רוכשים ביונייטד שרונה דורשים מביהמ"ש לבטל את המכרז: "תרמית בהיקף ענק"
העותרים מבקשים במקביל להוציא אותם מקבוצת הרכישה; לטענתם, חברת מנהל מגורים הציעה במכרז של רשות המקרקעין "סכום הזוי ודמיוני", תוך שימוש ב"מצג שווא חמור ביותר"
קבוצה של 24 רוכשים מקבוצת הרכישה יונייטד שרונה הגישו עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בתל אביב להוציא אותם מהקבוצה. כמו כן, הם מבקשים לבטל את הזכייה של קבוצת הרכישה במכרז רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) בטענה כי מדובר "בתרמית בהיקף ענק ושירת הברבור של תופעת הגזל והתרמית מהחמורות שנודעו בישראל, במסווה של קבוצת רכישה". לדבריהם, המכרז היה נגוע בהונאה ובמצגי שווא רבים.
- פרויקט יונייטד שרונה: איך הסתבכו כרישי הנדל"ן בקבוצת הרכישה הגדולה בארץ
- ברגע האחרון: קבוצת הרכישה יונייטד שרונה הצליחה לממש את רכישת הקרקע
- קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה מכרה 9 דירות של סרבני חתימה
"בשל מעשיה ומחדליה שלא כדין מצד יוזמת ומארגנת הקבוצה, עומדת הקבוצה בפני שוקת שבורה בדמות גירעון אסטרונומי של כחצי מיליארד שקל, הנובע בעיקרו מהגשת הצעה בסך של כ-1.3 מיליארד שקל במכרז (של רמ"י, ע"ד) בשם העותרים ומאות יחידים פרטיים נוספים, בדרכי תרמית ותוך מצג שווא בוטה בדבר איתנותה הכלכלית של הקבוצה", נכתב בעתירה על ידי באי כוח העותרים, עוה"ד איתי לסקי ואלי פיטרו.
לטענת העותרים השאלה שעומדת במרכז היא כלפי רמ"י והאם "היא רשאית לעצום עיניה ולהתעלם מעובדות המגלות מעשים חמורים של הטעייה ואף תרמית לכאורה בהיקפי ענק, אשר דבקו בהצעה הזוכה במכרז הגדול בתולדותיה, ואשר מאיימים להמיט כלייה כלכלית על העותרים ומאות משפחות נוספות אך מן הטעם שצורתם ונוסחם של ייפויי הכוח באמצעותם בוצעו מעשי התרמית לכאורה נחזים על פניהם כתקינים? זוהי השאלה העיקרית העומדת להכרעתו של בית משפט הנכבד בגדרי עתירה זאת".
לטענת העותרים הם "שארית הפליטה" ובחרו לבטל את חברותם בקבוצה, אך לא מכבדים את בקשתם. בעתירה נכתב "אנו מקרב קורבנות הונאת הענק הידועה כקבוצת הרכישה יונייטד שרונה אשר בניגוד לקורבנותיה הרבים האחרים של הקבוצה הרהיבו עוז שלא להסכים למסכת העוולות העגומה המבקשת לכבול אותם של כדין, להתארגנות שלידתה בחטא, ואשר חרף איומים, הטרדות ולחצים בלתי נתפסים ובלתי פוסקים מצד גורמים בעלי עצמה כלכלית ומשפטית רבה ביותר, בחור לממש את זכותם – ואף את חובתם – לבטל את חברותם בקבוצה ולהיפרד ממנה עם היוודע חומרת המעשים והשלכותיהם, על מנת של לא לגזור חלילה קטסטרופה כלכלית על משפחותיהם. סירובה של המשיבה לכבד את זכות העותרים להשתחרר מכבילתם אליה בדרכי תרמית והטעיה היא זו שעומדת ביסוד עתירה זו".
עוד צוין כי מנהל מגורים יצרה מצג כי בידה שיעור הצטרפות של 90% ממספר החברים הנדרש, שעה שהיה בידיה כ-50% בלבד, וכי מדובר ב"מצג שווא חמור ביותר אשר גרם עד מהרה לקבוצה גירעון עתק בסך של כ-455 מיליון שקל שהועלם מעיני העותרים ויתר חברי הקבוצה למשך למעלה משנה". עוד ציינו כי "בשל כך אף הודחה מנהל מגורים לאחרונה מתפקידה כמארגנת הקבוצה והוחלפה בחברה בעלת מוניטין לצרכי 'בקרת נזקים' ומיתוג מחדש". מדובר בחברת בסר שמנהלת כעת את קבוצת הרכישה.
העותרים טוענים כי מרביתם כבר "נקלעו לקשיים כלכליים ממשיים בגין מעשי המארגנים, לאחר שהזרימו לקבוצה סכומים של עשרות מיליוני שקלים במצטבר". לדבריהם, מנהל מגורים שיווקה עבורם דירות יוקרה "במגדלים מפוארים במרכז תל אביב באמדן מחיר 'אופטימי' במידה קיצונית של חוסר ריאליות, הנופל בעשרות רבות של אחוזים ממחיר השוק, בטענה העיקרית כי בביצוע המיזם באמצעות קבוצת רכישה דווקא יהא כביכול כדי לחסוך בעלויות הנובעות מייתור שולי הרווח היזמי המקובל, טענות להן האמינו הרוכשים".
העותרים מסבירים כי כבר במעמד מתן האומדן (מחיר הדירה הסופית המשוער) לרוכשים ידעה היטב מנהל מגורים כי "העלות הסופית ליחידה צפויה לחרוג במידה קיצונית של עשרות אחוזים מהאומדן שנמסרו במקרה הטוב וכי לא יעלה כלל בידי הקבוצה לבצע ולהשלים את הפרויקט במקרה הטוב פחות". עוד הוסיפו "התברר כי המארגנת הציעה במכרז בשם הקבוצה סכום דמיוני והזוי אשר סיכל מראש כל אפשרות של השלמת המיזם תוך עמידה בהתחייבויות ובמצגים לרוכשים, בכללם העותרים".