$
בורסת ת"א

עסקת דסק"ש תפוצל: 47%‑60% יירכשו בשלב הראשון

הקבוצה בראשות מגה אור תעביר 813‑647 מיליון שקל. אם יתקבל אישור הרגולטור, תצורף לעסקה אלקו, שתרכוש 29.8% ממניות דסק"ש. בשלב האחרון, יושלם החלק של הרוכשים ל־82% לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל

גולן חזני 07:0414.03.21

עסקת רכישת השליטה בדסק"ש ע"י קבוצת מגה אור מגיעה לשלבים הסופיים. בסוף השבוע חתמו צחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור, וכונסי הנכסים של אי.די.בי פתוח, עורכי הדין אופיר נאור, רענן קליר ואלון בנימיני, על נוסח מתוקן להצעה המקורית של מגה אור לרכישת החברה. היום תתקיים אסיפת עדכון של מחזיקי האג"ח, בסיומה יוחלט אם לקיים הצבעה על אישור המתווה החדש של ההצעה.

 

 

 

המחיר לא השתנה, כלומר העסקה במסגרתה יירכשו 82% מדסק"ש תבוצע לפי שווי חברה של 1.4 מיליארד שקל, אולם מגה אור תבצע את העסקה בשני שלבים. עפ"י הנוסח החדש, עם השלמת העסקה, חמישה ימים מקבלת אישור משרד התקשורת, כלומר עוד במהלך חודש מרץ, מגה אור תעביר את הסכום היחסי בגין מניות השליטה שבידי כונסי הנכסים של אג"ח י"ד (70%).

 

מתוכו, מגה אור תקבל רק את כמות המניות שמותר לה לקבל על פי דין, בלי אישור הממונה על התחרות, כלומר 47% או 60% ‑ תמורת 647־813 מיליון שקל.

 

 

 

בשלב השני תצורף אלקו שבשליטת מייק ודני זלקינד לעסקה ותרכוש 29.8% ממניות דסק"ש. זאת, במידה ותקבל את האישורים הרגולטוריים הנדרשים מרשות התחרות ומשרד התקשורת.

 

במועד השלמת העסקה, שיחול עד 90 יום מהמועד הראשון, תימכר יתרת מניות השליטה בדסק"ש המשועבדות לסדרה י"ד ( 10%‑23%) וכן 12% נוספים ממניות דסק"ש שנמצאות בידי אופיר נאור, שאת התמורה בגינן יקבלו מחזיקי אג"ח ט' הלא מובטחת. בסה"כ מדובר ב־22%‑35% נוספים.

 

מגה אור תשלם בנוסף, במועד ההשלמה השני, שיחלו עד סוף חודש יוני 2021, ריבית של 5.25% לשנה, על יתרת החוב שלה בגין הרכישה, עבור התקופה שבין התשלום הראשון והשני. גובה הסכום שתשלם תלוי בגודל נתח אותו תרכוש בשלב הראשון.

 

הפיצול ל־2 מועדי השלמת העסקה נועד למעשה לאפשר זמן לאישורה של אלקו כחלק מקבוצת הרכישה על ידי הרגולטורים, אך מבלי לחכות לאישור הממונה על התחרות או להשלמת עסקת רכישת ישפרו בידי ירון אדיב וכידן דהרי.

 

נחמיאס הקטין את חלקו בעסקה כדי לקבל אישור

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", יצורף רמי לוי לעסקה בנתח של 20% ממניות דסק"ש, שייתרו את קבלת האישור הרגולטורי ממשרד התקשורת עבור האחזקה העקיפה בסלקום. זאת, מכיוון שדסק"ש מחזיקה ב־46% מסלקום, כך שלוי יחזיק בפחות מ־10% מסלקום. כל זיקה של מעל 10% בחברת תקשורת דורשת היתר שליטה ממשרד התקשורת.

 

 

צחי נחמיאס צחי נחמיאס צילום: לימור זפרני

 

בנוסף, מגה אור עצמה תרכוש 24.9% ממניות דסק"ש ולא 29.9%, כדי לייתר את הצורך באישור ועדת הריכוזיות. זאת, לאחר שרשות התחרות הערימה קשיים על העסקה לאור אחזקות מתחרות של מגה אור בנכסים מקבילים לנכסים של ישפרו, שבשליטת דסק"ש.

 

רשות התחרות, שבראשה עומדת עו"ד מיכל הלפרין, אף דרשה מנחמיאס למכור נכסים של מגה אור במודיעין ובקריית גת כתנאי לקבלת האישור, אולם נחמיאס העדיף כאמור להקטין את חלקו בדסק"ש. מגה אור תפקיד כבר היום ערבות נוספת של 50 מיליון שקל לטובת המחזיקים.

 

החוב למחזיקי האג"ח של אי.די.בי: כ־2 מיליארד שקל

 

לאי.די.בי פתוח, שהגיעה לחדלות פירעון שתי סדרות אג"ח: סדרה י"ד, שמובטחת במניות השליטה בחברה האחות דסק"ש, ששולטת בנכסים ובניין בתחום הנדל"ן, בחברת התקשורת סלקום, וכן באלרון, מהדרין ואפסילון; וסדרה ט' נעדרת הבטחונות.

 

החוב הכולל למחזיקי האג"ח עומד על כ־2 מיליארד שקל. במהלך משפטי בחרו מחזיקי האג"ח למכור לצחי נחמיאס את מניות השליטת בדסק"ש, שהיו מוחזקות בידי מחזיקי האג"ח של אי.די.בי כשעבוד, תמורת 1.16 מיליארד שקל. נחמיאס העמיד עד כה ערבויות של 245 מיליון שקל לעסקה, ומעוניין להשלים אותה. עם זאת, הוא מתעקש על הכללתה של אלקו בקבוצה. 

x