משפחת לוי־יוסף: "מרוויחים משכורות גבוהות ועדיין גרים בחדר וחצי אצל ההורים"
טלי ושמוליק לוי-יוסף מצטערים שלא התחתנו מוקדם יותר, בשלב בו מחירי הדירות היו נמוכים יותר. "פספסנו את הרכבת" הם אומרים
איפה גרים: מאז החתונה גרים אצל ההורים של טלי בבת ים כדי לחסוך כסף לדירה. "אנחנו לא עניים, מרוויחים משכורות די גבוהות ועדיין גרים בחדר וחצי אצל ההורים".
לגור אצל ההורים: "החלטנו שנגור אצל ההורים חמש שנים. אם נגור בשכירות נוכל לקנות דירה רק עוד עשר שנים, ומבחינתי זה בפנסיה. אם נגור אצל ההורים נוכל לחסוך בפחות זמן הון עצמי של 20%־30%. אבל כל פעם צריך יותר ויותר כסף להון העצמי הזה".
לפחות 4 חדרים: "החלטנו שנקציב לעצמנו לקנות דירה עד 1.2 מיליון שקל. אם כבר אנחנו מחכים וגרים אצל ההורים - לפחות נלך על 4 חדרים. עוד ארבע שנים אהיה בת 40, והמחירים רק עולים ועולים. אני לא רוצה לקחת משכנתה על 90% משווי הנכס, גם ככה נמשיך לשלם עד הפנסיה".
אופק נדל"ני: "מפני שאנחנו רוצים ילדים ועובדים המון שעות, נצטרך עזרה מהמשפחה. ההורים של שמוליק מיפו, ועם כל הכבוד יפו זו פשרה יותר מדי גדולה. אנחנו מחפשים קרוב להוריי - בבת ים, דרום תל אביב, חולון, ראשון לציון".
למה לא יפו: "ביפו ד' דירת שיכון בבלוקים, 60 מ"ר, קומה רביעית בלי מעלית, עולה 700 אלף שקל. גם אם היה לי את הסכום הזה במזומן לא הייתי קונה. אני יודעת שאלה לא המחירים, הם לא ריאליים ומזעזע אותי שמבקשים כאלה סכומים".
לפספס את הרכבת: "כל החיים גרתי בבת ים, אבל היום אני לא יכולה לקנות פה דירה. העיר השתדרגה והיא מאוד יקרה. דירות שפעם עלו 600 אלף שקל עולות היום 900 אלף שקל. כואב לי הלב. חבל שלא התחתנו לפני ארבע שנים, אז לא היתה בעיה. אנחנו מרגישים שפספסנו את הרכבת".
לא משתלם בפריפריה: "אומרים שהזוגות הצעירים ילכו לפריפריה. זה נכון, ואין לי בעיה לגור באשדוד או באשקלון, אבל אחר כך נשלם על זה ביוקר. אם מישהו ייחשב את זה - זוג צעיר עם ילדים, שצריך להוציא כסף על מטפלות ועוזרות ויש לו יותר הוצאות דלק וסובל מפקקים - בסוף, בטווח הארוך, זה עולה כמו ההפרשים בדיור".
משפחות המעוניינות להופיע במדור זה, מוזמנות לפנות בדוא"ל לכתובת: dira@calcalist.co.il