$
בארץ

התאחדות התעשיינים: תומכים בתוכנית גפני להעלאת גיל הפרישה לנשים ל-64

לפי ההתאחדות, "המתווה מטפל באחריות ובאומץ בסוגיית העלאת גיל הפרישה, וכולל העלאה מתונה וזהירה של הגיל על פני עשר שנים. זאת לצד הענקת כלי עזר הולמים ומגוונים לנשים ולמעסיקים"

אדריאן פילוט 19:4521.11.17

התאחדות התעשיינים תומכת במתווה שמציע יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, להעלאת גיל הפרישה לנשים מגיל 62 לגיל 64.

 

 

 

לפי ההתאחדות, "המתווה מטפל באחריות ובאומץ בסוגיית העלאת גיל הפרישה, וכולל העלאה מתונה וזהירה של הגיל על פני עשר שנים. זאת לצד הענקת כלי עזר הולמים ומגוונים לנשים ולמעסיקים, לשם התמודדות נכונה עם המהלך. בין כלי העזר בהם ניתן להשתמש: הארכת הזכאות לדמי אבטלה לשנתיים, הגדלת מענקים, הכשרות מקצועיות ועוד".

 

 

משה גפני משה גפני צילום: אלכס קולומויסקי

 

לפי פרטי היוזמה של גפני, העלאת גיל הפרישה תתפרס כאמור על פני עשר שנים, כפשרה בין שמונה שנים כהצעת האוצר לבין 12 שנים כהצעת שר העבודה והרווחה חיים כץ; נשים מובטלות מעל גיל 60 יהיו זכאיות לקבלת דמי אבטלה במשך שנתיים; נשים בנות 62 ומעלה יזכו למס הכנסה שלילי בגובה של פי 5.2 מהרגיל; נשים בנות 55 ומעלה יהיו זכאיות לשוברים להכשרה מקצועית; נשים שעובדות במקצועות שוחקים יהיו זכאיות לצאת לפנסיה מגיל 55 ומעלה בתנאים משופרים.

 

גפני העלה את המתווה בעקבות פניית שר האוצר משה כחלון לוועדת הכספים בעניין. גפני הטיל על היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד שגית אפק, את הכנת הצעת החוק שתקודם ברוח הצעתו. עלות המתווה של גפני נאמדת בכ-2 מיליארד שקל, ומשרד האוצר מתנגד לכך. באגף התקציבים חוששים גם כי ההצעה דווקא תפגע בתעסוקת נשים מבוגרות.

 

 

 

גם יואב פרידמן מחטיבת המחקר של בנק ישראל הביע הסתייגות מתוכנית גפני ואמר ש"חשוב לשים לב שלא ייווצר מצב שבו רוב אוכלוסיית הנשים תקבל דמי אבטלה במקום להתאמץ להשתלב בשוק העבודה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x