$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

התעשיינים לכחלון: בטל הקמת שכונה חדשה בעורף נמל אשדוד

מדובר בתוכנית בנייה של 3,000 דירות שמקדמת רשות מקרקעי ישראל בשטח של 600 דונם מדרום-מזרח לנמל. התאחדות התעשיינים: החיכוך בין התושבים לנמל יפגע בפעילותו וימנע את המשך פיתוחו

אמיתי גזית 12:2113.06.18

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש מבקש משר האוצר משה כחלון לבטל תוכנית לבניית שכונה חדשה בעורף נמל אשדוד. במכתב ששיגר ברוש לכחלון בשבוע שעבר והגיע לידי "כלכליסט" נכתב, כי הקמתה של שכונה ובה 3,000 דירות תיצור חיכוך בין התושבים לנמל ותגרום לצמצום פעילות הנמל. גורמים בהתאחדות אומרים ל"כלכליסט" כי המשך קידומה של התוכנית, והתעלמות מפנייתו של ברוש תוביל להגשת עתירה לבית המשפט ובה תביעה לבלימת התוכנית.

 

 

מדובר בתוכנית בנייה שמקדמת רשות מקרקעי ישראל בשטח של כ-600 דונם מדרום-מזרח לנמל. התוכנית קיבלה תוקף לפני שבועיים, למרות שורה של התנגדויות שהוגשו על ידי חברת נמל אשדוד, חברת נמלי ישראל (חנ"י) והתאחדות התעשיינים במרץ ונחשפו לראשונה ב"כלכליסט". ברוש טוען במכתבו כי הפעילות התעשייתית והתחבורתית הענפה בנמל תפגע באיכות החיים של התושבים ותצמצם את פעילות הנמל והתעשייה שבו.

 

"נשגב מבינתי מדוע ממשלת ישראל, באמצעות הותמ"ל, מתעקשת לייצר חיכוכים עתידיים מיותרים בין האוכלוסייה לבין פעילויות מסחריות ותשתיתיות וותיקות אשר קיימות בשטח הנמל מזה עשרות שנים" כותב ברוש. בנוסף הוא טוען כי קיומה של שכונה צמוד לנמל תמנע ממנו את המשך ההתרחבות ומאחר שזהו "אחד משעריה הכלכליים החשובים והגדולים ביותר של ישראל. ההחלטה על הקמת שכונת המגורים כמוה כהחלטה למנוע יכולת פיתוח המשק הישראלי".

הדמיית התוכנית. בנמלי ישראל טוענים שמחצית מהשטח - 300 דונןם - הוחכר לחברה הדמיית התוכנית. בנמלי ישראל טוענים שמחצית מהשטח - 300 דונןם - הוחכר לחברה הדמיה: לארי כהן, אדריכלות ובינוי ערים

 

 

בסיכום מכתבו כותב ברוש: "משרד האוצר אחראי על פעילות מינהל התכנון, אולם הוא גם המשרד אשר אחראי על כלכלת ישראל, על יציבותה והתפתחותה. כשר האוצר, אני מבקש את התערבותך הדחופה לעצירת התוכנית ההרסנית של פיתוח שכונת מגורים בעורף הנמל".

 

סכסוך בין חנ"י לרמ"י

 

בשבוע שעבר בלם בית המשפט האזורי לענייני עבודה ניסיון של ועד עובדי הנמל לשבות משום שגם הם טענו כי השכונה החדשה תקשה עליהם לתפעל את הנמל.

 

בנוסף לכך יש ברקע סכסוך בין חנ"י לרמ"י בסוגיית הבעלות על הקרקע וזכותה של רמ"י לשווק אותה לחברות בניהי. חנ"י גורסת כי מחצית מהשטח, כ־300 דונם, הוא קרקע שהוחכרה לה בהסכם חכירה לדורות רק לפני שלוש שנים. בין היתר התכוונה החברה לשווק קרקע זו ליזמי נדל"ן לצורך פיתוח מתחמים לוגיסטיים, פעילות שתניב לה על פי ההערכות מאות מיליוני שקלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x