דיווח שוטף
וול סטריט ננעלה בירידות קלות; ג'נרל מוטורס זינקה ב-7%
המדדים המובילים בניו יורק קטעו רצף של חמישה ימים של עליות וננעלו בירידות מזעריות של עד 0.2%. מניית GM טיפסה לאחר שיצרנית הרכב העלתה את תחזית הרווח. מדד המחירים לצרכן בארה"ב איבד 0.1% בדצמבר - הירידה הראשונה זה תשעה חודשים. מחיר הנפט קטע את הרצף הארוך ביותר של עליות זה 9 שנים, אך בסיכום השבוע עלה ב-7.5%
23:00 - המדדים המובילים בניו יורק קטעו הערב רצף של חמישה ימים של עליות וננעלו בירידות שערים קלות מאוד של עד 0.2%. נאסד"ק איבד מערכו 0.2%, בעוד דאו ג'ונס ו-S&P ננעלו בירידות מזעריות של פחות מ-0.1%. בסיכום שבועי, עלו דאו ג'ונס ו-S&P 500 ביותר מ-2%, בעוד נאסד"ק זינק השבוע ב-3.5%. בלטה במסחר היום: מניית ג'נרל מוטורס שזינקה ב-7%, לאחר שהעלתה את תחזית הרווח שלה.
21:30 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד היום ב-1.9% ונקבע על 51.6 דולר לחבית. הירידה קטעה רצף ארוך של תשעה ימים של עליות - הרצף הארוך ביותר שרשם הזהב השחור זה 9 שנים. עם זאת, בסיכום שבועי רשם הנפט עלייה נאה של 7.5%.
21:00 - מחיר הזהב עלה היום ב-0.2% (2.1 דולר) ל-1,289.5 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי עלה מחיר המתכת היקרה ב-0.3%.
19:15- בורסות אירופה ננעלו היום במגמה שלילית, על רקע המשך הדאגות נוכח השבתת הממשל בארה"ב, מבוי סתום מול האיחוד האירופי ביחס לברקזיט, והעדר הכרעה ברורה בשיחות הסחר של ארה"ב וסין. בעוד מדד הקאק הצרפתי ירד ב-0.5%, הפוטסי הבריטי והדאקס הגרמני איבדו מערכם 0.4% ו-0.3%, בהתאמה. למרות זאת, מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Stoxx Europe 600 רשם עלייה מזערית של 0.1%. מניה שבלטה באופן מיוחד במסחר בלונדון היא זו של חברת הלואו-קוסט פליי-בי (Flybe) שצללה ב-77% לאחר שקבוצה הכוללת בין היתר את חברת התעופה וירג'ין הציעה לרכוש אותה תמורת סכום זניח של כ-2 מיליון פאונד, על רקע חובות גדולים של החברה. מניית רנו ירדה בפריז ב-2.2%.
17:20 - מניית GM מזנקת ביותר מ-8%, לאחר שהחברה העלתה את תחזית הרווח שלה ל-2018 וציינה כי היא צופה שגם הרווח ב-2019 יהיה מעל ציפיות השוק (בין 6.5 ל-7 דולר למניה, לעומת ציפיות האנליסטים לרווח של 5.86 דולר למניה). עוד הודיעה יצרנית הרכב כי קדילאק תהפוך ליצרנית הבולטת של הרכב החשמלי מבין מותגיה השונים.
