עיריית ת"א פסלה זכיית שתי אמהות חד הוריות בדיור בר השגה כי הן "מבוגרות מדי"
האגודה לזכויות האזרח עתרה לבית המשפט המחוזי בשמן של שתי אימהות חד הוריות בנות 48, אשר זכייתן בדירה בשכירות מוזלת שיזמה עיריית תל אביב נפסלה בשל היותן מבוגרות מדי. "קריטריון הגיל הוא שרירותי, בלתי סביר ופוגעני", נטען
האגודה לזכויות האזרח עתרה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נגד עיריית תל אביב-יפו וחברת עזרה וביצרון, בטענה כי אלו נוקטות אפליה על בסיס גיל בהקצאת הפרויקטים לדיור בר השגה שביוזמתן, ומונעות הטבה זו מתושבי העיר המבוגרים. העתירה הוגשה בשמן של שתי אמהות יחידניות תושבות העיר, אשר זכו בהגרלה לדיור בשכירות מוזלת שערכה העירייה לאחרונה, אך זכייתן נפסלה בשל גילן. שתיהן בנות 48 בעוד שהזכאות הוגבלה לגיל 45.
- ההתנגדות לחוק שכירות מוזלת צוברת תאוצה: "שום מדינה לא נותנת דיור בר השגה לכולם"
- החוק לדיור בר השגה לא יכלול מבחני הכנסה כתנאי לזכאות
- אבסורד בחסות החוק: דיור בר־השגה לעשירים
במסגרת העתירה שהוגשה ע"י עו"ד טל חסין, ביקשה האגודה מבית המשפט להורות לעירייה להקצות לעותרות דירות בפרויקטים שבהן זכו, ולאסור עליה להתנות להבא השתתפות בהגרלות ובמכרזים לדיור בר השגה בעיר בגילם של המשתתפים.
ההגרלה בגינה הוגשה העתירה התקיימה בחודש ינואר האחרון, ובמסגרתה הוגרלו 50 דירות בין 373 נרשמים תושבי העיר. 34 מהדירות שהוגרלו ממוקמות במגדל המגורים "מידטאון" שמצפון למגדלי עזריאלי אשר אוכלס לאחרונה. ויתר הדירות בשני פרויקטים בדרום העיר – האחד בשכונת שפירא והשני בנווה שאנן.
בעתירה נטען כי מדיניותה של עיריית תל אביב-יפו, המדירה משפחות עם הורים בני 45 ומעלה מהתמודדות על משאב מוגבל ויקר ערך כמו דיור בר השגה, היא אפליה פסולה ואסורה. "קריטריון הגיל הוא שרירותי, בלתי סביר, פוגעני ומפלה", נכתב, "בניגוד לקריטריונים כלכליים, שלא מאפשרים השתתפות בהגרלה של מי שיש בבעלותם דירה, שהכנסתם גבוהה או שהם בעלי הון, קריטריון הגיל אינו רלבנטי, והוא פוגע בזכות הבסיסית לדיור ולכבוד".
עוד נכתב כי "לנוכח המציאות הכלכלית בישראל, יש הרבה משפחות מבוגרות יחסית שאין בבעלותן דירה או הון עצמי. משפחות אלה זקוקות לדיור מוזל לא פחות, ואולי אף יותר, מאשר משפחות צעירות יותר, אשר אופק ההשתכרות שלהן רחב ופתוח וסיכוייהן להתבסס כלכלית טובים".
עוד נטען בעתירה כי רצונה של העירייה לעודד משפחות צעירות ממעמד הביניים להישאר בעיר אינה תכלית ראויה המצדיקה אפליה של תושבים אחרים, וכי העירייה אינה רשאית לבכר אוכלוסיית תושבים אחת על פני אחרת, בפרט כשמדובר במדיניות של מתן הטבות שמקורן בכספי ציבור.
עו"ד טל חסין מהאגודה לזכויות האזרח, שהגישה את העתירה: "מצוקת דיור אינה נחלתן הבלעדית של משפחות בתחילת דרכן, והעותרות וילדיהן הם דוגמה חיה לכך. על העירייה לסייע לכלל תושביה - צעירים ומבוגרים, ומכל המעמדות החברתיים-כלכליים במידה שווה, על פי קריטריונים ענייניים”.
מעיריית תל אביב-יפו נמסר: "מטרת הגבלת טווח הגילאים לעודד ולעזור לזוגות ומשפחות בתחילת דרכן, ממעמד הביניים- נמוך ולתקופה מוגבלת. כידוע, העיר תל אביב-יפו הינה החלוצה בהקמת ואכלוס פרויקטים של דיור בר-השגה, כאשר הפרויקטים הראשונים בשכונות שפירא ויד אליהו אוכלסו בהתאם לקריטריונים אלו כבר לפני מספר שנים. אשר לעתירה המדוברת, הנושא תלוי ועומד בערכאות משפטיות, והעירייה תשיב לעתירה, כמקובל, בבית המשפט".