צמיחה של 4% בהכנסות אלקטרה - הרווח התפעולי במגזר התשתיות נסק ב-138%
הכנסות הקבוצה בסיכום הרבעןו השני עמדו על 4.1 מיליארד שקל, הרווח הנקי עמד על 47 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל; תחום הפרויקטים למבנים ותשתיות רשם ברבעון צמיחה של 15% בהכנסות לסכום של מיליארד שקל, הרווח התפעולי של המגזר קפץ ב-138% ל-43.1 מיליון שקל
מגזר הקמת הפרוייקטים למבנים ותשתיות בישראל של אלקטרה דחף את שורת ההכנסות של הקבוצה כולה - החברה שבשליטת אלקו של משפחת זלקינד רשמה ברבעון צמיחה של 4.1% בהכנסות שהסתכמו ב-1.79 מיליארד שקל, הרווח הנקי נותר ללא שינוי מהותי, ועמד עעל 47.1 מיליון שקל.
- קב' לפידות-דן-אפיקים-אלקטרה זכתה במכרז של פרויקט הנתיבים המהירים
- מנכ"ל אלקטרה נדל"ן: "ב-2008 הבנקים סגרו את הברז - הפעם הם מממנים את הביזנס"
- רשות התחרות אישרה: בוש תרכוש 40% ממפעל המזגנים של אלקטרה
מגזר הפרויקטיים למבנים ותשתיות רשם ברבעון צמיחה של 15% בהכנסות לסכום של מיליארד שקל, הרווח התפעולי המגזרי קפץ בתקופה זו ב-138% ל-43.1 מיליון שקל. מנגד, במגזרים אחרים נרשמה השפעה משמעותית יותר של מגיפת הקורונה.
בתחום הפרויקטים למבנים ותשתיות בחו"ל, הסתכמו ההכנסות ברבעון בכ-288.5 מיליון שקל, ירידה של 2.5% ביחס לתקופה המקבילה. הרווח התפעולי במגזר זה נחתך ב-45% והסתכם בכ-12.9 מיליון שקל. בקבוצה ציינו כי הירידה נבעה מהשפעת מגבלות שהוטלו על חלק מלקוחות החברה בחו"ל.
במגזר שירות ואחזקה הסתכמו ההכנסות ברבעון בכ-466 מיליון שקל, ירידה של 8% ביחס לתקופה המקבילה. הרווח המגזרי הסתכם ברבעון בכ-43.4 מיליון שקל, ירידה של 12.7% ביחס לתקופה המקבילה. במגזר פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום נרשמה ירידה חדה של 57% ברווח המגזרי שהסתכם ברבעון בכ-6.1 מיליון שקל - הירידה בפעילות נבעה מההאטה במכירת יחידות דיור בעקבות המגבלות שהטילה הממשלה. במגזר הזכיינות רשמה החברה קיטון בהכנסות של 23% לכ-46 מיליון שקל, אך הרווח המגזרי עלה ב-17.6% לכ-2 מיליון שקל.
קבוצת אלקטרה הודיעה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 30 מיליון שקל לבעלי המניות בתום המחצית הראשונה. מנכ"ל אלקטרה, איתמר דויטשר ציין עם פרסום התוצאות כי היום דיווחה הקבוצה על זכייתה "במכרז ענק להקמה והפעלת חניונים ומערך היסעים בפרויקט הנתיבים המהירים. זכייה זו תאפשר לאלקטרה הרחבה משמעותית בהיקף הפעילות של הקבוצה בתחום תשתיות תחבורה, לצד כניסה לעולם ההפעלה של התחבורה הציבורית, שהינו בעל פוטנציאל צמיחה גבוה בישראל".
לדברי דויטשר, "במחצית הראשונה של שנת 2020 נמשך השיפור בפרמטרים התפעוליים, לצד המשך העלייה גם בצבר העבודות, שמסתכם ביותר מ-14 מיליארד שקל. במהלך תקופת הדוח הודענו על מספר עסקאות משמעותיות, ביניהן: הסכם אסטרטגי למתן שירותי ניהול, אחזקה ושירות מתכלל לכל מתקני חברת רפאל בישראל, זכייה שנייה במספר במכרז של "החברה לפיתוח ירושלים" לביצוע עבודות תשתית בצומת הגבעה הצרפתית".