$
מט"ח וסחורות

גולדמן זאקס: "מול המסר הלא רשמי מבנק ישראל – השקל ימשיך להתחזק"

בסקירה מעודכנת שמוציא הבנק נטען שללא התערבות של בנק ישראל, "השקל ימשיך להתחזק משמעותית". לדברי גולדמן זאקס, עד לאחרונה שמר הבנק המרכזי על סוג של "רצפה" לשער שקל-דולר, אך זו נפרצה בשבוע שעבר

שירות כלכליסט 11:0030.08.20

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

השקל צפוי להמשיך ולהתחזק, "לאחר שירד מהרמה הפסיכולוגית של 3.4 שקלים לדולר בשבוע שעבר" – כך לפי סקירת מט"ח מעודכנת שמוציא גולדמן זאקס.   

לטענת אנליסט המט"ח של גולדמן זאקס, צח פאנדל (Zach Pandl), התנועה במטבע .מסמנת "שינוי במסר, לא במדיניות הרשמית של בנק ישראל".

 

למרות החולשה של הדולר בשבועות האחרונים, השקל שמר על יציבות בסך הכול מול המטבע האמריקאי, והצמד נסחר בסביבת 3.4 שקלים לדולר – "הדבר העיד על כך שבנק ישראל, לפחות לזמן קצר, גרם למשהו שדומה לרצפת שערי חליפין מול הדולר, מהלך שמעלה את השאלה עד כמה מדיניות כזו יכולה לעמוד מול התנועה הנרחבת במטבע האמקיאי"", נאמר בסקירה. 

 

בסקירה של פאנדל נאמר כי לא ברור מה גרם לחציית סף ה-3.4 שקלים כלפי מטה, ואפשרות אחת שהועלתה היא תנועה של סוף החודש. בסוף השבוע עמד השער על 3.3596 שקלים – מתחילת השנה טיפס השקל בכמעט 3% מול מקבילו האמריקאי. 

 

בגולדמן זאקס מאמינים ש"הלחץ על שער המטבע צפוי להישאר", בהינתן המבנה של הכלכלה הישראלית. "השקל למשיך להיות חזק יותר משמעותית ללא התערבות של הבנק המרכזי".  לדבריהם, העובדה שבנק ישראל אפשר לדולר-שקל לחצות כלפי מטה את סף ה-3.40 שקלים מלמדת שגם הוא מזהה את הכוחות הללו ועל אפשרות לחידוד נוסף כלפי מטה", אומרים בגולדמן.

 

בשבוע שעבר אמר בעניין זה יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "בתקופה האחרונה בנק ישראל רכש מט"ח במטרה לבלום את ייסוף השקל, אל מתחת לרמת 3.4 שקלים לדולר. הבנק נאלץ לרכוש מיליארדי דולרים ובכך, הזניק את היקף היתרות שברשותו ליותר מ-157 מיליארד דולר. בבנק ישראל החליטו לעצור זמנית את מהלך ההתערבויות, ואיפשרו לדולר תנועה חופשית ושער הדולר החל לצלול חדות לעבר רמת 3.38 שקלים לדולר".  

 

 צילום: שאטרסטוק

x