סונדאר פיצ'אי שודרג והפך למנכ"ל אלפבית. גם השכר שלו שודרג
פיצ'אי, ששימש עד לאחרונה כמנכ"ל גוגל, יזכה למשכורת של 2 מיליון דולר לעומת 650 אלף דולר עד כה; מניות החברה שיחזיק עתה עשויות להניב לו מאות מיליוני דולרים, אך הוא לא יקבל זכויות הצבעה נוספות בדירקטוריון
מנכ"ל אלפבית החדש, סונדאר פיצ'אי יזכה למשכורת שנתית של 2 מיליון דולר וסכום של עד כמה מאות מיליוני דולרים במניות, כך הודיע חבר המנהלים של החברה אתמול (ו').
- גוגל מחרימה את טורקיה: הפסיקה לאשר שיווק של מכשירי אנדרואיד במדינה
- תאגיד כאן יאפשר לגוגל לשלב פרסומות על גבי תכניו ביוטיוב תמורת 55% מההכנסות
- "פייסבוק, אמזון וגוגל עם מערכות פיננסיות? זו עלולה להיות מכה אנושה"
פיצ'אי, ששימש כמנכ"ל העסק המרכזי של אלפבית - גוגל - מאז 2015, קודם לתפקיד מנכ"ל החברה האם מוקדם יותר החודש לאחר שמייסדי גוגל לארי פייג' וסרגיי ברין פרשו מתפקידיהם. פייג' היה המנכ"ל של אלפבית וברין הנשיא, תפקיד שעתה אינו קיים. פיצ'אי לא יקבל זכויות הצבעה נוספות בזכות מניותיו החדשות, מה שישאיר את פייג' וברין בשליטה על הדירקטוריון.
המשכורת החדשה של פיצ'אי תיכנס לתוקפה ב-1 בינואר, כאשר מניותיו יחולקו בין כאלה שהבשלתן מבוססת זמן וביצועים. שווי המניות מהקטגוריה הראשונה שבידיו עומד על 120 מיליון דולר שבידיו, ונתח שווה ערך ל-10 מיליון דולר מהן יבשיל ב-25 במרץ 2020. חלק זהה יבשיל בכל רבעון שאחריו כל עוד הוא מועסק על ידי החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
המניות מבוססות הביצועים יחולקו לשני חלקים שווים עם מחיר יעד של 45 מיליון דולר לכל חלק. פיצ'אי יוכל לזכות בסכום שווה ערך ל-0% עד 200% משווי המניות בכל חלק, תלוי בסך ההחזרים לבעלי המניות של אלפבית לעומת חברות אחרות במדד S&P100 בשנים 2020 ל-2021, ובין 2021 ל-2022 בהתאמה. הערך הממשי של המניות שיוענקו לו ישתנה בהתאם למחיר המניה בזמן הרלוונטי.
כמנכ"ל גוגל הרוויח פיצ'אי 650 אלף בשנה כשכר בסיס, בנוסף למניות של החברה, כך על פי דיווח של בלומברג ממאי. פיצ'אי ויתר על מניות מוגבלות נוספות ב-2018 כי הוא חש שהשכר שהוא מקבל מספיק, כך אמר אדם שהיה מקורב להחלטה, אם כי לא ברור על איזה סכום הוא ויתר למעשה.
כמנכ"ל אלפבית, יעמוד פיצ'אי בחזית האתגרים הניצבים בפני החברה. גוגל מתמודדת עם חקירת הגבלים עסקיים ב-50 מדינות בארה"ב, וכן עם חקירה של משרד המשפטים. המחוקקים במדינה רמזו שישגיחו על גוגל וחברות אחרות בנוגע לקשריהן עם סין, כמו גם עם מדיניות הפרטיות והמעקב שהן מנהלות אחרי המשתמשים.