$
שוק ההון

ההאטה בביקושים והחרפת התחרות שחקו את הרווח של חמת ברבעון הראשון

יצרנית הברזים ומוצרי הסניטריה הציגה תוצאות מאכזבות הכוללות מחד גידול בהכנסות של 9.6% אך שחיקה של 46% ברווח התפעולי ושחיקה של 53% ברווח הנקי

אורי גלאור 09:4728.05.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת חמת מדווחת אתמול (ב') לאחר תום יום המסחר על התוצאות הכספיות שלה לרבעון הראשון של השנה. הכנסות החברה צמחו ב-9.6% ל-115.3 מיליון שקל מול הרבעון המקביל אשתקד. העליה במחזור ההכנסות של החברה נבעו בעיקרן כתוצאה מאיחוד דו"חות חזיבנק החל מחודש פברואר 2018 (ברבעון המקביל אשתקד נכללו חודשיים בלבד של תוצאות חזיבנק) ומתחילת הפעילות של המפעל בטורקיה (הכלים הסניטריים בחו"ל) אשר קוזזה חלקה בירידה במכירות של מגזר הברזים ומגזר הכלים הסניטריים בישראל.

 

 

הרווח הגולמי עלה בכ-3.1% הרבעון והסתכם בכ-45 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי של 39%) אל מול הרבעון המקביל אשתקד בו הרווח הגולמי הסתכם בכ- 43.6 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי של 41.5%). העלייה ברווח הגולמי נובעת בעיקר מצירוף העסקים של חזיבנק, כאמור, שקוזזה בחלקה מירידה ברווח הגולמי במגזר הברזים ומגזר הכלים הסניטריים בישראל. כמו כן, במהלך הרבעון החלה פעילות המפעל בטורקיה שטרם הגיע להיקף תפוקת ייצור נורמטיבית.

 

בנתון הרווח התפעולי מצטיירת תמונה שונה לגמרי כאשר הרווח התפעולי צנח בכ-46.3% מול הרבעון המקביל אשתקד, הרווח התפעולי הסתכם הרבעון בכ-9.3 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי של 8%) אל מול רווח תפעולי של 17.3 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי של 16.4%) ברבעון המקביל אשתקד. יש לציין כי השחיקה הגדולה ברבעון אל מול הרבעון המקביל אשתקד נבעה משני גורמים עיקריים שהחברה מציינת: 1. גידול חד של כ-6 מיליון שקל בהוצאות התפעול של החברה כאשר החברה מדווחת כי גידול זה בעיקר נבע מהאיחוד של תוצאות חזיבנק. 2. ברבעון המקביל בשנת 2018 נכללה הכנסה חד פעמית בגין הסכם פשרה מול רשות מנהל מקרקעי ישראל בסך של 3.3 מיליון שקל אשר תרמו לרווח התפעולי.

 

בנטרול אותה הכנסה חד פעמית ממנהל מקרקעי ישראל הרווח התפעולי ההשוואתי ברבעון המקביל אשתקד היה עומד על 14.2 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי של 13.5%), ומגלם שחיקה של 35% ברווח התפעולי.

בשורה התחתונה ברווח הנקי החברה הציגה שחיקה של 53% כאשר רווח זה הסתכם בכ-4.9 מיליון שקל אל מול 10.4 מיליון שקל.

 

בבחינה של תוצאות המגזרים, כלל המגזרים הציגו ירידה בהכנסות אל מול הרבעון המקביל אשתקד למעט מגזר קמעונאות וקרמיקה אשר צמח בעיקר עקב איחוד חזיבנק ומגזר פעילויות אחרות אשר צמח ב-12% שמסתכלים על הרווח התפעולי במגזרים כלל המגזרים הציגו ירידה ברווח התפעולי אל מול הרבעון המקביל אשתקד למעט מגזר קמעונאות וקרמיקה אשר הציג צמיחה ברווח התפעולי המגזרי, אך צמיחה זו הגיעה רק בגלל שברבעון המקביל אשתקד הייתה הפחתה חשבונאית של צבר הזמנות בגובה של 2 מיליון שקל, ובנטרול הפחתה זו גם הרווח התפעולי במגזר זה הציג שחיקה על אף הגידול החד שהציג בהכנסותיו כתוצאה מאיחוד הדוחות.

