מתכוננים לראיון עבודה? זה מה שכדאי לכם לעשות ברבע השעה שלפניו
כל מועמד מכיר את הלחץ בדקות שלפני ראיון העבודה - מה כדאי ומה אסור לעשות בדרך למשרה הנכספת? קבלו 16 טיפים
- שקרים בקבלה לעבודה: מה קורה כשאחד הצדדים בראיון אינו דובר אמת?
- האם סחבת פעם עט מהעבודה - השאלות המביכות בראיון והדרכים לצאת מהן
- כשהמעסיק הקודם משמיץ אותך מול המעסיק החדש, האם מדובר בהוצאת דיבה?
כדי שתוכלו להפוך את 15 הדקות לפני הראיון ליתרון עבורכם, באתר ביזנס אינסיידר פרסמו 16 דברים שכדאי לכם לעשות באותו הזמן:
1. הגיעו מוקדם, אבל אל תיכנסו פנימה: הגעה מאוחר לראיון עבודה מוציאה לגמרי מאיזון, לכן תמיד הקפידו להגיע מוקדם. המומחים ממליצים להגיע בסביבות 10-15 דקות לפני הפגישה המתוכננת. עם זאת, העבירו את הזמן בבית קפה סמוך, שכן הגעה מוקדם מדי מפעילה לחץ לא נחוץ על המראיין ועלולה לגרום לפגישה להתחיל ברגל שמאל. "זה יוצר את הרושם הלא נכון, כאילו אתם מצפים שהמראיין יעזוב כל מה שהוא עושה ויטפל בכם", מסבירה קואצ'רית הקריירה ריטה פרידמן.
2. הישארו רגועים: כשנלחצים, הגוף משחרר הורמונים כמו קורטיזול ואדרנלין. תלוי ברמת הלחץ שבה אתם נמצאים, ההורמונים האלה יכולים להפריע לכם לחשוב בבהירות. לכן, מומלץ להישאר רגועים, שלווים ומאופסים בדקות לפני הכניסה לראיון העבודה. הרוגע היחסי מאפשר לכם גם להקשיב בצורה טובה יותר לשאלות ולהתמקד בתשובה הרצויה.
3. לנשום: זה יעזור לכם להישאר רגועים. לדברי המומחים, ספירת הנשימות היא דרך בדוקה להרגיע את הלחצים.
4. עברו במהירות על ההערות שלכם: לפני ראיון עבודה מומלץ לכתוב על פתקים נתונים חשובים כמו שם המראיין, התפקיד שלו והקשר שלכם לתפקיד המוצע. הוסיפו גם תשובות לשאלות שאתם מקווים להימנע מהן, ואת התשובה לשאלה הצפויה - "ספר לי על עצמך". השתמשו ב-15 הדקות לפני הראיון לעבור על הדברים שכתבתם.
5. ...אבל אל תעשו מחקר נוסף: 15 הדקות לפני תחילת הראיון אינן הזמן להמשיך ולהתכונן ולחקור. "זה לא הזמן המתאים להיכנס לאינטרנט ולבדוק מה היו הכנסות החברה", אומרת פרידמן, שטוענת כי סקירה מהירה של נתונים ברגע האחרון מגדילה את הסיכוי לפרש את המידע לא נכון.
6. אל תבדקו הודעות: אתם עלולים להיתקל במשהו שיעצבן אתכם, ויסיח את דעתכם מהמטרה לשמה התכנסנו.
7. אבל כן היכנסו לטוויטר: עברו על חשבון הטוויטר של החברה רק כדי לוודא שלא קרו דברים הרי גורל . אתם לא חייבים להעלות את הנושא, אך רצוי שתהיו מוכנים לדבר עליו במקרה שיצוץ.
8. החליטו מראש על פרט אחד או שניים שאתם רוצים שיזכרו עליכם: בין אם מדובר בכישורי התקשורת שלכם או ביכולת ניהול פרויקטים, התמקדות בפרטים ספציפיים שיגבירו את היכולת לזכור אתכם ויוצרים רושם חיובי היא דרך חכמה לעבור ראיון.
9. הפסיקו לעשות חזרות: אתם לא רוצים להשתמש בזמן המועט לפני הראיון כדי להתכונן לקראת תגובות אפשריות. זה עלול לגרום לשיחה כולה להישמע "מתוסרטת" ולא אמיתית. חשוב להתכונן מראש, כמובן אך זכרו שראיון הוא בעצם שיחה, ונסו לזרום איתה.
10. ארגנו את התיק שלכם: ודאו שאתם יכולים לשלוף בקלות עותק של קורות החיים מהתיק במקרה הצורך, מבלי לחשוף פרטים אישיים מדי. אינכם רוצים להיראות מבולגנים.
11. הסתכלו במראה: כנסו לחדר שירותים סמוך כדי לבדוק איך אתם נראים במראה. "אולי יצאתם מהבית כשאתם נראים כמו מיליון דולר, אבל עד שהגעתם למקום עבר קצת זמן", אומרת פרידמן. זה גם זמן טוב לשטוף ידיים ולוודא שהציפורניים נקיות. אם נעלתם נעליים נוחות אבל מתכוונים להגיע לראיון עם זוג אחר, החליפו כעת ולא במשרד.
12. הפגינו אדיבים לפקידות הקבלה ולשומרים: כשאתם כבר נכנסים לחדר הקבלה במשרד, זכרו להיות אדיבים וחביבים לפקידות הקבלה, השומרים ולכל מי שמקבל את פניכם. אין לדעת אם הם לא יעבירו חוות דעת.
13. התמקדו ביציבה שלכם: בזמן שאתם ממתינים שיקראו לכם, שבו זקוף ושדרו סמכותיות. "תעוררו את הרושם של אנשים בטוחים ומאופסים", אומרת פרידמן.
14. שימו לב למתרחש מסביבכם: שימו לב לאווירה במשרד, למה שתלוי על הקירות ואילו מזכרות מוצבות בקבלה, זה עוזר להבין מה חשוב לחברה.
15. ודאו שהידיים שלכם יבשות ופנויות: המראיין עשוי להגיע לקרוא לכם בכל רגע נתון, וקרוב לוודאי שילחץ לכם את היד. לכן, אינכם רוצים להגיע לרגע הזה עם כפות ידיים מזיעות, ובטח שלא לתת לו לחכות בזמן שאתם מניחים בצד את התיק או הטלפון. לכן, בזמן ההמתנה אל תשבו עם ידיים קפוצות, ואל תחזיקו את התיק או כל דבר אחר. השאירו את הידיים חופשיות כך שתוכלו ללחוץ ידיים בלי שיהיו רגעים מביכים.
16. חשבו מחשבות שמחות: זו אולי נשמעת כמו קלישאה, אך חשבו על דברים נחמדים שיגרמו לכם לחייך ולהרגיש טוב. זה יעזור להכניס אתכם להלך הרוח המתאים לראיון עבודה.