16:30- המדדים המובילים בניו יורק פתחו את המסחר בירידות שערים קלות. זאת, על רקע מדד המחירים בארה"ב, שהצביע על ירידה ראשונה זה תשעה חודשים,לצד המשך החששות מהשפעות השבתת הממשל ומהאטה בסין המתכוונת להוריד את יעד הצמיחה שלה לשנה הנוכחית. מדד הנאסד"ק ירד בפתיחת המסחר ב-0.6%, S&P 500 איבד מערכו בפתיחה 0.4%, ואילו דאו ג'ונס נחלש ב-0.5%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
15:30
- מדד המחירים לצרכן בארה"ב ירד ב-0.1% בדצמבר - הירידה הראשונה מזה תשעה חודשים, ובהתאם לתחזיות האנליסטים. שיעור האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ירד מ-2.2% ל-1.9% - הירידה הראשונה מתחת ל-2% מאז אוגוסט 2017. מדד הליבה, שאינו כולל מזון ואנרגיה, עלה ב-0.2%, ושיעור אינפלציית הליבה ב-12 החודשים האחרונים נותר ללא שינוי, על 2.2%.
15:00 - החוזים על המדדים המובילים בניו יורק מאותתים על ירידות של עד 0.4% בפתיחת המסחר.
הבורסות באירופה עברו לטריטוריה אדומה - פוטסי יורד ב-0.3%, קאק - ב-0.5%, ודאקס - ב0.6%.
בתוך כל, איגוד התעשיינים הבריטי (CBI) מתכוון להזהיר שעזיבת בריטניה את האיחוד האירופי בלי הסכם מוסדר תוביל להתכווצות כלכלת הממלכה ב-8% ולקיצוץ אלפי משרות. בנאום שתשא היום (ו') מזכ"לית האיגוד, קרולין פיירבאירן היא תבהיר כי זו החובה של הפוליטיקאים הבריטים "לשמור על הביטחון והשגשוג של המדינה שלנו", ולכן עליהם לתעדף את העבודה והמשרות לפני ענייני פוליטיקה.
13:15 - כלכלת בריטניה צמחה ב-0.3% בחודשים ספטמבר-נובמבר, לעומת 0.4% באוגוסט-אוקטובר - ובהתאם לציפיות האנליסטים. מדובר בקצב הצמיחה הנמוך ביותר בחצי השנה האחרונה. כך לפי נתונים רשמיים שפורסמו היום בבריטניה. הסיבה להאטה היא ירידה בייצור התעשייתי, שנובעת מביקושים נמוכים מחוץ לבריטניה. בנובמבר לבדו, הייצור התעשייתי ירד ב-1.5% לעומת החודש המקביל - הירידה החדה ביותר מאז אוגוסט 2013. בספטמבר-נובמבר הייצור התעשייתי ירד ב-0.8% - הירידה החדה ביותר מאז מאי 2017. לעומת זאת במגזר השירותים נרשם גידול של 0.3%. נתונים נוספים מצביעים על הרחבת הגירעון במסחר בסחורות - מ-11.9 מיליארד פאונד ל-12 מיליארד פאונד בנובמבר. הסיבה לכך היא גידול ביבוא הנפט.
בינתיים עברו המדדים המובילים באירופה למגמה מעורבת - דאקס וקאק מאבדים 0.2%, פוטסי עולה ב-0.1%. מדד יורו סטוקס 600 עולה ב-0.1%.
12:30 - שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין מעריך כי נציגי סין הבכירים למו"מ על הסכם סחר יבקרו החודש בוושינגטון, זאת לאחר שהשבוע התקיימו שיחות בדרגי הביניים בבייג'ינג. "הכוונה הנוכחית היא שסגן ראש הממשלה ליו הי קרוב לוודאי שיבקר אותנו בהמשך החודש, ואני מעריך שלהשבתת הממשל לא תהיה השפעה על כך", אמר מנושין לעיתונאים ביום חמישי. "אנחנו נקיים את הפגישות הללו בדיוק כפי ששלחנו משלחת לסין".
10:15 - המסחר באירופה נפתח בעליות שערים קלות. לונדון בפלוס 0.3%, פרנקפורט מטפסת ב-0.1%.
