פרסום ראשון
עקב הצניחה בדולר - בנק ישראל החל לרכוש דולרים בהיקפים משמעותיים
לפי ההערכות, הבנק רוכש מאות מיליוני דולרים בשוק הפתוח; המטבע האמריקאי ירד מוקדם יותר לשפל של 12 שנה מול השקל, ולאחר ההתערבות של בנק ישראל התחזק ל-3.36 שקלים; מבנק ישראל נמסר כי "אין שינוי במדיניות ההתערבות בשוק המט"ח"
חטיבת השווקים של בנק ישראל החלה לפני זמן קצר לרכוש דולרים בשוק הפתוח על רקע צניחתו הפתאומית של המטבע האמריקאי - כך נודע לכלכליסט. בבנק ישראל סירבו להתייחס לידיעה ומסרו: "אין שינוי במדיניות ההתערבות בשוק המט"ח".
- שיא ביתרות המט"ח של בנק ישראל: גדלו ל-157.6 מיליארד דולר ביולי
- יתרות המט"ח של בנק ישראל ממשיכות לגדול - הגיעו ביוני ל-147 מיליארד דולר
- שיא ביתרות המט"ח של בנק ישראל במאי: 142.5 מיליארד דולר
מוקדם יותר היום נסחר הדולר בשפל של 12 שנה ברמה של 3.35 שקלים וכעת נסחר המטבע האמריקאי בשער של 3.36 שקלים. ב-2008 החליט נגיד בנק ישראל דאז, פרופ' סטנלי פישר, להתחיל ולהתערב בשוק המט"ח. מאז, הפך הבנק המרכזי הישראלי לשחקן מרכזי בזירה ויתרות המטח של ישראל זינקו מ-28 מיליארד דולר ליותר מ-133 מיליארד דולר תוך 12 שנה.
נשיא התאחדו התעשיינים, התייחס להתדרדרות הדרמטית בשער הדולר ואמר כי "היצואנים מתמודדים במקביל מול שתי מחלות - הקורונה וירידת הדולר. כבר חודשים שהם סובלים מצניחה בביקושים בחו״ל וכעת התדרדרות שער הדולר סוגרת עבורם שווקים ופוגעת באופן קשה בכושר התחרות שלהם, גורמת לאובדן לקוחות ושווקים בחו״ל ומורידה לטימיון שנים של פעילות, כשהתוצאה תהיה עוד אלפי מפוטרים. מדינת ישראל צריכה להתערב עכשיו ולסייע ליצואנים בהורדת עלויותיהם כפתרון שבאמצעותו יצליחו לעבור את המשבר, לפני שהיא תאלץ לשלם עוד דמי חל״ת ואבטלה".
גורמים הפועלים בשוק מטח כי הצניחה החדה של הדולר – של 1.4% לעומת השקל, התרחשה תוך שעה אחת.