$
אירועי ספורט

9% מהשחקנים במונדיאל נולדו מחוץ למדינות שהם מייצגים

שיתוף פעולה בין גוף הסטטיסטיקה CIES Football Observatory ופיפ"א, מנתח את הפרופילים של השחקנים שעלו בהרכב של 32 הנבחרות שהעפילו למונדיאל ברוסיה. "הניתוח מדגיש את הגיוון של ההרכבים במונחים של גיל וגובה ובמונחים של חשיבות התנועה בין המדינות", נכתב בדו"ח

שירות כלכליסט 12:1830.11.17
הגלובליזציה של הכדורגל באה לידי ביטוי במחקר חדש שמצביע על כך שקרוב לשני שליש משחקני הכדורגל שצפויים להשתתף במונדיאל הקרוב ברוסיה, משחקים במועדונים מחוץ להתאחדות אליה הם שייכים.

 

 

 

נבחרת גרמניה. המחקר, שיתוף פעולה בין גוף הסטטיסטיקה CIES Football Observatory ופיפ"א, מנתח את הפרופילים של השחקנים שעלו בהרכב של 32 הנבחרות שהעפילו למונדיאל ברוסיה. "הניתוח מדגיש את הגיוון של ההרכבים הן במונחים של גיל וגובה והן במונחים של חשיבות התנועה בין המדינות", נכתב בדו"ח. נבחרת גרמניה. המחקר, שיתוף פעולה בין גוף הסטטיסטיקה CIES Football Observatory ופיפ"א, מנתח את הפרופילים של השחקנים שעלו בהרכב של 32 הנבחרות שהעפילו למונדיאל ברוסיה. "הניתוח מדגיש את הגיוון של ההרכבים הן במונחים של גיל וגובה והן במונחים של חשיבות התנועה בין המדינות", נכתב בדו"ח. צילום: רויטרס

 

המחקר, שיתוף פעולה בין גוף הסטטיסטיקה CIES Football Observatory ופיפ"א, מנתח את הפרופילים של השחקנים שעלו בהרכב של 32 הנבחרות שהעפילו למונדיאל ברוסיה. "הניתוח מדגיש את הגיוון של ההרכבים הן במונחים של גיל וגובה והן במונחים של חשיבות התנועה בין המדינות", נכתב בדו"ח.

 

לפי המחקר, 9% מהשחקנים נולדו מחוץ להתאחדות שהם מייצגים. "רק 7 מבין 32 הנבחרות לא העלו בהרכב שחקנים שנולדו במדינה אחרת. מספר שחקני הכדורגל שמשחקים עבור מועדונים מחוץ להתאחדות שהם מייצגים מדגיש את החשיבות של המעבר בין מדינות בכדורגל. בסך הכל, 64.6% משחקני הכדורגל משחקים בחו"ל: החל מ-0% עבור אנגליה וסעודיה, ועד ל-100% בקרואטיה, שבדיה ואיסלנד", כך לפי ממצאי הדו"ח.

 

נתונים נוספים שנבדקו הם ההבדלים בגיל ובמראה הפיסי של השחקנים. "בהרכב של ניגריה במוקדמות היו השחקנים הצעירים ביותר (גיל ממוצע של 24.9), ואחריה האלופה גרמניה (25.7) ואנגליה (25.9). בקצה השני מדורגת פנמה, שעלתה לראשונה לטורניר (29.4) ואיסלנד (29), וכן קוסטה ריקה שהעפילה לרבע הגמר ב-2014 (29)".

 

יש גם הבדלים בגבהים. "בקצה האחד, בשבע נבחרות הגובה הממוצע היה פחות מ-1.80 מטרים: פרו, ארגנטינה ואורוגוואי (מהקונפדרציה של דרום אמריקה), סעודיה ויפן (הקונפדרציה של אסיה), מקסיקו (הקונפדרציה של צפון, מרכז אמריקה והקאריביים) וספרד (אופ"א). ואילו בקצה השני, הגובה הממוצע של שחקני ארבע נבחרות אירופיות – איסלנד, דנמרק, שבדיה וסרביה – היה 1.85 מטרים לפחות".

 

המחקר המלא כאן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x