יהוד מונוסון צועדת לשיווק 7,600 דירות
במסגרת הסכם הגג המסתמן הדירות ייבנו בשכונות חדשות באזור מושב מגשימים וגני יהודה שיסופחו לעיר. המדינה תזרים 780 מיליון שקל לתשתיות ומוסדות ציבור
יהוד־מונסון מתקדמת לחתימה על הסכם גג לעיר, כך עולה מסיכום ישיבת מועצת העיר שהתקיימה בשבוע שעבר והגיע לידי “כלכליסט”.
- פינוי־בינוי במרכז יהוד יצמיח 1,350 דירות
- התחדשות עירונית ביהוד-מונסון: 13 פרויקטים וכ־4,000 יחידות דיור חדשות
- יהוד־מונוסון דורשת מהאוצר להקצות למיזמי התחדשות עירונית 15% מקרקעות הסכם הגג
בדיון בראשות מנכ"לית העירייה שירה דקל־כץ דווח כי העיר תשווק 7,600 דירות בשכונות חדשות. בתמורה תקבל העיר תקציב להקמת תשתיות ומוסדות ציבור בהיקף של 780 מיליון שקל. עוד נקבע כי לקבלני התחדשות עירונית בעיר הוותיקה תוקצה קרקע משלימה בשכונות החדשות בהיקף של עד 15% ממספר הדירות בהן. הקרקע המשלימה נועדה לתמרץ קבלנים לבצע התחדשות עירונית במקומות שאינם מספיק רווחיים.
שתי השכונות החדשות שייבנו במסגרת ההסכם יקומו על השטחים החקלאיים באזור מושב מגשימים וגני יהודה. בגני יהודה ייבנו כ־4,100 דירות על שטח שמשתרע על כ־800 דונם, ונכלל בשטח השיפוט של יהוד־מונוסון. בשטח זה ייבנו, בין השאר, מאות דירות קטנות לצעירים וכן דירות המיועדות לשכירות ארוכת טווח וגם דירות מחיר למשתכן. במקום מתוכננים כ־90 דונם שיופנו לטובת תעסוקה ומסחר. כמו כן לשכונה תהיה גישה לכבישים 4622 ו־461 וכן לקו הסגול של הרכבת הקלה שייבנה בסמוך. הצפי לאכלוס הוא בין השנים 2030-2023.
במגשימים הוכרזה תוכנית ותמ”ל (הוועדה לתכנון מואץ של מתחמי דיור) ליהוד־מונסון, הכוללת 3,500 דירות בשטח של כ־900 דונם. הצפי לאכלוס במגשימים על פי הסכם הגג הוא בין השנים 2032-2025.
במסגרת הסכמי הגג המדינה מזרימה כספים לתשתיות ומוסדות ציבור לרשויות המתחייבות לתת היתרים נרחבים בקצב מואץ. מכיוון שזו תקופת בחירות ברשויות המקומיות קשה לומר מתי תתקיים ישיבה שבה יאשרו את הסכם הגג. כמו כן יש צורך באישור של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), המנהלת מו”מ על ההסכם עם הרשות המקומית.
מפרטי ההסכם עולה כי יהוד מונוסון תקבל מהמדינה 412 מיליון שקל להקמת כבישים בינעירוניים, חניונים, מסלולי אופניים, פתרונות ניקוז, שיפוץ היכל התרבות והתיכונים בעיר ושיפוץ העיר הוותיקה. בנוסף לכך יוקצו 350 מיליון שקל להקמת מוסדות ציבור ומוסדות חינוך. 20 מיליון שקל נוספים יוקצו לרשות העתיקות לפי הצורך.
ביהוד־מונסון מתגוררים כ־30 אלף תושבים, כך שבמסגרת הסכם הגג יוכפל מספרם.
מתחמי ההתחדשות העירונית שעשויים לקבל קרקע משלימה הם מתחם ביקובסקי, הכולל תוספת של 260 דירות, ונדרשת לו קרקע משלימה ל-140 דירות; מתחם קדושי מצרים, שכולל 216 דירות, ונדרשות לו גם כן 140 דירות בקרקע משלימה; ורחוב הרצל, הכולל תוספת של 150 דירות, ודורש קרקע משלימה ל־30 דירות.
במסגרת הסכם הגג יתווספו למעלה מ־600 אלף מ“ר שטחי מסחר ותעסוקה, שיאפשרו הגדלת ההכנסות מארנונה.
גורם בכיר ברמ”י מסר: “אנו בשלבי האישורים וממש בישורת האחרונה לאישורים. בתוך שבועות אחדים נוכל להגיע לחתימה”.