פרסום ראשון
זוכי מחיר למשתכן באור יהודה לא מוותרים על מועד המסירה: הגישו תביעה בפרויקט של גינדי
לאחר שבאוגוסט נמחקה עתירת הזוכים בשל היעדר סמכות עניינית, הם הגישו תביעה שבמסגרתה הם מבקשים שמועד מסירת הדירות בפרויקט יהיה תואם למסמכי המכרז שבו זכתה גינדי החזקות, ולא כפי שאפשרה המדינה. כלומר - תוך 22 חודשים במקום 36-42 חודשים
זוכי מחיר למשתכן בפרויקט של גינדי החזקות באור יהודה לא מוותרים בנושא מועד מסירת הדירות בפרויקט הממשלתי שבו זכו ורכשו דירות. הזוכים הגישו היום (ב') תביעה (המרצת פתיחה) לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד משרד הבינוי והשיכון, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) וחברת גינדי החזקות.
- בגינדי החזקות לא מוותרים על המבצעים: ישווקו דירות למועדון "חבר" במחיר למשתכן
- ביהמ"ש מחק עתירת זוכי מחיר למשתכן באור יהודה מחמת היעדר סמכות עניינית
- המדינה לזוכים במחיר למשתכן: אתם לא צד בהחלטה לדחות את מועד מסירת הדירות
לטענת 124 הזוכים והרוכשים בפרויקט, באמצעות עורכי הדין אבי גולדהמר וליאור לוי, על גינדי להשלים את הבנייה ומועד מסירת הדירות יהיה על פי המועד שצוין במסמכי המכרז שפרסמה רמ"י - 22 חודשים (שנה ושמונה חודשים) מיום מסירת הקרקע, ולא משך זמן הבנייה שהתאפשר לחברה ע"י רמ"י ומשרד הבינוי והשיכון ועומד על 36-42 חודשים (עד 3.5 שנים) למסירתן לרוכשים.
התביעה הנה המשך לעתירה שנמחקה באוגוסט האחרון בביהמ"ש המחוזי בת"א בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, שהורה למחוק את עתירת הזוכים על הסף משום שעסקה בדיני חוזים ולא בנושאים מנהליים. השופט קובי ורדי כתב בהחלטה: "דין העתירה להימחק על הסף מחמת היעדר סמכות עניינית", והוסיף כי "יכבדו העותרים ויגישו את ההליך הראוי לבית המשפט המוסמך (בהתחשב גם בשווי הכספי)".
הפרויקט של חברת גינדי החזקות באור יהודה הנו פרויקט רחב היקף, שעלותו מוערכת מיותר ממיליארד שקל וכולל 1,400 דירות (לאחר ההקלה המרחיבה את מספר הדירות ואת שטח הפרויקט). 80% מהדירות ישווקו לזוכים בהנחה. כאשר לפרויקט התקיימה הגרלה בחודש נובמבר 2017.
"גינדי לא רשאית לקבוע בחוזים מועד אחר למסירת הדירות -מהמועד שנקבע במכרז"
הזוכים מבקשים בהמרצת הפתיחה מביהמ"ש לבטל את המועדים שנתנו לגינדי למסירת הדירות ולהחזירם למועד שצוין במסמכי במכרז: "החלטת משרד הבינוי והשיכון ורמ"י לקבוע את המועד למסירת הדירות למשך תקופה של 36-42 חודשים ממועד קבלת היתר חפירה, בטלה. גינדי לא רשאית לקבוע בחוזים שבינה לבין המבקשים (הזוכים שרכשו דירות בפרויקט, ע"ד), מועד אחר למסירת הדירות, זולת המועד שנקבע להשלמת הבנייה בתנאי המכרז (שלב 42) או לחלופין בחוזה החכירה וכי כל מועד אחר שנקבע בחוזים אלה בטל ומבוטל".
בתביעה מצוין, כי במכרז שבו זכתה גינדי יש נספח תנאים מיוחדים לחוזה שבין חברת גינדי לבין משרד הבינוי והשיכון, ושם נקבע כי סיום הבנייה יבוצע תוך 22 חודשים מיום מסירת המגרש. השלב מכונה 42 ובתביעה מסבירים כי שלב זה הוגדר במכרז כשלב של "סיום עבודות הפיתוח הצמוד, לרבות קבלת טופס 4 וכן סיום השלמת עבודות הפיתוח הכללי ומסירתן לרשות המקומית, אם חלות על היזם".
בתגובת המדינה לעתירה שהוגשה ונמחקה כאמור, משרד הבינוי והשיכון ורמ"י טענו כי הזוכים עתרו כנגד "דרך קיום החוזה שבין המדינה ובין גינדי החזקות בזמן שהם אינם צד למכרז (ולו צד פוטנציאלי)".
בפרויקט של גינדי וכן בפרויקטים אחרים בתוכנית מחיר למשתכן ישנן טענות מצד הזוכים סביב מועד מסירת הדירות. זאת משום שרוכשי הדירות בפרויקטים אלו קיבלו אמנם הנחה ברכישת דירתם. אך עד לסיום הבנייה והאכלוס הם מצויים במצב של כפל תשלומי משכנתא ותשלומי שכ"ד ובהצמדת התשלומים למדד תשומות הבנייה. זאת משום שלפי תנאי הרכישה מחיר הדירה שיהיה על הרוכשים לשלם מוצמד למדד תשומות הבנייה, כך שמועד המסירה ומשך הבנייה משפיעים בסופו של דבר גם על מחירה הסופי של הדירה.
ממטה הדיור שבמשרד האוצר נמסר בתגובה: "לכשתתקבל התביעה נלמד אותה ונגיב בערכאות המקובלות"