המגזרים המסורתיים (ברזים וכלים סניטריים בישראל) של החברה חוו ירידה בביקושים ושחיקה בהכנסות וברווח התפעולי.

 

מגזר הברזים חווה ירידה של 12% כאשר המכירות במגזר זה הסתכמו בכ- 21 מיליון שקל, החברה מציינת כי עיקר הירידה במכירות בשוק המקומי לאור ההאטה בביקושים והתגברות התחרות. הרווח התפעולי הסתכם במגזר זה הסתכם בכ- 4.1 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי של 19.5%) אל מול 5.4 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי של 23%) ברבעון המקביל אשתקד, מדובר בקיטון של 24.6% ברווח התפעולי כאשר החברה מציינת כי הירידה נובעת מהקיטון במכירות, ירידה ברווחיות וכן מעלייה בעלויות כוח האדם.

 

במגזר הכלים הסניטריים החברה איבדה כ-13.5% כאשר המכירות במגזר זה הסתכמו בכ- 11.8 מיליון שקל גם במגזר זה החברה מציינת כי הקיטון נובע מהמשך ירידה במכירות בשוק המקומי לאור החרפת התחרות בענף וירידה במכירות ייצוא. החברה הציגה הפסד תפעולי של 2.2 מיליון שקל אל מול הפסד תפעולי של 974 אלפי שקלים ברבעון המקביל אשתקד. החברה מציינת כי ירידה זו מגיעה עקב הירידה בהיקף המכירות הן בשוק המקומי והן בייצוא, שחיקה משמעותית ברווחיות לאור החרפת התחרות בענף מצד יבואנים, עליה בעלויות כוח האדם ועליה בהוצאות ההובלה.

 

מנגד מגזר קמעונאות וקרמיקה הציג עליה חד בהכנסות של כ-63.7% אשר הסתכמו בכ- 36.2 מיליון שקל, לדברי החברה מדובר בגידול שנבע בעיקרו מאיחוד תוצאות חזיבנק רבעון מלא אל מול הרבעון המקביל אשר תוצאותיו נרשמו כחודשיים בלבד מתוך הרבעון, עוד מציינים כי גם בהתחשב בחודש ינואר 2018 חלה עליה בשיעור של 7%.

 

רועי רגרמן מנכ"ל חמת רועי רגרמן מנכ"ל חמת צילום: יואב פרידלנד

 

הרווח התפעולי במגזר זה הסתכם בכ- 2.5 מיליון שקל אל מול 837 אלפי שקלים ברבעון המקביל אשתקד, הנתון מהווה צמיחה חדה של 202% ברווח התפעולי, אך גם עליה זו לא באמת משקפת שיפור ברווח התפעולי מכיוון שברבעון המקביל אשתקד נכללה הפחתה של של צבר הזמנות בסך של כ-2 מיליון שקל (הפרשים מקוריים בצירופי עסקים), כלומר שללא אותה הפחתה חשבונאית הרווח התפעולי ברבעון המקביל היה עומד על כ- 2.8 מיליון שקל ועל אף הגידול החד בהכנסות המגזר הרווח התפעולי במגזר זה אף ירד ב-10.8% במגזר זה.

 

רועי רגרמן, מנכ"ל קבוצת חמת: "תוצאות הרבעון הראשון משקפות צמיחה במכירות, בעיקר כתוצאה מצירוף עסקי חזיבנק שמתקדמים בהתאם לתוכניות. מנגד, התוצאות נפגעו ברבעון הנוכחי בעיקר מהפסדים במפעל חרסה בבאר שבע, ולאחרונה, מתוך מהלך אסטרטגי שמטרתו להשיא ערך לפעילות הכלים הסניטריים מקרמיקה קיבלנו בצער רב את ההחלטה לסגור את מפעל הקרמיקה בבאר שבע ולהפוך את פעילות חרסה למסחרית. אנחנו ממשיכים לפעול ליצירת סינרגיה בין פעילויות החברה במטרה לייעל תהליכים ולהגדיל את רווחיות החברה וכן לפתח שווקים נוספים באמצעות Houzer בארה"ב ומפעל מניסה בטורקיה על מנת לצמצם את התלות בסביבה הכלכלית בישראל. במקביל אנחנו פועלים לפיתוח מוצרים חדשניים שחלקם יושקו בהמשך השנה, שצפויים לתרום לצמיחת החברה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x