קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה מכרה 9 דירות של סרבני חתימה
מדובר בדירות של חברי קבוצה שסירבו לחתום על הסכם ההלוואה עם ילין לפידות; עוד 8 דירות צפויות להימכר עד סוף היום; הקבוצה חצתה את רף החתימות של 80% שנדרש לצורך קבלת ההלוואה מילין לפידות
קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה חצתה את רף ה-80% בהחתמת חברי הקבוצה על הסכם ההלוואה עם ילין לפידות, במסגרתו יוזרמו 400 מיליון שקל כהשלמה לצורך רכישת הקרקע עד יום שני הקרוב מרשות מקרקעי ישראל.
- קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה מכרה את החניון הציבורי לאפריקה ישראל ומליסרון ב-51 מיליון שקל
- חברי קבוצת הרכישה יונייטד שרונה בחרו לממש את הקרקע: חברת בסר תנהל את הפרויקט
- השופט התחרט: חברי קבוצת הרכישה יונייטד שרונה יידרשו להכריע הערב האם לממש הקרקע
החתמת 80% מהדיירים הייתה הרף התחתון אשר אותו חייבה קרן ילין לפידות על מנת להעביר את סכום ההלוואה. כעת, לפי המארגנים, הם מקווים להגיע בימים הקרובים ליעד של 95% החתמה. החתמת הדיירים בוצעה על ידי משרד עו"ד שירן בן עזרא.
החתמת הדיירים החלה בשלב כה מאוחר, ימים ספורים בטרם מסתיים המועד המאפשר לקבוצה לממש את הקרקע, היות ובחודשים האחרונים הסתבר לחברי הקבוצה כי יש חור תקציבי להשלמת הסכום הנדרש עבור רכישת הקרקע, וכן, כי כל אחד מחברי הקבוצה יידרש להוסיף סכום כסף משמעותי מעבר לסכום שבו נקבה מנהלת המגורים בעת גיוס החברים עד לקבלת מפתח הדירה.
במצב זה, סברו חלק מחברי הקבוצה כי מימוש הקרקע יגרום להם להוצאה משמעותית, וחלקם אף טענו כי לא יוכלו לעמוד בכך. בעקבות זאת הועלתה בשבוע שעבר הצבעת חברים שבה נקבע האם לממש את הקרקע ואם כן באיזה מתווה.
243 מחברי הקבוצה הצביעו בעד מימוש הקרקע, לעומת 135 חברים שהצביעו נגדו. חלופה של אי מימוש הקרקע הייתה מובילה לחילוט הערבויות שהועברו עד כה לרמ"י ולהפסד של 300 - 500 אלף שקל לכל אחד מחברי הקבוצה.
לאחר שהסתיימה ההצבעה והוחלט על מימוש הקרקע, נדרשו החברים לבחור לניהול הפרויקט את אחת מהחברות שהציגו בפניהם ביום א' השבוע את המתווה להמשך הניהול ואת האומדנים הכספיים לכך. האפשרויות בחלופה זו היו קבוצת חג'ג', קבוצת אביב, חברת ב.ס.ר וכן מנהלת המגורים המנהלת כיום את הפרויקט והציעה מתווה מחודש להמשך ניהול הפרויקט. חברי הקבוצה בחרו בחברת ב.ס.ר בבעלות נחשון קיוויתי לניהול הקבוצה.
מוכרים דירות בכפייה
יחד עם זאת, גם לאחר שהתקבלה החלטה לממש את הקרקע ולחתום על ההלוואה אשר תאפשר העברה של 1.24 מיליארד שקל לרשות מקרקעי ישראל (בניכוי המקדמה שכבר שולמה), נותרה קבוצה של כ-30 מתנגדים אשר סירבו לחתום על הסכם ההלוואה.
מארגני הקבוצה נדרשו לנקוט בצעדים קיצוניים והודיעו כי דירתו של מי שיסרב לחתום - תימכר. לפי המארגנים, המכירה התבצעה במחירים קרובים ככל האפשר למחיר הרכישה של הדירות, אך חברי הקבוצה שדירותיהם נמכרו ושילמו מס רכישה - יאבדו את תשלום המס שיכול להגיע למאות אלפי שקלים.
הסכום אותו יקבל חבר הקבוצה ממכירת הדירות שונה בין אלה שמסכימים לחתום על אישור המכירה, ואז ההוצאות הנלוות של המכירה זולות יותר, לעומת אלה שסירבו לחתום גם על אישור זה וישלמו עברו הוצאות משפטיות נוספות. כמו כן, לחברי הקבוצה יש אפשרות לחזור בהם תוך 48 שעות ולבטל את המכירה.
לפי המארגנים, ביומיים האחרונים עמד מספר הסרבנים על 17, עד כה נמכרו 9 דירות, והיום (ג') צפויה מכירה של 8 דירות נוספות. לדבריהם, הרוכשים עד כה, הם בעלי ממון שניצלו הזדמנות עסקית.