הרשויות בטוקיו הגישו שני אישומים חדשים נגד מנכ"ל רנו קרלוס גוהן הנוגעים להתנהלותו הפיננסית. גוהן נמצא במעצר ביפן מאז אמצע נובמבר לאחר שהואשם בדיווח כוזב של הכנסותיו כששימש כמנכ"ל ויו"ר ניסאן עבור השנים 2010-2015 ובשימוש בנכסי החברה לשימושו האישי. האישומים החדשים מתייחסים להפרת אמון לאחר שהעביר באופן זמני את ההפסדים האישיים שלו מהשקעות לניסאן ב-2008 והצהרה כוזבת של השכר שלו בין 2015-2017.
09:25 - סין מתכוונת להוריד את יעד הצמיחה שלה לשנה הנוכחית לטווח של 6%-6.5%, זאת בעוד שהיעד לשנה שעברה עמד "סביב" 6.5%, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס המתבסס על מקורבים לנושא. השינוי נובע ממאמצי הממשלה בסין להתמודד עם המכסים האמריקאים והאטה בביקוש המקומי. היעד המוצע, שייחשף רשמית בועידה השנתית של המפלגה הקומוניסטית במרץ, אושר על ידי המנהיגים בכנס הכלכלי שהתקיים בחודש שעבר, כך לפי 4 מקורבים. נתונים שיתפרסמו בהמשך החודש צפויים להצביע על האטה בצמיחה הכלכלית בסין לסביבות 6.6% ב-2018, השיעור הנמוך ביותר מאז 1990. הבורסה בשנגחאי ננעלה בעלייה של 0.7%.
בעלי מניות באלפבית תובעים את מייסדי החברה ואת הדירקטורים שלה בעקבות התנהלותם בפרשת ההטרדות המיניות בחברה הבת גוגל, שנחשפה לפני כמה חודשים. טענתם, הדירקטוריון כשל למלא את חובתו בכך שאפשר להטרדות להתבצע, אישר תשלומים גדולים למטרידים לכאורה ושמר על ההטרדות בסוד.
לפי דיווח של בלומברג, התביעה הוגשה בין השאר נגד מייסדי גוגל ושני המנהלים הבכירים באלפבית, לארי פייג' וסרגיי ברין, והיועץ המשפטי של החברה דייוויד דרמונד. התובעים מבקשים למנות שלושה דירקטורים עצמאיים לדירקטוריון אלפבית, ושינוי מנגנון ההצבעה הקיים - המעניק כוח לפייג' וברין. עוד הם דורשים כי בכירי החברה שהטרידו מינית יחזירו תשלומים שקיבלו. בנוסף הם תובעים פיצוי על הנזק הפיננסי שנגרם לחברה - אך לא נוקבים במספר.
נשיא סין שי ג'ינפינג | צילום: איי אף פי |
08:20 - הבורסות באסיה רושמות הבוקר עליות שערים - בהמשך למגמה החיובית אמש בוול סטריט. המשקיעים שואבים עידוד ממסרים האחרונים של יו"ר הפד ג'רום פאוול, ומההתקדמות המסוימת בסוגיית מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין.
פאוול חזר אתמול על דבריו מסוף השבוע, ואמר כי הפד יהיה "סבלני וגמיש" בכל הנוגע למדיניות הריבית שלו, וכי הבנק יכול לשנות "במהירות ובאופן מהותי" את המדיניות שלו אם יש בכך צורך.
מדד ניקיי ביפן עלה ב-1%, בורסת שנגחאי מטפסת ב-0.5%, ובהונג קונג נרשמות עליות של 0.3%.
מדד MSCI אסיה-פסיפיק, שאינו כולל את המניות ביפן, עולה ב-0.2% לרמתו הגבוהה ביותר מאז 4 בדצמבר.
בטוקיו, מניית פאסט ריטיילינג, קמעונאית הביגוד הגדולה באסיה והחברה האם של יוניקלו, זינקה ב-6% על אף שדיווחה על צניחה של 8% ברווח התפעולי ברבעון.
בשוק המט"ח, הדולר יורד בשיעור קל לעומת המטבעות העיקריים בעולם.