נדל"ניסטים ישראלים יתקשו לאתר עוד מציאות בגרמניה
בין 2015 ל–2017 נרשמו עליות מחירים בנדל"ן בגרמניה והיום קשה יותר לאתר "מציאות". עובדה זאת צפויה להאט את קצב ההתרחבות של יזמי הנדל"ן הישראלים במדינה
מאז המחאה החברתית יש מודעות הולכת וגוברת לתופעה של הגירת ישראלים לגרמניה. ואולם ישראל לא מייצאת לגרמניה רק צעירים, אלא גם הון להשקעות בנדל"ן.
- איי.די.או פרופרטיז של שיכון ובינוי תגייס חוב של 500 מיליון יורו
- עלייה של 495 מיליון יורו בשווי הנדל"ן להשקעה של חברה בת של ADO
- ביקור הקנצלרית: אנגלה מרקל יכולה להתנחם בסחר עם ישראל
הישראלים קונים שם דירות והרבה. החברה הישראלית המובילה והבולטת ביותר בתחום הנדל"ן למגורים בגרמניה היא איי.די.או מקבוצת שיכון ובינוי. נכון להיום לאיי.די.או יש 23,487 יחידות דיור שאותן היא משכירה בברלין בשווי של 3.8 מיליארד יורו. במשרדים של איי.די.או יש מפתח רזרבי לכל דירה, וזה אומר שיש לה ארון עם יותר מ־20 אלף מפתחות. יזמי הנדל"ן הישראלים בגרמניה לא עוצרים רק בתחום המגורים, והם פועלים גם בתחום הנדל"ן המניב. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא חברת סאמיט שבשליטת זוהר לוי שהחלה לרכוש נכסים בגרמניה כבר ב־2005. בסוף 2017 היו לסאמיט 84 נכסים מניבים בגרמניה בשווי שנושק למיליארד יורו.
אם הצעירים שמהגרים לגרמניה מחפשים דיור ומילקי זולים, מה מוצאים כרישי הנדל"ן הישראלים בגרמניה? קודם כל, יציבות. מחירי הנדל"ן בגרמניה נותרו יציבים יחסית במהלך משבר האשראי של 2008. אבל גם יציבות שנובעת מוודאות רגולטורית. בגרמניה לא הייתה תוכנית מע"מ אפס ואין על הפרק תוכנית מחיר למשתכן. בשנים האחרונות, ובייחוד בין 2015 – 2017 נרשמו עליות מחירים בנדל"ן בגרמניה והיום קשה יותר לאתר "מציאות". עובדה זאת צפויה להאט את קצב ההתרחבות של יזמי הנדל"ן הישראלים במדינה.