משפחת בראונר: "הבנקים רק רוצים למכור משכנתאות"
הילה ושי רכשו דירה בנתניה - אבל לא יודעים אם יעברו לגור בה: "יש עננה מעל ערים כאלה"
מי אתם: הילה (30), מנהלת מסעדה וקייטרינג, ושי (31), איש הייטק. נשואים והורים לתינוקת בת ארבעה חודשים. מתגוררים בשכירות בדירת 3 חדרים בגבעת שמואל ומשלמים 3,200 שקל לחודש. "ורק כי לחצנו. כל השאר סביבנו משלמים 3,800–4,000 שקל".
גבעת שמואל: "אשתי דתייה ואני חילוני, אז העיר הזו עושה את החיבור בינינו וממש מתאימה לנו. היום זו ה־עיר באזור תל אביב, קריית אונו, רמת גן וגבעתיים. יש כאן את כל התשתיות שצריך. התאהבנו בגבעת שמואל, אבל זה בעייתי להמשיך לגור בה כי המחירים גם לשכירות וגם לקנייה הולכים וקופצים".
דירה ב־1.6 מיליון שקל
: "בחצי השנה האחרונה הייתי מאוד עסוק בחיפוש דירה לקנייה. יש לנו סכום התחלתי די גבוה, ומחירי דירות 4 חדרים חדשות בגבעת שמואל מתחילים ב־1.6 מיליון שקל ומטפסים הלאה. מחירי דירות יד שנייה היו בעבר 700–800 אלף שקל, אבל בגלל מחירי הדירות החדשות מבקשים עליהן 1.1–1.2 מיליון שקל, ואנשים משלמים. רצינו לקנות את הדירה שאנחנו שוכרים. בעל הדירה אמר שאמנם לפי שמאי היא שווה 800–850 אלף שקל, אבל הוא רואה מה קורה באזור והוא רוצה 1.3 מיליון שקל. הוא מקבל הצעות והוא ימכור בסוף. אני יכול לקנות דירה ב־1.1, גג 1.2 מיליון שקל".
קונים בנתניה: "ירדנו קצת מהשאיפות, ובמקרה - כי אם זה לא במקרה זה לא קורה - מצאנו דירה בנתניה באזור עיר ימים, מקבלן, 4 חדרים ושתי מרפסות, וסגרנו על 1.1 מיליון שקל. זו דירה שמישהו קנה ולא שילם, והם נשארו תקועים איתה. הייתי הראשון שנכנס לפגישה וישר שילמתי מקדמה. לא יודע איך נסתדר עם נתניה. אשתי עובדת בתל אביב, אני בפתח תקווה וזה אומר עוד 30−40 דקות על הכביש. גם המשפחות שלנו גרות רחוק".
קנייה כהשקעה כלכלית: "אני לא יודע אם נעבור לגור שם. יש לנו עשרה חודשים להחליט. לא היה לי ספק לגבי קניית הדירה, כי אני יודע שהמחיר יעלה. אנחנו חושבים גם על האופציה להשכיר אותה, כי זו עסקה כלכלית טובה. בהתחלה אשתי לא רצתה לשמוע על נתניה בגלל הסטיגמה. יש ענן מעל שמות כמו נתניה ובת ים. אבל אחרי שאמרתי לה שאנחנו קונים כי זו מציאה והראיתי לה שזו מציאה, היא השתכנעה".
הבנקים
: "אני עוד לא מרגיש הקלה, אני עדיין בריצות בין הבנקים. אני פונה אליהם בגישה הפוכה: זה התשלום שאני יכול להרשות לעצמי לשלם כל חודש, בואו תגידו מה אתם יכולים להציע. הם מתמודדים עם זה. אין להם ברירה, הם רוצים למכור משכנתאות".
משפחות המעוניינות להופיע במדור זה, מוזמנות לפנות בדוא"ל לכתובת: dira@calcalist.co.il