החברה שלנו?" לא משנה כמה אתם משכילים ומנוסים, אם לא השקעתם את הזמן והאנרגיה ללמוד על החברה בה אתם מתראיינים, כשאתם מחפשים עבודה, קרוב לוודאי שלא תתקבלו למשרה אליה אתם מתראיינים.

מעבר לכך שמחקר מקדים על החברה יעזור לכם להרשים את המראיין, מומלץ גם עבורכם ללמוד על החברה בה אתם רוצים לעבוד. ועדיין, הרבה מועמדים נופלים דווקא בשאלה הזו. הם לא ביצעו את ה מחקר הנחוץ מעבר לקריאת מודעת הדרושים - הם מניחים שבזמן הראיון הם יקבלו את כל המידע הרלוונטי. אך בפועל, המועמדים הללו מגיעים לראיון העבודה מבלי לדעת מדוע הוקם הארגון ומה מטרתו. הם לא יודעים מה המשימה שלו או מי ייסד את המקום, שלא לדבר על מה שקרה מאז ההקמה. במרבית המקרים, זה חסר תועלת להגיע עם חוסר ידע עמוק כל כך לראיון עבודה. אתם מבזבזים בכך את זמנכם ואת זמנם של המראיינים.

 

ליז ריאן, מנכ"לית ומייסדת חברת יומן וורקפלייס (Human Wor) ומחברת הספר מפת הדרכים להמצאה מחדש (Reinvention Roadmap) פרסמה במגזין פורבס שורה של שאלות שיסייעו לכם לארגן את המחקר על החברה טרם הגיעכם לראיון עבודה:

 

1. איזה סוג של ארגון זה? האם זה תאגיד, מלכ"ר או מוסד ממשלתי (כמו בית ספר או משרד התחבורה) או שזו חברת סטארט אפ?

 

2. אילו מוצרים או שירותים הארגון מספק, ולמי הם מיועדים? האם זו חברת ייעוץ שמסייעת לחברות אחרות להעביר את מערכות המחשוב שלהן למחשוב ענן, או חברה הממוקדת יותר בצרכנים כמו סלון יופי או חברת הזמנות בדואר?

 

3. מה ההכנסות השנתיות של החברה? חשוב לדעת מה הגודל של החברה, כמה עובדים היא מעסיקה במשרדים בהם אתם תעבדו ובכל העולם?

 

4. מה התפקיד אליו אתם מתראיינים? למדו כמה שאפשר על הארגון עצמו וההיגיון שמאחורי קיומה של המשרה הפנויה יתחיל לצוץ מאליו. למשל, אם זה ארגון שעוסק במכירות ולאחרונה התרחב לשווקים נוספים תבינו מדוע התפנתה משרה של מנהל מכירות חו"ל.

להגיע לראיון עבודה בלי לעשות מחקר על החברה בה אתם מתראיינים זה בזבוז זמן להגיע לראיון עבודה בלי לעשות מחקר על החברה בה אתם מתראיינים זה בזבוז זמן צילום: שאטרסוק

 

5. המטרה שלכם היא להתראיין לתפקיד אצל מנהל בכיר, כלומר הבוס הפוטנציאלי הבא שלכם. נסו לגלות מה שמו של מנהל הגיוס ומה הסיפור שלו. כנסו לחשבון הלינקדאין שלו (אבל אל תשלחו הצעת חברות). שאלו את עצמכם מה המשימה שלו וכיצד המשרה שאתם אולי תאיישו תסייע במשימה זו.

 

6. מה נקודת התורפה של המנהל, כלומר הסיבה מדוע המשרה פנויה? דמיינו את מנהל הגיוס בראש שלכם, את ההתנהלות השגרתית שלו, כיצד הוא לחוץ מהבעיה שלו באיוש התפקיד. מה האתגר הגדול ביותר שעומד בפני אדם בתפקיד הזה, בחברה הזו וברגע זה?

 

ברגע שיהיו לכם התשובות לפחות לחלק מהשאלות האלו תגיע מוכנים יותר לראיון, תוכלו להרשים את המראיינים אבל גם לדעת מה מצפה לכם אם אכן תתקבלו בסופו של דבר לעבודה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x