יהוד־מונוסון דורשת מהאוצר להקצות למיזמי התחדשות עירונית 15% מקרקעות הסכם הגג
ל"כלכליסט" נודע כי במשרד האוצר מסכימים להקצאת 10% בלבד מהקרקעות שישמשו כקרקעות משלימות. הסכם הגג צפוי להוסיף 7,000 דירות חדשות לעיר
עיריית יהוד־מונוסון דורשת ש־15% מהקרקעות שייועדו לבנייה במסגרת הסכם הגג המתגבש עם המדינה ישמשו כ”קרקע משלימה” להגדלת הכדאיות הכלכלית של מיזמי התחדשות עירונית, כך נודע ל”כלכליסט”. בשלב זה משרד האוצר מסכים לשיעור של 10% בלבד. הסכם הגג צפוי להוסיף לעיר 7,000 דירות בשטחים הפתוחים הסובבים את העיר, הכוללת היום 9,500 דירות.
- מנדלבליט נגד המועמד של גלנט: "חשש מפגיעה באמון הציבור"
- 750 דירות חדשות באור יהודה
- הותמ"ל הפקידה 2 תוכניות בטמרה וביהוד מונסון בהיקף של 9,400 יח"ד
העירייה טוענת כי הקרבה לנתב"ג מגבילה את גובה הבנייה בעיר, דבר שמקטין את רווחיות הקבלנים ומסכל פרויקטים רבים. הקצאה של קרקעות משלימות, אמורה לפתור את הבעיה ולספק ליזמי הפינוי־בינוי שטח נוסף לבניית דירות. אלא שבחודש שעבר החליטה מועצת מקרקעי ישראל להקצות רק עד 10% מהקרקעות לטובת פרויקטים של התחדשות עירונית. על אף המחלוקת, במשרד האוצר טוענים כי החתימה על ההסכם קרובה.
בהסכמי גג רשות מקומית מתחייבת לאפשר בנייה של שכונות חדשות בקצב מואץ בתמורה למימון מלא מצד המדינה לפיתוח השכונות החדשות, שיפוץ והוספת תשתיות ברחבי העיר. לדברי ראש עיריית יהוד מונוסון יעלה מיקליס, סוכם כבר השקעה של 300 מיליון שקל לחידוש תשתיות בעיר הוותיקה, ובכלל זאת הקמת גן ארכיאולוגי, סלילת מערכת שבילים, חידוש מערכת ניקוז ובניית חיבורים חדשים לכבישים ראשיים מחוץ לעיר.